Kleur jij binnen de lijntjes?

Leef jij je leven zoals je het geleerd hebt?

Kleur jij altijd binnen de lijntjes?

Kleur jij altijd binnen de lijntjes? Je weet wel, doe jij de dingen netjes. Zoals het hoort? Keurig? Doe je wat er van je gevraagd wordt? Of, laat ik het anders zeggen, doe je wat je denkt dat er van je gevraagd wordt?

Want dat is het vaak toch? We hebben zo’n idee in ons hoofd van hoe we denken dat we moeten zijn. Omdat we het idee hebben dat dit van ons verwacht wordt. Door onze ouders. Onze vrienden, familie, collega’s. Weet ik het. Het zit in ons hoofd. Die ideale persoon die we moeten zijn.

En wie is dat dan? Die ideale persoon? De perfecte jij? De jij die netjes en beleefd is. Die niet zegt wat je echt denkt want je wilt niemand voor het hoofd stoten. Die toch maar doet wat er van haar gevraagd wordt, ook al vind je het maar niks en heb je er helemaal geen zin in, want je wilt die ander niet teleurstellen. En wat je al helemaal niet wilt is ruzie. Gedoe. Neeeee. Jij houdt van harmonie. Jij bent degene die de lieve vrede bewaard.

Of te wel, jij kleurt keurig binnen de lijntjes.

Maar hoe voelt dat? Wat vind je daar van? Wordt je er blij van om altijd maar te doen wat er van je verwacht wordt?

Nee? Ik niet in ieder geval!

Want ik was ook zo hoor. Ik deed altijd keurig wat iedereen van me verwachte. Zij altijd overal ja tegen als er weer eens werd gevraagd voor een commissie of vergadering. Of erger nog: een collecte. Ik bedoel, natuurlijk moet dat ook gebeuren, maar ik vind het zo vreselijk om te doen. En toch zij ik ja! Want ja, je wilt aardig gevonden worden he?! Je wilt geen gedoe. Tenminste, dat wilde ik niet.

Maar wat ik heb ontdekt is dat je je er niet gelukkiger door gaat voelen.

Je leven wordt er niet leuker als je doet wat een ander wilt Of dat je denkt dat een ander van je wilt.

Want het grappige is dat als je op een gegeven moment gaat doen wat jij wilt dat mensen daar best respect voor hebben. Zelfs bewondering voor hebben. Want jij doet! Jij durft! En dat zouden zij stiekem ook wel willen. Maar ja, zij doen niet. Zij durven niet. Want….. en vul de antwoorden maar in.

Niet dat het altijd makkelijk is. Doen wat je echt wilt. Buiten de lijntjes kleuren. Dat lijkt het misschien wel maar dat is het natuurlijk niet.

Ten eerst heb je natuurlijk de onzekerheid waar je mee om moet gaan. De onzekerheid in jezelf. Kan ik het wel, wat ik wil? En verdien ik dit wel. Mag ik wel doen wat ik echt wil. Van mezelf? Gewoon, al die twijfels die iedereen heeft. Want dat is het namelijk. Die twijfels heeft iedereen! Ook degenen die al doen wat ze echt willen. Die buiten de lijntjes kleuren en hun hart volgen. Het enige verschil is dat zij zich niet door twijfels tegen laten houden maar gewoon doen.

En natuurlijk het commentaar van ‘anderen’. Zou je dit nu wel doen. Is dit wel verstandig? Waarom koop je nu al weer een nieuw paar schoenen. Je hebt toch nog een paar goede schoenen. Jezelf moeten verantwoorden voor de keuzes die je maakt. En het grappige is: dat hoeft helemaal niet! Je hoeft je niet te verantwoorden voor de keuzes die je maakt! Misschien is het wel even handig om te overleggen met de mensen die dicht bij je staan maar verantwoorden hoef je je niet. Jij mag je eigen leider zijn! Jij mag zelf leiding geven aan je eigen leven. Bepalen welke kant je op gaat. Waar je naar toe wilt. En natuurlijk is het handig om de mensen om je heen hierin mee te nemen maar uiteindelijk zet jij je eigen koers uit.

Dus komen we weer terug bij de eerste vraag.

Kleur jij keurig netjes binnen de lijntjes of durf je eens gek te doen. Buitensporig te zijn. Uit de ban te springen? Zeg jij altijd nee tegen jezelf of mag je nu ook eens ja gaan zeggen tegen jezelf?

-XX-

Anke

Ps: Heb je het al gelezen? Maandag starten we met de gratis Ja challenge. Een challenge van 5 dagen om jou te helpen ja te zeggen tegen jezelf. Je angsten te overwinnen en gaat doen! Doe je ook mee?

Pss: Zit je al in de Kunst van Gelukkig Zijn facebook groep? De plek om elkaar te inspireren bij het creëren van het leven van je dromen. Tips en tricks te delen en te vertellen over je ervaringen! Kom jij er ook bij?

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.