Laat jij jezelf zien voor wie je werkelijk bent?

Laat jij jezelf zien voor wie je werkelijk bent? Je weet wel, echt. Echt jezelf. Werkelijk jezelf. Om te zeggen wat je denkt. Te zeggen wat je voelt. Al je gekkigheden aan de wereld te laten zien?

Of denk je dat je jezelf moet inperken. Dat je je in moet houden. Dat het niet kan. Niet mag. Omdat je te bent. Te luid. Te snel. Te eerlijk. Te gek.

Dat heb ik wel lange tijd gedacht. En soms denk ik het nog wel eens. Want dat is ook wat ik altijd heb gehoord.

Ik was ‘gekke’ Anke. Oh nee, zo werd het niet letterlijk gezegd. Maar zo was wel hoe het bij me binnen kwam.

Want ja, ik flapte er altijd maar van alles uit. Zei wat er in me op kwam. En dat werd me niet altijd in dank afgenomen. Oh, eerlijk was het wel. En oprecht . Maar ja, niet iedereen is er altijd klaar voor om het te horen zoals het is.

En ik weet niet. Ik kan me niet herinneren dat er echt letterlijk tegen me gezegd werd dat ik mijn mond moest houden. Maar toch had ik het wel het gevoel. En ik voel nog de blikken van mensen. Zo van, dat zeg je toch niet. Maar ja, dan had ik het al weer gezegd. En voelde ik me rot. Voelde ik me schuldig. En kroop ik terug in mijn schulp. Zei ik weer tegen mezelf dat ik mijn mond moest houden. Toch eindelijk eens moest nadenken voordat ik wat zou zeggen. En werd ik stiller en stiller.

Niet altijd letterlijk. Maar zeker figuurlijk . En ik zie me nog zitten op een teamoverleg, jaren geleden. Jankend. Opdat iemand tegen me zei geen hoogte van me te krijgen. En ik aangaf me niet veilig genoeg voelde om echt te zeggen wat ik dacht en voelde.

En ik was een dromer. Van mij werd gezegd dat je een kanonskogel naast me af kon schieten en ik het niet zou horen. En dat was ook zo. Als ik aan het lezen was. Of gewoon even relaxed op mijn bed of op de bank lag. En aan het dromen was. Dromen van een andere wereld. Een wereld waarin ik wel mezelf kon zijn.

En ik zei tegen mezelf dat ik niet zo moest dromen. Niet zo afwezig moest zijn. Alles en iedereen mijn volle aandacht moest geven. Op moest letten. Niet meer op familiefeestjes gedachteloos door een tijdschrift bladeren en dus niets meer mee krijgen van al het gekletst om me heen. Omdat het zo heerlijk was om even niets meer te horen. Me even af te sluiten van het gedoe. Even in mijn eigen wereld te zijn. En mijn eigen wereld te creëren.

En ik droeg gekke kleren. Nou ja, dat vond ik zelf niet. Maar de mensen om me heen blijkbaar wel. Want ja, mijn kleren zouden ze zelf nooit aan trekken want die waren toch ’echt Anke’.

En begrijp me goed. Dit was allemaal niet slecht bedoeld. Dit was niet bedoeld om mij slecht over mezelf te laten voelen. Om me minder over mezelf te laten voelen. Want ze houden van me. Iedereen die ooit zoiets tegen me gezegd heeft. Dat weet ik. Dat voel.

Maar toch heb ik er op de een of andere manier het gevoel aan over gehouden dat ‘echt Anke’ zijn een niet goed iets is. Dat ik niet ‘echt Anke’ moest zijn maar een andere Anke. Een betere Anke. Een beschaafde Anke. Een nette Anke. Een Anke die prima in een hokje past. Zoiets.

En dus was ik niet echt! Niet werkelijk mijzelf! Niet de zelf die ik voelde dat ik kon zijn. Die ik wilde zijn! En stond ik mezelf dus altijd in de weg! Bij alles wat ik deed.

En dacht ik, als de dingen niet gingen zoals ik wilde dat ze gingen. Dat ik me nog meer aan moest passen. Nog meer moest zijn zoals de rest. Nog meer de dingen moest doen zoals ik iedereen ze deed. Nog meer niet mezelf moest zijn.

En werkte dat? Nee! Natuurlijk niet!

En nu snap ik waarom! Nu zie ik het! Want het gaat er niet om dat je nog meer moet zijn zoals de rest. Jezelf nog meer aan moet passen. Er nog meer tussen moest passen. Opgaan in de grote grijze massa. Doen zoals iedereen doet. Zeggen wat iedereen zegt. Je gedragen zoals iedereen volgt.

De zogenaamde regels volgen!

Nee! Het gaat er juist om dat je nog veeeeeel meer jezelf bent! Zo jezelf bent als je maar kan! Dat je zegt wat je denkt. Zegt wat je voelt. De wereld al je gekkigheden laat zien .

Gewoon bent wie je wilt zijn. Bent wie je werkelijk bent!

Het gaat erom dat je jezelf toestemming geeft om werkelijk jezelf te zijn!

Want als je dat doet?! Jezelf laat zijn wie je werkelijk bent? Jezelf toestemming geeft om echt jezelf te zijn?

Dan leef je pas echt! Dan ben je echt! En dan? Dan? Kan je ook het leven gaan creëren wat je wilt! Dan kan je pas echt gaan doen wat het is dat je wilt. En daarin succesvol zijn!

Anders wil het gewoon niet! Want dan ben je een leven aan het bouwen op een basis die niet echt is! Dan klopt het fundament niet. Ontbreekt de juiste basis.

En die basis ben jij!

Dus wees echt! Wees oprecht! Geef jezelf toestemming om werkelijk jezelf te zijn!

Laat die wereld zien wie jij werkelijk bent! Wie jij echt bent! Met al je gekkigheden.

Zodat je werkelijk een verschil gaat maken! Werkelijk een impact kan maken! Werkelijk kan gaan leven! Het leven dat je wilt leven!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Klaar om echt te gaan leven?! Klaar om de wereld te laten zien wie jij werkelijk bent? Ben jij klaar om werkelijk jezelf te gaan zijn? En droom jij van een eigen bedrijf? Maar heb je maar geen idee waarin?

Heb je duizend en een opleidingen gevolgd? Cursussen gedaan? En weet je meer dan wie dan ook? Maar voel je je toch nog niet klaar om ‘voor jezelf te beginnen’? Omdat je denkt dat je nog meer moet weten? Terwijl je ‘weet’ dat het onzin is? Of ben je al even bezig maar krijg je je bedrijf maar niet van de grond? Is het elke keer weer een heel gedoe om aan klanten te komen? En zou je zelf eigenlijk ook niet weten wat jouw nu precies uniek en speciaal maakt?

Dan is mijn nieuwste high level intensive voor jou!

3 maanden. Jij en ik. Online.

Ondernemen vanuit je Hart Intensive.

Zelf heb ik jaren lopen ploeteren. Om mijn eigen bedrijf van de grond te krijgen. Want ik wilde zo graag. Meer vrijheid, passie en plezier. Maar zo voelde het niet. Het was vooral heel hard werken. En gedoe. En ik heb van alles geprobeerd. Wat ik ‘dacht’ dat goed zou zijn. Wat zou werken. Maar dat deed het natuurlijk niet.

Want is was aan het ondernemen vanuit mijn hoofd in plaats met mijn hart!

Ik was de boel veel te veel aan het overdenken. Werd overweldigd door angsten, twijfels en onzekerheden. En durfde geen keuzes te maken en geen stappen te zetten.

En dus gebeurde er ook niets!

Totdat ik de knoop heb doorgehakt. Bewust heb gekozen om vanuit mijn hart te gaan leven. En vanuit mijn hart te gaan ondernemen. En toen veranderde alles! Alles!

Heb ik dit alleen gedaan? Nee, natuurlijk niet! Ik heb hulp gehad. Veel hulp . En nu denk ik. Had ik dit maar eerder gedaan. Had ik maar eerder deze stap gezet. Om te geen leven en ondernemen vanuit mijn hart. Hulp zoeken. Me laten coachen. Me te laten trainen. Dat had me zoveel tijd en energie gescheeld.

Maar niets is voor niets. Ik heb mijn lessen geleerd. En nu? Nu ga ik zo snel! Groei ik zo hard! Maak ik impact. Maak ik een verschil! Doe ik waar ik van houd. Heb ik helder wat ik hier op aarde te doen heb en weet ik precies wat mijn unieke boodschap is. En verdien ik geld met doen waar ik van houd!

En dat wil ik ook voor jou!

Dus ben jij klaar voor de volgende stap?! Klaar om te gaan ontdekken hoe jouw droombedrijf eruitziet. Waarin jij je onderscheid van de rest? Klaar om de angsten en blokkades die jou in de weg staan aan te kijken en voor eens en voor altijd buiten de deur te zetten. Klaar om voor jezelf te beginnen? Klaar om jouw droombedrijf te lanceren? En klaar om door te groeien naar de volgende versie van jezelf?

Dan is mijn 3 maandse ‘Ondernemen vanuit je Hart Intensive’ voor jou!

Dan is mijn 3 maandse intensive Ondernemen vanuit je hart voor jou!

In deze 3 maandse intenive gaan we eerst kristal helder krijgen wat het nu precies is waarin jij wilt ondernemen. Wat is jouw droombedrijf?

Want daar gaat natuurlijk om! Als je dat niet helder hebt laat je je gemakkelijk gek maken door al die internet goeroes waardoor je druk blijft met strategieën uitzoeken in plaats van te beginnen met doen. Te beginnen met mensen helpen! Want daar gaat het je tenslotte om! Toch?

We gaan onderzoeken waar jouw angsten en blokkades liggen. Wat jouw in de weg staat. Om van je droombedrijf een succes te maken. En deze uit te weg ruimen natuurlijk! Zodat niets je meer in de weg staat. Om te gaan doen! Een succesvol bedrijf opbouwen. Jouw droombedrijf! Vanuit je hart!

En uiteraard laat ik je alles zien. Hoe ik het doe! Hoe ik mijn droombedrijf heb opgebouwd en verder aan het uitbouwen ben.

En dit is helemaal niet zo ingewikkeld. Maar wel leuk!

Dus, ben jij klaar om uit je hoofd te stappen en ook te gaan ondernemen vanuit je hart? Ben jij klaar om je droombedrijf te gaan bouwen waarin je doet wat je wilt, wanneer je het wilt en hoe je het wilt?

Dan is mijn high level ‘Ondernemen vanuit je Hart intensive’ voor jou!

Neem contact met me op en we hebben het er over!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.