Laat jij je ware gezicht zien?

Laat jij je ware gezicht zien? Laat jij jezelf zien voor wie je werkelijk bent? Het voelt soms zo afgezaagd. Om het hier over te hebben. Omdat ik het hier wel vaker over heb. Maar toch. Toch voel ik dat het belangrijk is. En dat het hier vandaag over mag gaan. Dat het nog een keer gezegd mag worden. Maar toch anders. In een ander jasje. Of dat het gewoon vaker gehoord mag worden. Dezelfde boodschap. Want zo werkt het natuurlijk ook.

 

Soms moet je iets wel honderd keer horen voordat het tot je door dringt. Voor dat het echt tot je door dringt. Dat is mezelf ook al zo vaak overkomen dus daar ben je echt niet alleen is.

Het is zoiets als horen maar toch niet horen. Zien maar toch niet zien. Je hoort het. Je ziet het. Maar het dringt niet tot je door. Niet echt in ieder geval. Hoe dat kan? Er zit weerstand. In jou. Waardoor je het niet wilt horen. Waardoor het niet tot je door kan dringen. Je blokkeert. Omdat je het gewoon nog niet wilt weten. Nog niet kan geloven. Nog vast zit. In je eigen verhaal.

Wat ik daarmee bedoel? Jouw verhaal. Waarom het niet kan. Waarom het niet mogelijk is. Voor jou. Om, in dit geval, je ware gezicht te laten zien. Omdat je niet goed genoeg bent. Omdat je het zwaar hebt. Financieel moeilijk hebt. Je familie niet achter je staat. Weet ik het. Allemaal redenen (verhalen of misschien kan je beter zeggen ‘excuses’) waarom je jezelf niet laat horen. Een boodschap niet echt tot je door hoeft te laten dringen. En er dus ook niets mee hoeft te doen.

 

Want dat is uiteindelijk de belangrijkste oorzaak voor weerstand. Je wilt eigenlijk helemaal niet anders. Ook al zeg je van wel. Ook al zeg je dan je graag wilt veranderen.

 

Zeggen dat je meer geld wilt maar niets doen om meer geld te creëren. Zeggen dat je een nieuwe relatie wilt maar thuis op de bank blijven zitten. Zeggen dat je een andere baan wilt, maar nergens solliciteren. Want ja, je bent toch te oud. Dat soort dingen.

Dat is weerstand! Weerstand tegen verandering! Ook al wil je die verandering nog zo graag. Zeg je in ieder geval dat je die verandering graag wilt.  Waarom doen we dat? Houden we onszelf zo tegen? Laten we ons ware gezicht niet zien? Nou, het antwoord daarop is heel simpel. En tegelijkertijd behoorlijk ingewikkeld. Zoals met alles in het leven.

 

Angst. Allemaal angst.

 

Angst waarvoor? Dat kan van alles zijn. Angst dat je niet goed genoeg bent bijvoorbeeld. En dat de wereld hier achter gaat komen en het geld, de nieuwe liefde, die nieuwe baan, waar bij je vandaan zullen gaan. En dus kan je er maar beter niet aan beginnen want dan word je ook niet teleurgesteld.

Angst dat het teveel is. Teveel succes. Teveel liefde. Teveel voorspoed. Dat je misschien je familie en vrienden ontgroeit. Dat je mensen los moet laten. En om dit te voorkomen blijf je maar zitten waar je zit. Verstop je jezelf. Laat je niet je ware gezicht zien.

Angst voor het onbekende. Hoe zal het zijn als? Ja, het kan mooi zijn. Maar misschien ook niet. Wij mensen zijn slecht met onzekerheden. En dus blijven we zitten in situaties waarin we niet meer willen zitten. Want ja, we weten wat we hebben. Niet wat we zullen krijgen.

Angst dus. Weerstand is angst. En hoe doorbreek je die angst? Hoe doorbreek je die weerstand? Hoe stap je uit je eigen schulp en laat je de wereld je ware gezicht zien?

 

Door te beslissen! Te kiezen! Dat het tijd is! Om in het licht te stappen! In het licht te gaan staan! De wereld te laten zien wie jij werkelijk bent! Je ware gezicht te laten zien! Tijd om te gaan stralen!

 

En. Hoe zit het met jou? Is het al tijd voor jou? Om uit je eigen schaduw te stappen en vol in het licht te gaan staan? Jezelf aan de wereld te laten zien?

 

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

 

Ps: Maandag vertelde ik je over waar ik nu mee bezig ben. Welke ideeën ik allemaal heb. Heb er super veel reacties op gehad. Dank je wel! En ja. We gaan het gewoon allemaal doen 🙂 . Geen idee hoe. Maar dat vindt zijn weg wil. Dat vindt het altijd.

Ik wist alleen nog niet, wat eerst. Waar begin ik mee. Welk idee mag nu eerst het licht gaan zien 🙂 . En ik kwam er maar niet uit. Maar toen ik begon te schrijven, aan dit bericht, werd het me al snel duidelijk. Ik blijf het zo bijzonder vinden hoe dit werkt. Uiteindelijk komen de antwoorden ‘vanzelf’ en ontstaat wel wat mag ontstaan. Wat ik bedoel? Waar ik het over heb?

We gaan beginnen met stralen! Ons innerlijke licht laten schitteren. We gaan ons ware gezicht laten zien! Laat je licht stralen! 3 weken lang.  Jij en ik! Online. Waarin je gaat ontdekken wie jij werkelijk bent en hoe jij je ware gezicht aan de wereld kan laten zien. Je licht kan laten stralen!

Nog even geduld. Eind van deze week vertel ik je er alles over 🙂 .

 

Pss: O ja, heb het er al een tijdje niet gehad maar uh, er is ook nog een facebook groep. De Kunst van Gelukkig zijn facebook groep.

Ben jij er al bij?!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.