Het leven hoeft geen strijd te zijn!

Doen wat je echt wilt

Het leven hoeft geen strijd te zijn!

Heb jij dat ook? Het idee dat succes, geld, doen wat je wilt, bereiken wat je wilt, alleen mogelijk is als je er hard voor werkt?

Ik wel. Of in ieder geval lang gehad. Zo ben ik ook opgevoed. Goed je best doen. Hard werken. Goede cijfers halen. Hard studeren. Goede baan zoeken. Altijd werken. Geld sparen. Veel geld sparen. Voor noodgevallen. Want je weet maar nooit.

Is dit slecht? Nee, natuurlijk niet. Je best doen, hard werken, sparen. Niets verkeerd aan. Het is allemaal heel verstandig. Heel veilig.

En daar wringt de schoen denk ik. Bij mij in ieder geval. Want ja, veilig is allemaal leuk en aardig. Maar veilig zorgt er ook voor dat er nooit iets spannends gebeurd. Je niet uit de ban pringt. Niets geks doet. Niet durft!

En dat laatste gaat het om.

Durven. Doen. Wat je echt wilt.

Maar ook gewoon durven dromen. Van hoe je zou willen dat je leven eruit zou zien. En geloven. Dat het kan. Dat het mogelijk is. Ook voor jou! En dat het geen strijd hoeft te zijn!

Ik heb lang gedacht dat succes alleen mogelijk is met bloed, zweet en tranen (bij wijze van dan he 🙂 ). Dat het heel hard werken is. Alles geven wat je hebt. En nog een beetje meer. Voor iedereen klaar staan. Je verantwoordelijk voelen. Voor het eindresultaat.. Van iedereen. Dat soort dingen.

Maar weet je wat dat doet? Het geeft je vooral heel veel stress. Om al die ballen in de lucht te doen. Aan de verwachtingen te blijven voldoen. Aan dan niet eens zozeer aan de verwachtingen van anderen maar vooral aan de verwachtingen van jezelf.

Toen ik dus uiteindelijk zover was om te zeggen het is klaar. Ik stop er mee. Ik ga doen wat ik echt wilt. Toen dacht ik eerlijk gezegd dat het ook klaar was met stress, met ploeteren, met zwoegen, met pushen. En meer van dat soort dingen.

Maar weet je wat het grappige is? Wat ik heb ontdekt toen ik begon met doen wat ik echt wilde? Niets van waar! Het blijft stressvol, het blijft ploeteren, het blijft zwoegen, het blijft pushen. Als je daar voor kiest tenminste! Want daar zit het hem in.

Want weet je het wat is? Je neemt jezelf mee! Waar je ook gaat. Wat je ook doet. Dus als jij het idee hebt dat het leven zwaar is. Dat het leven hard werken is. Dat geld niet aan de bomen groeit. Dat geld schaars is. Dat je hard moet werken voor je geld. Dan is dat het ook zo. Wat je ook doet. Ook al doe je wat je echt wilt!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even moest slikken toen ik dacht ontdekte. Shit, ik deed nu toch? Ik heb toch losgelaten? Ik ben in het diepe gesprongen? Waarom dan dit? Waarom dan nog steeds angsten en onzekerheden. Waarom dan nog steeds die oude overtuigingen. Laten die niet vanzelf een keer los?

Nou, nee. Helaas niet. Het leven is een reis. Je bent constant in ontwikkeling. Als je daar voor kiest natuurlijk. Je kan ook met een zak chips op de bank gaan zitten tv kijken en jezelf verdoven. Dan heb je wat minder last van dit soort problemen. Maar maak je geen zorgen. Dan komen er wel andere problemen op je pad.

En ik moet eerlijk zeggen, ik kies liever voor het soort problemen waar ik, en jij, nu mee worstelen. Het soort problemen dat je vooral hebt als je bewust bent. Bewust van het feit dat er meer is in het leven. Dat je meer verdient in het leven. Dat het leven bedoeld is om leuk te zijn. Dat je het zelf in de hand hebt. Dat jij de creator van je eigen werkelijkheid bent.

Niet dat het dan altijd even makkelijk is. Dat is de moraal van dit verhaal :). Nee, dat niet. Wat dan wel? Je bent gewoon zoveel krachtiger. Je staat zoveel meer in verbinding. Met jezelf. Met je innerlijke kracht. Je ziet het allemaal veel sneller gebeuren. In jezelf. Je gaat op zoek in jezelf. Naar antwoorden. Naar je innerlijke leiding. En volgt je innerlijke leiding.

En dan?

Dan creëer je bewust je eigen werkelijkheid. Wordt het leven een stuk leuker. Wordt het leven een stuk makkelijker.

Het hoeft geen strijd te zijn! Het mag makkelijk zijn! En leuk! Je hebt toestemming!

-XX-

Anke

Ps: Vraag jij je af hoe je dat nou doet? Contact zoeken met je innerlijke kracht. De antwoorden in jezelf vinden? Je innerlijke leiding volgen? Dan is de online masterclass ‘Vertrouw op je gevoel en wordt je eigen leider’ iets voor jouw! Over contact maken met je gevoel, afstemmen op je intuïtie, vertrouwen en doen!

Wanneer? Waarschijnlijk de eerste week van juli. Houdt mijn facebook en website in de gaten. Zeker weten dat je niets mist? Zet je dan op de wachtlijst. Verplicht je tot niets en je ontvangt als allereerste bericht over het hoe en wat.

Pss: Wonderlijke woensdag vandaag! Denk je nu huh, wat is dat? Kom dan bij De Kunst van Gelukkig zijn facebook groep en je ontdekt er alles over!

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.