Jij bent goed genoeg!

JIJ BENT GOED GENOEG!

Jij bent goed genoeg! Je bent goed genoeg. Ja, ik zeg het bewust 2x. Je kan het niet vaak genoeg horen volgens mij. Jij bent goed genoeg!

Waarom twijfelen we daar over? Waarom heb ik daar zolang over getwijfeld? En waarom twijfel jij daar over?

Gek is dat. Als je er echt over nadenkt. Waarom we bang zijn om niet goed genoeg te zijn.

En wat ik heb gemerkt? Dat het niets eens zozeer gaat over niet goed in x zijn. Of dat je y beter kan doen. Nee, het zit veel dieper dan dat.

De twijfel zit in wie je bent! Niet goed genoeg zijn om wie je bent. En dat is een lastige. Want hoe verander je dat?

Ik bedoel, als je vind dat je niet goed genoeg bent in tennissen dan kan je extra tennis lessen volgen. Als je vind dat je niet goed genoeg bent in je werk. Kan je extra cursus volgen.

Maar wat als je ergens diep van binnen het gevoel hebt. Niet goed genoeg te zijn. Zonder specifieke reden? Zonder duidelijke reden? Maar gewoon. Omdat jij, jij bent?

Wat doe je dan?

Hoe ik het ervaart heb: 

Dit was het voor mij. Jaren lang. Maar het heeft even geduurd voordat ik dat door had. Eerst dacht ik ook dat het in dingen zat. Dingen die ik beter moest kunnen. Als ik maar meer wist over zus. Handiger was in situaties als zo. Mijn haar maar langer was. Of korter. Ik me maar fitter voelde. Meer energie had. Ik de juiste kleren droeg. Dat soort dingen.

Dat ik me dan wel beter zou voelen. Goed genoeg zou voelen. En vol zelfvertrouwen zou zijn.

Maar dat was het niet! En ik kan het weten. Want ik heb het geprobeerd  :). Net zoals jij het waarschijnlijk hebt geprobeerd.

Opleidingen gevolgd.
Cursussen gedaan.
Boeken gelezen.
Anders eten.
En weet ik het wat niet meer.

Hielp het? Oh, vast wel even. Even waardoor je dacht dat je op de goede weg was. Lang genoeg om je voor de gek te houden. Dat de antwoorden om je heen te vinden zijn. De oplossingen buiten jezelf liggen.

Maar dat is nooit zo!

Het antwoord. De oplossing. Zit altijd in jezelf! Over hoe jij over jezelf denkt. Hoe jij over het leven denkt. Hoe jij over jou leven denkt!

En of je dat wilt veranderen of niet. En zo ja. Of je bereidt bent om er wat aan te doen.

Want dat. En dat is zo belangrijk om te realiseren. Gaat niet vanzelf! Er veranderd niets vanzelf. Je gaat je niet vanzelf beter voelen. En je gaat niet vanzelf lekkerder in je vel zitten.

Je gaat je niet vanzelf goed genoeg vinden! Daar moet je wat voor doen!

Wat ik er aan heb gedaan? Innerlijk werk. Veel innerlijk werk. Coaching. Training. Persoonlijke ontwikkeling. En het dan niet alleen maar tot me nemen. Alleen maar opnemen. Alleen maar luisteren en ja knikken. Ja, dit is waar. Dit weet ik.

Nee!

Er ook iets mee doen! Er actie op nemen! Stappen zetten. Met de inzichten die je krijgt! Dat dus!

En sinds ik dat doe? Sinds ik op deze manier leef?

Is alles veranderd!

Wil dat zeggen dat alles nu perfect is? Ik me nooit meer angstig voel? Nooit meer onzeker? Nee. Natuurlijk niet.

Maar wat er wel anders is, is dit:

Ik weet nu wie ik ben en waar ik voor sta.

Weet nu welke onbewuste overtuigingen ik had die mij in hun greep hadden waardoor ik maar bleef hangen in het niet goed genoeg voelen.
En ik weet nu wat ik kan doen om deze angsten en overtuigingen achter me te laten.
Ik neem nu actie! Altijd! Doe wat ik wil doen. Laat mezelf zien voor wie ik werkelijk ben. Stap over mijn angsten heen en doe!

Want ja, ook ik heb nog mijn angsten. Het gaat er nl niet om te wachten totdat je je goed genoeg voelt. Het gaat er niet om te wachten totdat niet meer bent voelt. Totdat je je vol zelfvertrouwen voelt. Totdat je er klaar voor voelt.

Want dan kan je wachten totdat je een ons weegt! Dat moment zal namelijk nooit komen!

Nee! Het gaat erom dat je aan de slag gaat! Bewust werkt aan wat je in de weg staat. Actie neemt! Dat je doet! Ook al ben je bang! Al voel je je nog niet altijd goed genoeg! Ook al voel je je er nog niet altijd klaar voor!

Dan laat je je licht over de wereld stralen! Dan ben je bezig een verschil te maken. En dan ben je onderweg naar je mooiste leven! Je droomleven!

Wat zeg ik? Onderweg?

Dan leef je je mooiste leven! Dan leef je je droomleven! Want die reis die hoort er ook bij. En het is tijd om daar van te gaan genieten  :).

Hoe ik dit heb gedaan? Hoe mij dit is gelukt? Nou, in ieder geval niet alleen! We kunnen wel doen alsof we de wijsheid in pacht hebben. En dat hebben we misschien ook wel. Maar wijsheid is een ding. Uitvoeren is wat anders. Het leven is wat anders! En daar heb je soms gewoon wat hulp bij nodig.

Als je tenminste voor echte verandering wilt gaan! Voor transformatie! Voor het echte werk! Niet dat halfslachtige ‘ik probeer en zie wel waar ik kom’ gedoe.

Ben jij klaar voor verandering? Klaar om echt te gaan leven? Ben jij klaar om je droom te gaan leven?

Nu?!

Ben jij klaar om te ontdekken wie het is dat je echt bent? Te ontdekken dat je goed genoeg bent zoals je bent? Klaar om in jezelf te gaan geloven? Om jou licht over de wereld te laten stralen?

Klaar om werkelijk jezelf te zijn? En je aller, aller, aller mooiste leven te gaan leven?

En ben je klaar om je hierbij te laten helpen?!

Dan is mijn 6-weekse groepsintensive ‘Laat je licht stralen’ voor jou!

Zoals gezegd, dit is niet voor iedereen! Dit is voor jou als je klaar bent met al dat halfslachtige werk. Klaar bent met proberen. Klaar bent met kleine stapjes vooruit. En klaar voor transformatie!

Klaar om uit je schulp te kruipen! En jezelf van rups naar vlinder te transformeren. Dat!

6 weken lang. Jij en ik. Groepscoachingssessies. High level trainingen. Ik geef je alles wat ik heb. En dat is veel  :).

Want ik wil maar 1 ding.

Dat jij gaat leven! Echt leven! Voluit leven! En gaat stralen! Je licht gaat laten stralen! En je mooiste leven leven!

Wil jij dit ook? Meld je dan hier aan. We beginnen -> maandag:

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.