Je kunt het leven creëren dat je wilt maar je moet wel kiezen!

Eerst kiezen

Je kan het leven creëren dat je wilt maar je moet wel kiezen!

Hoe zit het met jou? Durf jij te kiezen? Ik heb altijd gedacht dat ik hier wel goed in was. Dat ik makkelijk knopen door kon hakken. Maar nu ik terug kijk denk ik dat dit toch vies tegen viel.

O ja, ik kon zeker knopen door hakken. Als het ging om dingen die me toch eigenlijk niet zo interesseerden. Als ik kijk naar mijn vorige leven, toen ik nog in loondienst werkte, wat kon ik me dan ergeren aan hoe lang het soms duurde voordat er een beslissing gemaakt kon worden. Eindeloos ging het maar door. En dan dacht je dat je er was. Dat er besloten kon worden. Iets. Wat dan ook. Dan was er wel weer iemand die begon met ‘ja, maar….’. Dan kon ik mezelf wel opvreten. Kom op nou, dacht ik dan.

Diep van binnen snapte ik dus blijkbaar wel hoe het werkte. Er zijn natuurlijk niet voor niets uitdrukkingen als:

Je moet het ijzer smeden als het heet is.
In het moment zijn.
Je moment pakken.

Het universum houdt namelijk van snelheid! Op het moment dat je inspiratie voelt dan is het zaak om door te pakken. Bij je gevoel blijven en vaart maken. Of het wel: meeliften op het momentum. Dan zal je zien dan dingen als vanzelf op zijn plaats vallen. Maar wacht je te lang, is het moment als het ware voorbij, dan is ook de inspiratie weg. En worden dingen moeilijk en zwaar.

Snelheid dus. En in bepaalde situaties was ik hier heel goed. Maar in andere ook niet. Je wilt niet weten hoe lang ik bij een supermarkt schap kon staan twijfelen. Zal ik nu voor dit pak koekjes, deze dropjes, deze soort thee, wat dan ook gaan of toch die andere nemen? Om dan over de beslissen om met mijn baan te stoppen maar helemaal niet te praten. Dat heeft helemaal wel even geduurd.

En waarom? Ja, dat denk je dan achteraf. Waarom? Was het nu zo moeilijk? Is mijn leven verschrikkelijk nu ik eigen baas ben? Moet ik de centen bij elkaar schrapen? Nee, natuurlijk niet. Integendeel zelfs. Wat dat betreft is het volgende gezegde ook weer waar: men vreest het meest voor het lijden dat men vreest. Of iets in die richting.

En dat is natuurlijk helemaal waar! En het ergste is: wat je vreest krijg je meestal ook nog! Want ja, waar je je aandacht op richt groeit niet waar?!

Maar in ieder geval, kiezen dus! Daar begint het mee. Als je tenminste het leven wilt creëren dat je wilt. Want dat kan! Echt! Als je maar durft te kiezen! Maar dat is een lastig iets. Heb ik zelf ervaren maar zie ik ook om me heen. Bij mijn klanten, bij vrienden en in de maatschappij om me heen. Kiezen!

Waarom is dat zo moeilijk? Ik denk omdat je bang bent voor het wat als? Wat als je niet goed kiest? Wat als dat andere, waar je niet voor hebt gekozen, toch beter is?

Nou, laat ik je dan even wakker maken! Niet kiezen is namelijk ook kiezen! Nl, dat er niets veranderd! En wil je dat?!

En onthoudt ook dit:

Als jij niet kiest, kiest het leven uiteindelijk voor jou! Dan gebeuren er dingen die je misschien liever niet had gewild waardoor je wel wordt gedwongen te kiezen of het leven je hardhandig een kant op pusht. En je dus wordt geleefd!

Door zelf te kiezen neem je de touwtjes van je leven in handen. Sta jezelf aan het stuur van je leven. Ben je de bewuste creator van je eigen werkelijkheid.

Je kan het leven creëren dat je wilt, als je maar kiest!

-XX-

Anke

Ps: Laatste oproep! Laatste oproep! Nee, hoor. Natuurlijk niet. Je mag er altijd bij. Waarbij? Bij De Kunst van Gelukkig Zijn facebook groep natuurlijk! De plek om ervaringen te delen tav bewust het leven creëren wat je wilt, te praten over geluk en natuurlijk tips en tricks te delen. Kom jij er ook bij?!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.