Laat jij jezelf zien voor wie je werkelijk bent?

Laat jij jezelf zien? Voor wie je werkelijk bent? Voor wie je echt bent? Diep van binnen? Zeg jij wat je voelt. Wat je denkt? Wat je wilt? Ben jij echt? Laat jij de wereld zien wie je werkelijk bent? Helemaal? 100%? Altijd?

Nee? Nou, dan ben je vast niet alleen. Sterker nog. Ik weet wel zeker dat je niet alleen bent. Want, laten we maar gewoon eerlijk zijn. Dat is verrekte moeilijk! Jezelf zijn! Echt jezelf zijn. Je ruwe, rauwe, oprechte jij. In al je eerlijkheid. En in al je kwetsbaarheid!

En daar gaat het natuurlijk om. Dat is wat het zo moeilijk maakt. Om echt jezelf te zijn. De kwetsbaarheid. Kwetsbaar zijn. Jezelf, zoals dat zo mooi heet, kwetsbaar opstellen. Wat is dat toch? Wat maakt dat het zo moeilijk is om echt te zijn? En waarom voelt het alsof je je kwetsbaar opstelt als je echt bent? Want je zou toch zeggen, wat is daar nou moeilijk aan? Je bent wie je bent, toch? Niets kwetsbaar aan toch?

Nou, als je een beetje bent zoals mij (en daar ga ik maar vanuit anders las je dit waarschijnlijk niet  :-), dan weet je dat het verrekte lastig is om echt jezelf te zijn. En dat het ook verrekte kwetsbaar voelt. Om oprecht jezelf te zijn. Hoe kan dat toch? Nou, daar was ik dus vandaag eens over aan het nadenken. En invoelen. Ik houd daar wel van. Mijn gedachten over dit soort vragen te laten gaan. En weet je wat er bij mij om hoog kwam?

 

We zijn zo geprogrammeerd! Zo zijn we opgevoed. En opgegroeid.

 

Hoe goed onze ouders ook hun best hebben gedaan. Want ja, zij zijn waarschijnlijk ook zo opgegroeid. Het zit gewoon in onze samenleving. Ging het vroeger over ‘wat zullen de buren er van denken?’. Tegenwoordig leest het hele internet mee ;-). En zien we ook alles wat er om ons heen gebeurt. Hoe iedereen prachtige verhalen ophaalt op Facebook. De ene geweldige vakantie na de andere beleeft. In de mooiste kleren rondloopt. De een nog slanker dan de andere. Dat soort dingen.
En dan ondertussen naar elkaar roepen. Face to face of online. Het kan allemaal tegenwoordig.

Dingen als:

– Je moet borstvoeding geven tot je kinderen naar de basis school gaan.
– Je geeft toch geen borstvoeding meer? Je kind loopt al?
– Je moet geen suiker eten.
– Die suiker moet je juist wel eten
– Kokosolie, daar moet je in bakken
– Kokosolie is super slecht, gebruik het niet!
– Jeeh, ben je aangekomen
– Niet gaan diëten hoor. Gewoon lekker jezelf blijven.

En dan heb ik het nog helemaal niet over het ‘echte’ gezeik wat je onder sommige berichten op internet ziet staan. Waarom kunnen we onszelf niet meer zijn? Omdat we onszelf niet meer toestaan om onszelf te zijn. We laten ons leiden door de waan van de dag. En de politiek, die volgens mij het goede voorbeeld moet geven, doen daar net zo hard aan mee.

Dus wat dan? Hoe kan dan, in de wereld waarin we leven, jezelf zijn. Echt zijn. Als je dat wilt tenminste. Misschien maakt het je geen moer uit. Vind je het wel prima zo. Denk je, zolang ik elke avond lekker voor de tv kan hangen, met chips en een biertje (of kaasblokjes en een wijntje om het wat verfijnder te maken) en in de weekenden tijd om met je vriendinnen te gaan shoppen. Ben ik tevreden. Is het allemaal wel goed zo.

Maar waarschijnlijk, als je mij een beetje volgt, ben je juist het tegendeel. Heb je, net als mij, altijd gevoeld, dat er meer in je zit. Dat je de wereld veel meer van jezelf kan laten zien (en dan bedoel ik natuurlijk geen shoot in de playboy ;-). Dat je gewoon veel meer in je mars hebt. Dat je de wereld zoveel meer te vertellen hebt. Dat er zoveel meer in je zit. Maar krijg je het er gewoon niet uit. Omdat je bang bent. Bang wat de gevolgen zullen zijn. Bang bent van wat anderen er van gaan vinden. Bang of wat je te zeggen hebt echt wel van betekenis is. Of mensen zitten te wachten op wat jij de wereld te brengen hebt. En dus doe je als of. Zet je je masker op en speel je een rol. Ben je een onderdeel van het achtergrond koor in plaats van dat je solo zingt in je eigen leven!

 

Is het niet tijd om dat masker af te zetten? Tijd om de wereld te laten zien wie jij werkelijk bent? Tijd om echt te zijn? Tijd om te gaan stralen? Dat om de hoofdrol in je eigen leven op te eisen?

 

En vraag je jezelf dan nu af: maar hoe dan? Hoe doe ik dat? Hoe ben ik echt? Hoe kan ik nu echt werkelijk mezelf zijn? Door jezelf toestemming te geven! Toestemming te geven om helemaal jezelf te zijn! Toestemming te geven dat je jezelf mag zijn. Dat het ok is. Je veilig bent. Je nu een grote meid bent die haar zaakjes voor elkaar heeft. En voor zich zelf kan zorgen. Het is veilig. Het is ok. Je mag er zijn. Je mag jezelf zijn!

Dus, tijd om uit de schaduw te stappen en vol in het licht te gaan staan.

Tijd om echt te zijn!

 

-XX-
Anke

 

Ps: Het gaat gebeuren! Het komt er aan! Nog een paar dagen en dan vertel ik je er alles over en gaan de deuren wagen wijdt open. Van wat? Van mijn nieuwste online training: Intuïtieve ontwikkeling. 6 weken. Jij en ik. Online.

Je intuïtieve vermogens te ontwikkelen. Om te kunnen voelen. In te voelen. In het leven. In wat je hier op aarde te doen hebt. En wat je nu mag doen. Welke stap je nu mag zetten. Om te doen. Om te kunnen leven vanuit flow. Gemakkelijk. Moeiteloos. Om op jezelf te kunnen vertrouwen! Op je eigen innerlijke kracht te kunnen vertrouwen! Gemakkelijk. Moeiteloos. Je eigen leider te worden. Om het leven weer leuk te laten zijn. Gemakkelijk. Moeiteloos.

Dus nog een paar dagen geduld. Het komt er aan! Begin volgende week vertel ik je er alles over!
Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.