Laat jij het gemakkelijk zijn?

Gemakkelijk leven

Laat jij het gemakkelijk zijn?

Waarom mag het niet makkelijk zijn? Het leven? Doen wat je wilt. Waar je van houdt. Alles eigenlijk. Zelf heb ik altijd het gevoel gehad dat ik hard moest werken. Voor alles dat ik wilde. Hard werken was een must. Het kon niet anders. Niet als ik succesvol wilde zijn. Niet als ik wilde krijgen (hebben) wat ik wilde. Ik heb me wel eens afgevraagd waarom ik dit zo zag. En achteraf is het, zoals met alles, makkelijk.

Hard werken was wat ik zag in de wereld. Wat de mensen om mij heen deden. En hoe het me altijd geleerd is. Hard werken, goede cijfers (resultaten) halen en dan. Dan komt het allemaal goed. Dan krijg je wat je wilt. Dan krijg je een diploma, een baan, geld. Wat dan ook. Zodat je dan eindelijk kan gaan genieten. Van je behaalde resultaten. En dan, misschien, eindelijk, kan gaan doen wat je echt wilt.

Klinkt dit je bekend in de oren? Volgens mij was ik echt geen uitzondering.

Hard werken stond voor mij altijd voor plannen. Tot achter de komma. Ik was hier super goed in. Niet dat ik mijn planning altijd uitvoerde. Nee, dan niet. Maar alleen al het hebben van die plannen gaf me rust. Het gevoel dat ik alles onder controle had en het zeker goed zou komen.

Hard werken stond voor mij ook voor je best doen. Alles geven. Het proces sturen. Pushen. Zodat je zoveel mogelijk kan hebt (denk je in ieder geval) om je doel te halen.

En weet je wat het verraderlijke is?

Vaak haal je je doel ook wel! Ik heb het mezelf later zo vaak afgevraagd. Hoe kan het? Hoe kan het dat ik toch best een succesvol leven hebt gehad. Met doen wat ik niet echt wilde. Pushen. Controle uitoefenen. Doelen halen.

Terwijl, als je de wet van de aantrekking goed begrijpt, dit juist niet de manier is.

Maar doordat je resultaten haalt, denk je dat je op de goede weg bent. Hoe dit zit?

Je behaald je doelen tegen een prijs! En die prijs is hard werken, leeglopen qua energie, moe voelen en al dat soort dingen. Kennen we vast allemaal wel.

En, nu komt het (!), je haalt de doelen van je hoofd! De doelen die je, met je hoofd, hebt gemaakt. En de vraag is natuurlijk. Waren dit je echte doelen?! De doelen vanuit je hart! Misschien was er weel veel meer mogelijk. Had je veel meer kunnen bereiken. Maar durfde je daar niet eens aan te denken, laat staan op te hopen. En er al helemaal geen doel van te maken. En dus streefde je dit ook nooit na. En haalde je het natuurlijk ook nooit.

En leek het aan de buitenkant dat je heel succesvol was. Wie weet, dacht je zelf ook wel dat je redelijk succesvol was. Dat heb ik in ieder geval heel wat jaren gedacht.

Maar wat het niet wat je echt hier op aarde hoorde te doen. Had je de lat, onbewust, veel te laag gelegd. En was er veel meer mogelijk geweest. Als je maar haar durven dromen. En je gevoel, je hart, had durven volgen.

Je hart denkt groot. Je hoofd denkt klein. Dus stop met klein denken. Stop met denken uit je hoofd. Stop met leven vanuit angst. Want dat is wat het is natuurlijk! Maar begin met leven vanuit je hart. Leven van uit liefde!

De basis van dit alles? Weten dat je waardevol bent. Waardevol. Ook jij. Gewoon om wie je bent. Niet om wat je denkt dat je zou moeten doen.

Nee, ik zeg het verkeerd. Jij bent waardevol. Niet om wie je bent. Maar omdat je bent! Jij bent waardevol omdat je bent. Dat is al genoeg! Weet dat. Voel dat. Geloof dat. Leef dat!

En dan?

Laat het toe! Sta het toe! Dat het leven gemakkelijk mag zijn! Dat je het leven voor je mag laten zorgen. Het leven zijn werk mag laten doen! Het toelaten om gemakkelijk te laten zijn.

Leven vanuit je hart. Meer is het niet.

Dus begin. Vandaag. Leef uit je hart!

-XX-

Anke

Ps: Hoe doe je dat nu? Leven vanuit je hart? Hoe weet je nou wat je werkelijk doel is? Wat jij na mag streven? Hoe weet je nu wat jij hier op aarde te doen hebt? Wat jouw unieke boodschap is. Wat jij de wereld te vertellen hebt. Hoe jij een lichtje op aarde kan zijn. Of te wel.

Hoe weet je nou wat het is dat je wilt? En, misschien nog wel belangrijker, hoe kan je dit nou ook echt gaan doen? Hoe zorg je ervoor dat je je niet laat weer houden door je angsten. Maar werkelijk durft te gaan doen?

Nou, daar heb ik dus een geweldig online programma voor! Vind je eigen zielenpad! Een 6 weekse online training over het vinden van je innerlijke stem, contact maken met je ziel en angsten en blokkades overwinnen. Zodat je weet wat je hier op aarde te doen hebt. En gaat doen!

Ik hoor zoveel vrouwen worstelen met de vraag wat is het nou? Wat is het nou dat ik wil? Ik weet niet wat ik leuk vind? Ik vind zoveel dingen leuk. Ik kan niet kiezen.

Twijfel, twijfel, twijfel.

Onrust, onrust, onrust.

En echt. Ik snap het. Daar heb ik zelf ook gestaan. Niets vervelender dan dat. Die twijfel. Die onrust. En de energie die dat vreet!

En ik heb me een slag in de rondte gezocht. Cursussen gedaan. Opleidingen gedaan. Het internet afgezocht. En weet ik het wat nog meer.

Maar weet je wat ik heb ontdekt? Het gaat niet om al die cursussen. Of opleidingen. Oh, het was echt geen weggegooid geld hoor. Ik heb er zeker wat aan gehad. Maar het kwam allemaal uit mijn hoofd en niet uit mijn hart.

Want daar zit het! Alle antwoorden! In je hart.

En toen ik me dit realiseerde. Toen dit echt tot me door drong. En ik ging leven vanuit mijn hart. Is alles veranderd. Ben ik de weg naar binnen gaan zoeken. Heb ik de antwoorden in mezelf gevonden. Ben ik mijn angsten aan het overwinnen. En doe ik! Wat ik wil!

En dat wil ik ook voor jou! En daarom. Omdat ik me zo gepassioneerd voel over deze blog. Over het leven gemakkelijk te laten zijn. Wil ik je alleen vandaag de mogelijkheid geven om, tegen een speciale prijs, in te stappen in mijn online training ‘Vind je eigen zielenpad’. Zodat ook jij kan gaan vinden. De antwoorden. Op wat het is dat je wilt. Wat jij hier op aarde te doen hebt. In jezelf!

Doe je mee?

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.