Laat jij je overschreeuwen?

Laat jij je overschreeuwen?

Ik soms wel. Steeds minder gelukkig maar het gebeurd nog wel eens. Vanochtend realiseerde ik me dit. Dat ik me weer een keertje had laten overschreeuwen. Door wie? Door mezelf!

Huh, denk je nu misschien. Hoe kan je nu jezelf overschreeuwen? Nou, heel makkelijk. En ik weet wel zeker dat ik niet de enige ben die dit overkomt. Al realiseren we ons dit waarschijnlijk niet altijd. We laten ons namelijk overschreeuwen door ons hoofd. Waardoor we niet meer luisteren naar je gevoel. En dat is, even heel simpel gezegd, het begin van alle ellende.

En dat overschreeuwen hoeft niet eens heel hard te zijn om er toch last van te hebben.

Ik bedoel, ik vind dat ik best wel regelmatig afstem en intune op mezelf. Incheck hoe ik me voel, wat er aan de hand is. En zeg nou zelf, al de blogs die ik schrijf komen ook rechtstreeks uit mijn gevoel dus het is echt niet dat het hele lijntje is afgesloten. Toch merkte ik dat ik gisteravond en vanochtend onrustig was. Me gewoon niet helemaal lekker voelde.

En ja, dat kan natuurlijk ook door het onstuimige weer komen maar toch voelde ik dat het wat anders was. En kijk, dat alleen is al winst. In het verleden had het me veel langer geduurd voordat ik dit door had en had ik veel langer door geploeterd en geworsteld. Want dat is het namelijk. Als je (even) de verbinding met je gevoel, je innerlijke stem, je innerlijk weten, kwijt bent, wordt alles veel zwaarder. Je moet als het ware veel harder werken om iets gedaan te krijgen terwijl, als je in contact staat met je gevoel, het allemaal veel relaxter en soepeler gaat. Je bent gewoon in de flow. En dat maakt het allemaal zoveel leuker!

In ieder geval. Waar was. O ja, ik voelde me onrustig en ik wist dat het niet door het weer kwam. Waardoor dan wel? Nou, daar ben ik vanochtend even voor gaan zitten maar eigenlijk wist en voelde ik het van te voren al. Ik had nl de laatste tijd minder bewust contact gemaakt met mijn innerlijke stem. In mijn beleving had ik het even druk en had ik geen tijd om er echt even voor te gaan zitten en verbinding te maken. Voor mij gaat dit via schrijven. Journaling. Net hoe je het noemen wilt. Niet dat ik niet geschreven heb. Pagina’s vol! Ik zet elke dag mijn intenties. En dat doe ik door te schrijven. Ik zet elke dag mijn affirmaties. Ook via schrijven. En ik heb me elke dag, ook door te schrijven, vragen gesteld waar ik mijn innerlijke stem, mijn gevoel op heb laten antwoorden. Heel gerichte vragen. Werkt perfect.

Alleen wat ik al een paar dagen (nou ja, laten we eerlijk zijn, zeker 2 weken) niet gedaan had was wat ik ook wel vrij schrijven noem. Gewoon, contact maken met mijn innerlijke stem en maar door laten komen wat er door wil komen. Wat er door moet komen. En dat is voor mij eigenlijk een vereiste. Niet dat ik dit elke dag ‘moet’ doen, zoals ik mijn intenties wel elke dag neer zet. Maar zeker een paar keer per week. En dat weet ik. Want door een paar keer per week, gewoon relaxt, losjes, contact te maken met mijn innerlijke stem, met mijn ziel, en door te laten komen wat er door mag komen. Wat er door wil komen, gaat het weer stromen. Kom ik als vanzelf in de flow. Voel ik me sterk, vol energie.

Gek is dat he?

Je weet het wel maar toch laat je je weer verleiden door de waan van de dag. Door de dingen die je denkt die er moeten gebeuren waardoor je denkt even geen tijd te hebben voor wat echt belangrijk is. Waarvan je denkt wel even zonder te kunnen maar ook weet dat het niet zo is.

Weer een les in jezelf boven aan zetten! Eerst alles doen wat voor jou belangrijk is. Wat jou energie geeft. Wat jou een boost geeft over de dag. En dan komt de rest wel. Zo simpel is het.

En dan ben ik zo blij en dankbaar voor alle ontwikkelingen en groei die ik de afgelopen jaren heb door gemaakt. Vroeger had ik hier namelijk weken, maanden mee rondgelopen. Maar nu niet meer! En dan alleen is al zo waardevol!

En hoe zit het met jou? Waarin overschreeuw jij jezelf?

Wat zeg jij tegen jezelf waardoor je niet doet wat jij weet dat voor jou belangrijk is? Waar jij energie van krijgt? Waar jij van houdt?

-XX-

Anke

Ps: Weet je trouwens wat mijn innerlijke stem me vanochtend duidelijk vertelde? Welke ‘download’ ik kreeg? Dat het tijd was voor een nieuwe training! Ik bedoel, het loopt tegen de zomerperiode maar wat kan het schelen. Als iets goed voelt dan voelt het goed :). Een training over gevoel, over intuÏtie. “Vertrouw op je gevoel en word je eigen leider’ was de naam die ik doorkreeg. Ik weet nog niet precies hoe en wat maar ik denk dat het een online masterclass gaat worden hoe je 100% op je gevoel kan vertrouwen en altijd de juiste beslissing neemt. Hoe ook jij je af kan stemmen op je innerlijke wereld en weer durft te gaan doen! Ik word er helemaal blij en enthousiast van. Ik hoop jij ook :). Ik ga hier de komende dag verder op afstemmen en zodra ik meer weet vertel ik je er meer over!

Pss: Weet je dat het vandaag Wonderlijke Woensdag is? In De Kunst van Gelukkig Zijn facebook groep vertel ik je hier alles over! Kom jij er ook bij?

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.