Laat jij je leiden door je emoties?

laat jij je leiden door je emoties

Laat jij je leiden door je emoties?

Herken je dit? Zo’n onbestemd, vaag maar onbehagelijk gevoel van binnen? Je gewoon niet helemaal ‘lekker in je vel’ voelen? Een gevoel van vage angst van binnen. Niet dat je nu duidelijk echt ergens bang voor bent maar ik weet even geen beter woord om het te beschrijven. Gewoon zo’n gevoel van binnen. Geen fijn gevoel. Niet een gevoel van yeah ik zit hier super lekker in de flow te zijn en ga er voor. Gewoon even een vaag vervelend gevoel. Zonder dat je precies weet waar het vandaan komt. Waar het mee te maken heeft? Herken je dat?

Ik namelijk wel. Ik had dit vroeger heel vaak. En nu ook nog wel eens af en toe. Vanochtend toevallig ook weer. Vandaar dat ik er nu over schrijf 🙂 . Ik weet niet hoe het met jou is maar mijn emoties konen altijd al behoorlijk heen en weer schommelen. Dan voelde ik me up, on top of the world om het zo maar te zeggen. En dan opeens boem, was ik weer down. En niet dat ik dan in bed lag met een deken over me heen om me van de wereld te verschuilen. Helemaal niet. Gewoon zo’n down gevoel. Een beetje neerslachtig gevoel. Ik kan het niet beter omschrijven. En dan kon dan zomaar gebeuren. In een seconde bij wijze van spreken. Dan ging ik van up naar down. En dan bleef ik daar weer een tijdje.

Soms was de reden waarom ik me opeens weer down voelde duidelijk. Was er iets gebeurd. En dat kon iets heel onbenulligs zijn zoals een vervelend mailtje maar ook iets groters als een meningsverschil met familie ed. Maar ook vaak genoeg wist ik het niet. Had ik geen idee waar dit down gevoel nu weer vandaan kwam. Het was er opeens, zomaar.

Nu, terugkijkend, denk ik dat het gewoon oude angsten waren die opeens weer omhoog kwamen.

Gewoon automatisch. Dan zat ik lekker in de flow en ergens, onbewust, dacht blijkbaar een deel van mij hee, dit kan niet. Dit kan nooit goed gaan en boem. Daar kwamen oude angsten en onzekerheden weer omhoog poppen. Heel vervelend vond ik dat. Want ja, dat onbehagelijke gevoel sleepte ik dan weer dagen met me mee voordat het afzakte en ik me weer een beetje lekker begon te voelen. Hoog in mijn energie.

Wat ook meespeelde was dat ik stemmingen van anderen oppikte. Ik weet niet of jij dat ook wel eens hebt? Dat je opeens bijvoorbeeld heel verdrietig wordt. Helemaal niet snapt waarom en dan kom je er later achter dat een ander in de ruimte waar je bent verdrietig is. En jij dat op hebt gepikt.

Lang heb ik dan ook gedacht ik moet sterker worden.

Weerbaarder worden. Mezelf leren te beschermen. Mezelf afschermen. Tegen mezelf maar ook tegen anderen. Tegen negatieve energieën van anderen. Van alles geprobeerd maar ja, dat werkt nooit zoals je denkt en hoopt.

Gevolg?

Dat je je laat beïnvloeden door hoe je je voelt. Dat je je laat leiden door hoe je je voelt. Dat je je laat leiden en sturen door je emoties.

Als je je goed voelt dan doen je. Dan doe je wat je wilt. Dan durf je je hart te volgen.

Maar als je je slecht voelt, even in een dip zit, dan doen je niets. Dan blijf je op de bank zitten. Dan blijf je je verschuilen. Wachtend totdat je je weer beter voelt en weer kunt en durft te gaan doen.

En dan maar hopen dat de dip niet te lang duurt en je je snel weer lekkerder in je vel voelt en weer durft te gaan doen.

Herkenbaar?

Zo was het voor mij voor jaren.

Wat het voor mij heeft veranderd? Wat voor mij het omslag punt was?

Het besef dat alles een keuze is.

Ook hoe je je voelt! En ook wat je doet hoe je je voelt. Dat je altijd kan kiezen! Anders kan kiezen. Dat jij de macht hebt! Dat jij de controle hebt! Dat jij degene bent die achter de knoppen zit en bepaald. Wat je gaat doen! Nu! Altijd!

Dat realiseerde ik me vanochtend weer opnieuw. Want ik had dus even dat onbestemde gevoel over me heen. En ik zat me af te vragen wat nu het beste was om te gaan doen. Hoe ik uit dat gevoel moest komen. Om toch de dingen te kunnen gaan doen die ik wilde doen.

En toen besefte ik het weer: door gewoon te beslissen! Door te beslissen dat je toch gaat doen wat je wilde gaan doen. Wat je voelt en weet dat nu goed is om te doen (zoals deze blog schrijven) en je niet te laten leiden door hoe je je nu voelt. Niet laten leiden door dat onbestemde gevoel dat zegt dat je even nergens zin in hebt. Want dat zorgt ervoor dat je niets doet. Stil staat. En je ook alleen maar beroerder gaat voelen!

Je kan kiezen! Kiezen om je anders te voelen! Kiezen om toch te doen ook al heb je er even geen zin in maar je toch diep van binnen voelt dat het goed is om te doen.

En dat heb ik dus gedaan. Ik heb besloten dat ik dat zware, onbestemde gevoel niet wilde. Dat ik me in de flow wil voelen. En dat k ga doen. Ga schrijven. Van me af schrijven. Creëren. Want daar voel ik me altijd beter door. En dat klopt J.

Wat ook klopt is dat alleen al door te doen je weer in de flow komt. Door te beslissen hoe je je wilt voelen en de acties te kiezen die daarbij voelen verander je je werkelijkheid. Creëer je je eigen werkelijkheid!

En jij? Hoe zit het met jou? Laat jij je leiden door je emoties of creëer je je eigen werkelijkheid?

-XX-

Anke

Ps: Hoe weet je nu hoe je je wilt voelen? In mijn gratis ebook ‘de 7 sleutels voor een magisch leven ’vertel ik je er alles over. Je download dit ebook hier!

Pss: Vergeet je niet om je aan te melden voor de Kunst van Gelukkig Zijn facebook groep? Hier kunnen we ervaringen delen en tips en tricks bespreken hoe ook jij het leven van je dromen kunt creëren.

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.