Leg jij de lat ook te laag?

Review Anke van Ommen

Leg jij de lat ook te laag?

Heb jij ook altijd te horen gekregen dat je de lat niet te hoog moet zetten? Dat je niet te hoge doelen moet stellen want ja, wie weet, haal je het wel niet en wordt het een hele grote teleurstelling voor je. Zo’n grote teleurstelling waar je nooit meer van hersteld en je never nooit meer durft te gaan doen wat je echt wilt. Dus leg die lat maar een stukje lager. Dat hij nog binnen bereik is. Dat je ook weer niet te veel je best moet doen om er over heen te komen. Niet te hard hoeft te werken om jezelf over de lat te krijgen. Houd het liever lekker veilig en comfortabel. Is dit ook de boodschap die je, op de een of andere manier, in je leven hebt mee gekregen?

Hier moest ik van het weekend aan denken. Ik was bezig met mijn doelen. Dat doe ik regelmatig. Ik heb een mooi lijstje in de computer staan met wat ik de komende tijd wil bereiken. Welke dromen en verlangens ik aan het nastreven ben. Er daar kijk ik toch zeker een paar keer per week na. Ik vind het fijn om mijn doelen regelmatig na te lezen. Dan weet ik weer waar ik het allemaal voor doe. Waarom ik elke morgen opsta en vol plezier met mijn missie aan de slag ga.

En ik bekijk dan ook altijd even of mijn doelen nog kloppen.

Is het nog werkelijk wat ik wil?

Is dit nog werkelijk wie ik wil zijn? Is dit nog werkelijk wat ik wil doen? Is dit nog werkelijk wat ik wil hebben? Verlangens kunnen nu eenmaal veranderen.

Mijn doelen zijn erg breed. Ze gaan niet alleen over welke auto ik wil rijden en hoeveel geld ik wil verdienen. Niet dat daar wat mis mee is. Maar ook over welke eigenschappen van mezelf ik meer wil laten zien.

En toen ik hier gister weer eens even naar aan het kijken was realiseerde ik me: ik leg de lat te laag! De doelen die ik heb staan zijn prima doelen. Zijn helemaal ok doelen. Er is niets mis mee. Maar eigenlijk, als ik diep in mijn hart kijk, zijn het niet mijn werkelijke doelen.

Ik wil nl meer!

En kom nu niet aan met dat het verkeerd is om meer te willen. Ik denk nl dat dit de reden is waarom zoveel vrouwen zichzelf klein houden en de lat te laag leggen. Omdat ons geleerd is dat het verkeerd is om veel te willen. Waarom is dit verkeerd?

Omdat we blijkbaar denken dat als wij veel willen een ander dan minder heeft. Omdat we denken dat er niet genoeg is voor iedereen. Als wij meer willen dan moeten we blijkbaar wat afpakken van de ander. Als wij meer willen dan heeft een ander minder.

Ik denk, nee ik geloof, dat het juist goed is om meer te willen! Dat is toch de reden waarom we hier zijn? Om te groeien? Dat is volgens mij de innerlijke drive van elke mens. We willen groeien. We willen verder. We willen meer! En dan heb ik het niet alleen over meer geld of meer spullen. Dan heb ik het ook over meer kennis, meer passie, meer plezier, meer vrijheid. Dat soort dingen. Maar we denken dat dit niet kan. Dat er niet genoeg vrijheid, plezier, passie of wat dan ook voor iedereen is. We geloven dat dit niet voor ons is weggelegd.

Maar ik geloof het wel! Ik geloof dat er genoeg is voor iedereen! Zolang we ons maar geen zorgen maken over een eventueel tekort. Zodra je je zorgen maakt over tekort, over niet genoeg, van wat dan ook, zit je in de negatieve energie en zal dat ook zijn wat zich in je leven manifesteert.

Waar draait het dan allemaal om?

Hier was ik vanochtend over aan het afstemmen. Wat is dat dan? Wat maakt dat het zo lastig is om hoge doelen te stellen? Om te gaan voor wat je echt, écht wilt. Om te gaan voor het allerbeste?

Geloof en vertrouwen!

Geloven dat het kan. Geloven dat het mogelijk is! Geloven dat je het verdient! Ook jij. Iedereen! En vertrouwen. Vertrouwen dat het zal gebeuren. Vertrouwen dat je doelen (je dromen) werkelijkheid worden. Zolang jij maar weet wat je wilt, geloof en vertrouwt en doet wat er voor nodig is!

Wat ik heb gedaan? Ik heb mijn doelen bijgesteld! En ik geloof en vertrouw. Dat ik het allerbeste verdien! En jij ook!

-XX- Anke

Ps: Wil jij ook de lat hoger leggen maar vind je het lastig om goede doelen te maken? Wat het nu precies is dat je wilt? Je wilt zoveel dingen maar wat is nu dat ene ding waar je echt voor wilt gaan? Daar heb ik ook lang mee geworsteld. Nu weet ik dat dit kwam omdat ik niet wist wat ik hier op aarde te doen heb. Niet in contact stond met mijn levensmissie! Daardoor zwabberde ik maar wat in het rond, vol onrust omdat ik wel voelde dat ik het leven meer te bieden had. Sinds ik weer volledig in contact sta met mijn gevoel, met mijn innerlijke stem, weet ik precies wat ik hier op aarde te doen heb! Mijn leven is een stuk leuker en relaxter geworden. En ook het maken van de juiste doelen is veel eenvoudiger! Wil jij dit ook? Dinsdag 18 april start mijn nieuwe online programma Vind je eigen zielenpad. Hierin laat ik je zien hoe ook jij contact kan maken met je innerlijke stem, met je ziel en je angsten en blokkades kan overwinnen. Zodat ook jij weet wat je hier op aarde te doen hebt. En het gaat doen! Lijkt dit je wat? Komende woensdag gaan de deuren open. Zet je op de wachtlijst en je hoort als eerst over het hoe, wat en wanneer. Plus de super coole bonus die ik heb voor de eerste 5 deelnemers!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.