Waar mag jij voor open staan?

Sta jij open? Om te ontvangen? Al het moois wat de wereld, het leven, het universum je wil geven? Geluk. Liefde. Overvloed. Alles. Sta jij open? En wat is open staan eigenlijk? En hoe kun je eigenlijk niet open staan? Zijn wij hier niet op aarde gekomen. Gecreëerd door een God, het Al, het Universum, wat dan ook. Om ons mooiste leven te kunnen leven? Om een prachtig leven te creëren. Ervaren? Om alles te hebben wat ons hartje begeert?

 

Waarom lukt dat dan niet? Waarom is dat dan zou moeilijk? En begin niet over dingen als economische crisis, al het gedoe in de wereld, klimaatveranderingen e.d. Niet dat dat niet erg is. We daar niet iets aan moeten doen. Natuurlijk wel. Maar het heeft niets met ontvangen te maken.

Ellende is er altijd geweest. Zolang we kunnen herinneren. Zolang er mensen zijn op aarde. Er is altijd gedoe geweest. Altijd redenen waarom we niet zouden kunnen krijgen wat we willen. En toch waren er altijd ook mensen die wil kregen. Wat ze wilden. Die wel konden ontvangen. Liefde, geluk, overvloed.

Dus, wat maakt dan dat het jou niet lukt? Waarom lukt het jou niet om te ontvangen? Ja, misschien wel een beetje. Maar niet zoveel als je graag zou willen. Of misschien wel één onderdeel. Liefde óf overvloed óf geluk óf succes. Maar niet alles. Allemaal.

 

Wat maakt dat je niet open staat. Om te ontvangen. En hoe kan je dit omdraaien? En zorgen dat je wél open staat. Om te ontvangen?

 

Affirmaties schrijven als ‘ik sta open om te ontvangen’ totdat je een ons weegt? Nou, dit kan zeker helpen. Als je het maar voelt! Het echt voelt. Tot in je tenen. Zelfs tot in de cellen in je tenen. Het voelt! Dat je open staat om te ontvangen. Dat je mag ontvangen.

En hoe kom je op dit punt? Dat je het ook echt voelt? Ik denk dat we onszelf een andere vraag moeten stellen. Het van een andere kant moeten bekijken. Ik denk dat het, in werkelijkheid, niet eens zo heel veel met ontvangen te maken heeft. Letterlijk wel natuurlijk. Maar er ligt nog wat onder. Waardoor je niet ontvangt. Wat ik bedoel? Waar ik denk dat het om draait?

 

Toe laten. Jezelf toe laten. Of toe staan. Om te ontvangen.

 

Mag je ontvangen? Van jezelf natuurlijk. Want ja, uiteindelijk ben jijzelf je eigen grootste saboteur. Hoe graag sommigen ook met hun vinger naar de ander willen wijzen. Het zit allemaal in jezelf. Als jij jezelf niet toestaat, om te ontvangen, dan zal je never nooit niet ontvangen.

Ook al is de economie top, is er in geen velden en wegen meer een vluchteling te bekennen, zijn alle klimaat issues opeens opgelost. Als jij het niet toe laat. Jezelf niet toestaat. Om te ontvangen. Zal je nooit ontvangen. En waarom laat je niet toe?Waarom blokkeer je jezelf? Omdat je bang bent! Bang bent voor wat er zal gebeuren als…. Je de liefde hebt die je wilt. Het succes hebt dat je wilt. De overvloed hebt die je wilt. Bang voor wat er zal gebeuren. Want wat denk je dat er zal gebeuren?

Als….

Bang dat het nooit lang zal duren? Dat je het weer kwijt zal raken? En je het dus maar beter ook nooit kan hebben? Dan kan je er ook niet aan wennen.

Bang wat de wereld van je zal denken? Wat familie en vrienden van je zullen denken? Je niet meer leuk zullen vinden? Bang dat je het niet waard bent? Je niet goed genoeg bent om het leven te leven wat je werkelijk wilt. Het geluk, de liefde en de overvloed te ervaren waar je naar verlangt?

Bang dat je de controle zal verliezen? Over je leven? Over jezelf? Als je je werkelijk gaat overgeven aan de stroom van het leven? Jezelf toestaat te zijn wie je wilt zijn, te doen wat je wilt doen en te hebben wat je wilt hebben? Dat je jezelf kwijtraakt. Dat je te groots en te sterk zal worden en je niet meer past in het veilige leven dat je voor jezelf gecreëerd hebt? Dat was het voor mij.

Waarom het goed is om hier naar te kijken? Hier over na te denken? Hier op in te voelen? Je moet je angsten onder ogen zien. Je angsten herkennen en erkennen. Voordat je kan beslissen dat ze niet belangrijk genoeg zijn. Niet belangrijk genoeg zijn om er aan toe te geven. Om je dromen niet te gaan creëren. Om jezelf niet toe te staan te ontvangen wat je werkelijk wilt! Denk vandaag eens na. Voel vandaag eens in. Waarom laat jij niet toe? Wat je werkelijk wilt? Waarom mag jij niet ontvangen van jezelf?

 

Zie je angsten in de ogen. En beslis dan.

 

Ga ik hier in mee? Geef ik hieraan toe? Of is het tijd om los te laten? Te worden wie ik werkelijk ben? En het leven te creëren waarvoor ik hier gekomen ben?

 

-XX-
Anke

 

Ps: Is het tijd? Om je angsten onder ogen te zien? Om te stoppen met toegeven? Aan je angsten en onzekerheden? En te achter halen wat het is dat je werkelijk drijft? Ben je er ook zo klaar mee? Om te leven vanuit je hoofd! Voel je dat het tijd is om de verbinding te maken. Verbinding met je gevoel. Met je hart. Met je intuïtie. Maar vraag je jezelf af: hoe doe ik dat? Hoe maak ik die verbinding? Hoe kan ik weer gaan leven vanuit mijn hart? Hoe kan ik mijn leven weer makkelijk laten zijn. Relaxt. Vanuit flow?

Dat en meer ga je ontdekken in mijn nieuwste online training: Intuïtieve ontwikkeling. Waarin je je gaat verbinden met je gevoel, je intuïtie. Zodat je jezelf durft over te geven aan het leven en vanuit je hat gaat leven!

Aan het einde van deze 6 weken heb jij je intuïtieve vermogens optimaal ontwikkeld! Durf je te voelen. En in te voelen! Te vertrouwen. Te doen. Wat je intuïtie je ingeeft. Weet jij altijd wat het is dat je mag doen. Welke volgende stap je mag zetten. Haal je alle antwoorden uit jezelf. Gemakkelijk en moeiteloos. Leef jij vanuit flow. Gemakkelijk. Moeiteloos. Vertrouw jij op jezelf. Op je eigen innerlijke kracht.

 

Ben jij je eigen leider. En laat je het leven weer leuk zijn!
Gemakkelijk en moeiteloos!
Zodat jij het leven kan leven waarvoor je bestemd bent!

 

Hoe gaat dit er uit zien?
6 weken lang. Jij en ik. Online. Met video’s, pdf’s, webinars. De hele mik mak 🙂 .
Elke week ontvang je een training (video, pdf’s en opdrachten) in je mailbox. Toegang tot de besloten Facebook groep waarin ik actief aanwezig zal zijn en je me al je vragen kan stellen. En 2x een live online groepstraining / webinar waarvan je uiteraard de opnames toegestuurd krijgt!

Doe je mee?!

We zijn al gestart. De eerste training is de deur al uit. Maar je kan er nog bij! Is het jouw tijd om te gaan leven vanuit je gevoel Stop dan met twijfelen en doe mee!

Ja Anke, ik ben erbij!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.