Het leven keiharde business?

Jij creeert je eigen werkelijkheid

Leven en relaties keiharde business en de romantische momenten een prettige bijkomstigheid?

Dat was een vraag die ik gister over de mail kreeg. En ik denk altijd als één iemand een vraag heeft dan lopen er vast meer mensen met de zelfde vraag rond. Dus een mooi onderwerp voor een blog J.

En of het echt een vraag was… Ze wilde graag weten wat ik van deze stelling vond. Nou, daar vind ik wel wat van.

Ik kan me indenken dat het soms lijkt alsof het leven keiharde business is. Eén en al ellende en hard werken. Met af en toe een paar leuke momenten. Romantische momenten. Momenten waarop je even genieten kan. Genieten mag. Om daarna weer snel door te gaan. Met hard werken. Met geld verdienen. Met werk doen dat je eigenlijk niet leuk vind. Je met dingen bezighouden waar je eigenlijk geen zin in hebt. Omdat je denkt dat het moet. Weer brandjes blussen in je familie. Gedoe oplossen in je gezin. Je kinderen overal en nergens naar toe brengen, je huis op orde houden en maar nooit aan jezelf toe komen. Ja, op zaterdagavond om 8 uur. Maar als je pech hebt en je kinderen wat ouderen zijn dan heb je dan de woonkamer ook niet meer voor jezelf (ik vond dat moment in ieder geval een hele shock. Ik bedoel, dat was toch altijd het mooiste moment van de dag? Je kids lekker op bed en dan nog de hele avond relaxt voor jezelf? Maar die tijd is hier dus ook voorbij…).

Dus ja, het kan dus lijken alsof je leven keiharde business is. Alsof het leven overleven is en dat je God op je blote knieën mag danken als er een moment van plezier, een moment van romantiek of wat voor leuk moment dan ook voorbij komt.

Ik kan me ook voorstellen dat mensen zich zo voelen. Ik bedoel, zo heb ik mezelf ook vaak genoeg gevoelt.

Toen ik nog aan het ploeteren was op mijn werk. Ik weet niet hoe jij bent, maar ik ben iemand die als ze iets doet het ook goed wil doen. Echt goed weet je wel. Er voor de volle 100% (nou zeg maar gerust 1000%) voor gaat. Dus ik gaf mezelf helemaal. En als zo’n organisatie er dan een zooitje van maakt, na dan gaf ik nog maar een beetje meer van mezelf om toch alle ballen in de lucht de houden je cliënten er niet de dupe van te laten worden. Gevolg? Leven was keiharde business en lol, plezier, passie, vrijheid, genieten was heeel ver te zoeken.

Dus ja, ik snap dat je het leven zo kan zien. Ik snap dat het leven zo op je over kan komen.

Maar, en hier komt íe, het hoeft niet zo te zijn! Je leven hoeft niet zo te zijn! Jij hoeft je leven niet zo te zien! Sterker nog, jij hoeft je leven op deze manier niet te accepteren. Zo is het namelijk niet bedoeld. Hoe dan wel?

Het leven is bedoeld om leuk te zijn! Het leven is bedoeld om vol te zitten met ‘romantische momenten’. Vol te zitten met vrijheid, passie en plezier. Het is de bedoeling dat je geniet. Dat je doet waar je van houdt en het leuk hebt.

Maar, ik hoor het je denken, dat is allemaal leuk en aardig, hoe dan? Hoe kan ik nu een leuk leven hebben. Een leven vol met mooie momenten. Een leven dat niet voelt als overleven. Hoe kan ik nu zo’n leven hebben zonder als die shit die me elke keer overkomt. Zonder al dat gedoe op het werk. Die vrienden die constant iets van me willen. Zonder die familie leden waarvoor wat ik ook doe, het nooit goed genoeg is.

Hoe dan?

Het is een keuze! Het is maar hoe je er naar kijkt! Het is maar wat je aantrekt! Jij creëert je eigen werkelijkheid. Dus ook al het ‘gedoe’ waar je nu in zit. Ook het leven dat voelt als business, het leven dat voelt als hard werken!

Hoe dat kan? Nou blijkbaar heb je ergens onderweg besloten dat het zo is. Dat het leven hard werken is. Dat het leven ploeteren is. Dat het leven hard is. En dan is dat wat je krijgt. Dan is dat wat je ervaart.

Dus hoe dit te veranderen? Door het anders te zien! Er anders te naar gaan kijken. Wat anders te beslissen! Vanaf nu beslissen dat het leven bedoeld is om leuk te zijn. Dat jouw leven bedoeld is om leuk te zijn. Dat jouw leven leuk is! En je aandacht richten op alle leuke dingen die er al in jouw leven zijn.

Zal het daardoor direct als op magische wijze alleen maar leuk zijn? Nee, natuurlijk niet. Maar het verandert wel! Wat aandacht krijgt groeit! Je zal meer vrijheid, passie en plezier ervaren. Als dat is wat jij wilt. Als je daar voor kiest. Ook op de momenten als het even niet gaat zoals je graag zou willen. Ook op de momenten dat er even gedoe is. Want dan kies je om ook daar het mooie in te zien. En als je dat kan. Als je zo naar het leven kan kijken. Dan gebeuren er magische dingen!

-XX-

Anke

Ps: Wil jij weten hoe? Hoe ook jij op een andere manier naar het leven kan kijken? Hoe jij een leven vol vrijheid, passie en plezier kan ervaren? Weg met het gedoe en gewoon maar lol? Het begint allemaal in jezelf! Jij bent de schepper van je eigen werkelijkheid! Het zit allemaal tussen je oren. Het is maar hoe je er naar kijkt! En hoe je er anders naar kan kijken? Dat laat ik je zien in mijn nieuwste programma:

Zie je leven door een roze bril – En creëer het leven dat je wilt!

14 dagen. Online. Aan de slag. Om anders naar het leven te kijken. 14 dagen lang inspiratie, informatie en opdrachten. Om bewust je gedachten te sturen. Om bewust anders naar het leven te kijken. Om bewust te creëren. Bewust jouw werkelijkheid te scheppen. Een werkelijkheid die je wel wilt. Het kan! Echt! Ook voor jou!

De ‘Zie het leven door een roze bril – En creëer het leven dat je wilt’ training is speciaal voor al die gedreven vrouwen die zo graag willen maar klaar zijn met niet durven. Klaar zijn met overal apen en beren op de weg zien. Die klaar zijn met het denken in problemen. Die klaar zijn met twijfelen. Die klaar zijn met bang zijn. En klaar zijn om te gaan geloven! Geloven in zichzelf! Geloven in het leven! In de oneindige mogelijkheden die het leven je te bieden heeft. Vrouwen die er gewoon zo genoeg van hebben om het zichzelf zo moeilijk te maken.

Heb jij dat ook? Dat je denkt het moet toch makkelijker kunnen? Ik heb dat wel altijd gedacht. Gevoeld ook. Ergens in mijn tenen. Voelde ik het moet toch anders kunnen? Het moet toch makkelijker kunnen? Gewoon leuk. En relaxed. Vanuit flow. Zoiets.

En dan kan! Dus ben jij klaar voor een leuker en makkelijker leven? Een leven vanuit flow? Een positiever leven? Klaar om al het moois dat het leven je te bieden heeft naar je toe te trekken? Dat is mijn 14 daagse online training ‘Zie het leven door een roze bril – En creëer het leven dat je wilt’ voor jou!

Doe je mee?!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.