Leef jij van binnen naar buiten

LEEF JIJ VAN BINNEN NAAR BUITEN?

Leef jij van buiten naar binnen? Of leef jij van binnen naar buiten? Wat het verschil is? Alles! Als je van binnen naar buiten leeft is de kans groot dat je onderweg bent. Onderweg om het leven te creëren dat je werkelijk wilt! Als je van binnen naar buiten leeft ben jij de kapitein op je eigen schip. Bepaal jij welke koers er gevaren wordt.

Maar leef je van buiten naar binnen dan reageer je. Ga je met alle winden mee. Leef je bij de waan van de dag. Laat het leven overkomen in plaats van dat jij het leven overkomt. En. En dat is misschien nog wel het belangrijkste van alles. Om je te realiseren. Als je van buiten naar binnen leeft zal je nooit, maar dan ook nooit, het leven creëren wat je werkelijk wilt. Doen wat het is dat je echt wilt. De resultaten creëren die je verlangt.

En ja, ik weet het. Ik zeg het best een beetje stellig. Maar dit is gewoon zoals het is! Kunnen we lang of kort over praten. Maar zo is het gewoon  :).

En dat heb ik echt niet zelf bedacht! Als je alle grote boeken erop naslaat. Alle spiritueel leermeesters terug leest. Dan staat het er overal! Zeggen ze het allemaal! Oh, ze gebruiken misschien wat andere woorden. Maar ik zie het dan ook als mijn taak, mijn missie (een van in ieder geval  🙂 ) om de geheimen van het leven op een alledaagse, voor iedereen begrijpelijke taal, te vertalen.

Maar het staat er dus. Overal. Als je het maar wilt zien.

Om het leven te creëren dat je wilt. Je droomleven vorm te geven. Zal je van binnen naar buiten moeten leven in plaats van van buiten naar binnen.

Wat ik hier mee bedoel? Nou, eigen is het heel eenvoudig. En toch weer best ingewikkeld. Hoe groter de waarheid. Hoe simpeler het is. Om het te begrijpen in ieder geval. Maar de uitvoering is nog wel eens lastiger. Al heeft dat over het algemeen vooral te maken met hoe we zijn geprogrammeerd.

Maar ik loop op de zaken vooruit. Van buiten naar binnen leven. Van binnen naar buiten leven. Wat bedoel ik daarmee?

Als jij van buiten naar binnen leeft dan laat je de buiten wereld jouw binnen wereld bepalen!

Als op tv zeggen dat het slecht gaat met de economie. Dan gaat het dus slecht met de economie. En ervaar jij ook dat het slecht gaat met de economie. Als er in de kranten staat dat er een griepgolf aan de gang is. En jij dat voor waar aanneemt. Dan ervaar jij een griepgolf.

Als jij naar je bankrekening kijkt en ziet dat die bijna op 0 staat. En iets denkt als, oh jee. Ik heb geen geld. Ik ben blut. Bijna blut. Het geld is op. Hoe ga ik het de rest van deze maand redden. Is dat de werkelijkheid die je voor waar aan hebt genomen. En dus de werkelijkheid die je gepresenteerd krijgt!

Of te wel, als je van buiten naar binnen leeft, leef je in de realiteit / werkelijkheid die je ziet. En die je ook altijd zal blijven zien! En dus verandert er niets! Hoe hard je ook je best doet! En zal je nooit, maar dan ook nooit, creëren wat het is dat je werkelijk wilt!

Want dat lukt alleen als je van binnen naar buiten leeft! Hoe dit er uit ziet? Hier een paar voorbeeldjes:

Als je toevallig op tv hoort dat de economie op zijn gat ligt (als je helemaal slim bent kijk je niet eens naar programma’s waar ze het over dit soort dingen hebben  🙂 ) denk je iets als: dat kunnen ze wel zeggen, maar dat is niet mijn waarheid. Dit neem ik niet als mijn waarheid aan. Of te wel, je verwerpt het idee en gaat verder met je dag.

Je focust je op wat het is dat jij wilt! Waar wil jij naar toe! Wie wil jij zijn! Wat wil jij doen? Wat wil jij hebben? En wat heb je nodig? Om deze persoon te zijn? Hoe wil je je voelen? Wat zou je doen? En je doet dat! Je voelt dat! Je leeft dat! Vanuit vertrouwen! Dat wat jij wil jouw ook wil. En dat het jouw enige taak is om te bepalen wat het is dat je wilt. En alvast te leven als de persoon die je wilt zijn. In de energie te stappen van.

En dan? Dan leef je van binnenuit! Heb je van binnen bepaald hoe je wilt dat jouw werkelijkheid eruit wilt zien! Verwacht je. Geloof je! Dat jouw werkelijkheid er ook zou uit zal gaan zien. En waarom zou je dan niet alvast gaan leven alsof het zo is?!

Dat is leven van binnenuit! En dan? Wat gebeurt er dan? Dan zal het leven je verlangens, je wensen, je dromen, gaan realiseren! Omdat het niet anders kan! Omdat het leven zo werkt!

Als jij het helder voor je ziet! Als je verlangt! Gelooft en vertrouwt. En het leeft! Dan zal het leven zich naar je wensen aanpassen! Creëer je van binnenuit. Dan leef je van binnenuit.

En dat is de enige manier om echt te leven!

En ja, ik weet het. Het klinkt heel mooi in theorie. En de praktijk is soms wat weerbarstiger  :). Daar weet ik alles van. Maar dit is hoe het werkt! Dit is de enige manier! Als jij verandering wilt. Of als jij wat anders wilt. Als jij het leven van je dromen wilt. Dan zal je het moeten leven! Moet het van binnenuit ontstaan! En dat vraagt vertrouwen! Heel veel vertrouwen. Geloof. En doorzettingsvermogen!

En beginnen! Gewoon beginnen! Ook al ben je er nog niet klaar voor. Voel je je nog niet goed genoeg. Gewoon beginnen. Met leven vanuit binnenuit. Leven vanuit je hart!

Ben jij er klaar voor?

Ik wel!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.