Laten we er mee op houden!

Laten we er mee op houden!

Laten we er mee op houden! Waarmee? Met het jezelf zo moeilijk maken! Laten we er mee op houden. Met ploeteren en worstelen. Laten we er mee ophouden! Met het uitdenken van allerlei plannen en mogelijkheden waarvan je nu al weet dat je er toch niets mee gaat doen. Laten we er mee op houden! Met denken en wat je allemaal zou moeten doen en het dan nog doen ook!

En laten we beginnen!

Met voelen! Voelen en luisteren. Naar wat je hart je probeert te vertellen. Want dat is waar alles gebeurt! Alles ontstaat. Alles! En met alles bedoel ik dus echt alles! Je leven! Ontstaat vanuit je hart! Het leuke leven in ieder geval J.

Laten we weer verbinding gaan maken. Met je gevoel! Want daar zitten alle antwoorden. Op al je levens vragen. Daar is waar alles begint. Jouw leven begint. Vanuit je gevoel. Daar is waaruit je creëert!

O ja, vanuit je hoofd. Vanuit het denken. Beredeneren. Plannen maken. Of erger nog, ondernemingsplannen schrijven ed. Van daaruit creëer je ook. Natuurlijk. Met je hoofd kan je ook creëren. Kan je ook een heel eind komen. Maar wil je dat?

Want weet je wat ik heb ontdekt? In al die jaren dat ik vooral vanuit mijn hoofd leefde? En voelde dat ik niet op de juiste weg zat. Maar toch niet veranderde. Omdat ik niet durfde. Dat het helemaal niet zo leuk is om uit je hoofd te leven. Je denkt dat het zekerheid geeft. Resultaten. Succes. Maar uiteindelijk geeft het je alleen maar meer onrust. Meer twijfel. Meer verdriet. Omdat je voelt dat het leven meer voor je in petto heeft maar je die weg niet op durft te gaan.

En wat betreft het succes? Nou ik had zeker succes met leven vanuit mijn hoofd. Voor de buitenwereld dan. Ik had een leuke baan, waarmee ik een leuk salaris verdiende, waarmee we een leuk leven konden leven.

Maar is dit alles? Is dat alles wat je wilt? Alleen maar leuk?

Ik heb lang gedacht dat het genoeg was. Dat leuk goed genoeg was. Totdat alle onrust, twijfel en onzekerheid over wat ik nu aan het doen was dat ook leuk niet meer voldoende was. Om me vast te houden in leven vanuit mijn hoofd.

Ik wilde niet meer alleen maar leuk! Ik wilde fantastisch. Ik wilde geweldig. Ik wilde een superformiweldigeindefantakolosachtig leven! Ik wilde vrijheid, passie en plezier! Dat dus.

Dus laten we er mee op houden. Met doen alsof. Alsof het allemaal zo geweldig is. Doen alsof goed genoeg ook inderdaad goed genoeg is! Op houden met alles uit te denken. Op houden met leven vanuit je hoofd.

En beginnen! Beginnen met vertrouwen!

Want dat is het toch? Vertrouwen! Vertrouwen in jezelf! Dat je het kan! Dat je het leven kan leven dat je echt wilt! Een droomleven! Dat het mag! En vertrouwen in het leven. Dat het leven het beste met je voor heeft! En vertrouwen in het Universum. In God. Hoe je het maar wilt noemen.

En vanuit dat gevoel gaan creëren. Vanuit dat gevoel gaan leven. Werkelijk gaan leven!

Het kan! Het mag! Verspil geen tijd meer. Met wachten. Totdat je er klaar voor bent. Alle omstandigheden optimaal zijn. De maan in de juiste stand staat. Met bang zijn. Met jezelf afvragen of je wel goed genoeg bent. Of wat voor reden dan ook.

Het leven is nu! Jij verdient het allerbeste! Neem actie! Nu!

Ga leven! Vanuit je hart! Vertrouw!

-XX-

Anke

Ps: Jeetje, deze blog kwam helemaal voor uit de online workshop van gister. Waarin ik het met een leuke groep vrouwen heb gehad over hoe ook jij volledig kan vertrouwen op je gevoel en je eigen leider kan worden. Dat is echt waar mijn passie ligt. De hele wereld laten weten dat je niet stad en land hoef af te zoeken maar alle antwoorden in jezelf aanwezig zijn. Het enige wat jij hoeft te doen is verbinding maken, jezelf de juiste vragen te stellen en vertrouwen op de antwoorden die je door krijgt. En daarop actie nemen natuurlijk.

Baal je nu dat je de workshop hebt gemist? Geen probleem! Ik heb hem opgenomen! Alleen vandaag kan je je nog aanmelden voor de replay! En om het helemaal makkelijk voor je te maken krijg je de opname van mijn vorige online workshop / masterclass ‘Ontdek je eigen super kracht’ er helemaal gratis bij!

Waarom? Nou, ten eerste omdat ik het leuk vind natuurlijk. Om dingen weg te geven. Maar ook omdat ik gister al pratende ontdekte dat de beide workshops perfect bij elkaar passen en iedereen ze gewoon eigenlijk allebei moet hebben.

Hier lees je er alles over.

Pss: O ja, mijn gevoel zegt me dat ik ook nog even moet zeggen dat leven vanuit je hart ook niet altijd geweldig is J. Om het niet mooier voor te doen dan het is. Want ja, ik ben een vurig voorvechter voor leven vanuit je gevoel / hart. Maar laten we eerlijk zijn. Ook dat gaat natuurlijk niet altijd over een leien dakje. Ook als je leeft vanuit je hart, in verbinding staat met je gevoel, ben je wel eens bang of onzeker. Hoe dat kan? Dat zijn oude angsten die elke keer weer de kop op proberen te steken en jou weer terug willen zetten in je proces. Die jou proberen stil te laten staan in plaats van door te laten groeien.

Wat dan het mooie is van leven vanuit je hart? Dat je dit veel eerder in de gaten hebt. Bewust ziet wat er gebeurt. En vanuit je hart andere keuzes kan maken!

Zoek jij een plek waar je kan praten over de uitdagingen die leven vanuit je hart met zich mee brengt? Kom dan bij de kunst van Gelukkig zijn facebook groep! Dat is dé plek waar je al je succes kan delen. Maar ook ruimte is om te praten over als het allemaal tegen zit en we elkaar hierbij helpen en ondersteunen. Kom je er ook bij?

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.