Je bent geboren om het goed te hebben

Je bent geboren om het goed te hebben!

Je bent geboren om het goed te hebben! Echt goed! Prachtig! Geweldig! Te schitteren en te stralen. Te bloeien. Zoals de mooiste bloem!

Zoals een bloem naar het licht groeit is het ook jouw geboorterecht om naar het licht te groeien! Naar je dromen te groeien! Je dromen waar te maken! Jouw mooiste leven te leven! Je droomleven te leven!

Maar waarom lukt dit dan niet? Waarom is dit zo moeilijk? Waarom worstelen we dan zo? Als dit ons geboorterecht is? Het ons geboorterecht om het goed te hebben. Je droom te leven. Naar je droom te leven?

En misschien geloof je dat wel niet. Geloof je niet dat je bent voorbestemd om niet goed te hebben. Voorbestemd om te groeien. Te bloeien. Je mooiste leven te leven!

Geloof je dat het leven zwaar en moeilijk is. En hard werken. Hard werken om iets te bereiken. Dat heb ik ook lang gelooft namelijk. En tja, het leven is heel eerlijk. Je krijgt altijd wat je gelooft .

En als je dus geloof dat het leven zwaar en moeilijk is. Hard werken. Dat alleen voor niets de zon op gaat maar je voor de rest je in het zweet moet werken. En als jij iets krijgt een ander minder heeft. En dat het dus niet goed is om meer te willen. Om te groeien. Te bloeien. Dat soort dingen. Ja, dan is dat wat je krijgt. Zo werkt het nu eenmaal.

En ik heb dat jaren gelooft. Jaren op deze manier geleefd. Maar toch. Ergens. Diep van binnen. Wist ik. Voelde ik. Dat het anders was. Het leven niet zo bedoeld was. Dat het anders in elkaar zat. Als ik het maar toeliet! Als ik het maar liet gebeuren en durfde te geloven. En durfde het bloei proces zijn gang te laten gaan.

Geloof dus. Het zit hem in geloof. Het geloof dat het niet kan. Dat het niet mag. Het niet goed is. Jij niet goed genoeg bent. Dat soort dingen.

Maar er is nog een andere factor. Nog een andere redenen. Waarom je worstelt. Het moeilijk hebt. Om het leven te leven dat je wilt. Het leven waar je recht op hebt! Dat op je wacht! Het leven wat het leven je wilt geven!

Wat ik bedoel? Waar ik het over heb?

Nou, eigenlijk is het heel simpel. Maar de uitvoering wat lastiger. Dat is wel vaak zo. Met dit soort dingen .

Om het leven te leven wat je wilt. Het leven wat op je wacht. Het leven waarvoor je geboren bent. Moet je natuurlijk wel weten hoe dat leven eruit ziet! Wat voor leven je wilt leven!

Ik bedoel een bloem kan ook niet de prachtige bloem worden die hij werkelijk is. Als hij niet weet welke bloem hoe wil worden. Laat ik het anders zeggen:

Een bloem kan niet de bloem worden die hij werkelijk is als hij niet meer weet welke bloem hij werkelijk is!

Want daar gaat het natuurlijk om! Worden wie het is dat je bent! Want ja, wie moet je anders worden?

Net zoals een zaadje…

Als je een zaadje in de grond stopt. Dan is er geen twijfel. Dat daar uiteindelijk een prachtige bloem uit gaat komen. Het kan niet anders. En je weet ook precies welke. Want ja, dat stond op de verpakking .

Maar dat zaadje denkt niet. Gut. Wat zou ik dit jaar eens worden? Wat zou ik deze keer eens worden? Bloem A? Bloem B? O help, wie ben ik eigenlijk?

Want als hij dit zou denken? Wat er dan zou gebeuren? Niets! Want ja, als je niet weet waar je naartoe wilt. Niet weet wat je eindbestemming is. Gebeurt er niet zo heel veel. Blijf je een beetje tussen was en schip. Dobber je wat verdwaasd rond. In de hoop een herkenningsteken tegen te komen waarvan je denkt. Ja! Dit is het! Hier moet ik zijn!

En waarom heeft het zaadje geen moeite? Moeite om de bloem te worden die hij is? Die bloem die al in het zaadje aanwezig is? Ook al zie je er aan de buitenkant niets van? En zelfs als je het zaadje onder een super sterke microscoop legt. Zie je niets van de bloem die hij in zich heeft in het zaadje terug.

Maar waarom wordt hij het toch? Zonder problemen? Wordt hij de mooiste versie van zichzelf? De versie die hij altijd al in zich heeft gehad?

Omdat hij weet wie hij is! Het zaadje weet wie hij is! Wie hij werkelijk, diep van binnen, is! En doet niets anders. Dan zijn wie hij werkelijk is. En daardoor wordt hij! Wordt hij wie hij voorbestemd is om te zijn!

En zo werkt het ook voor jou! Jij bent niet anders. Dan dit zaadje. Voorbestemd om een prachtige bloem te worden. Die al in jezelf aanwezig is! En alleen nog maar het daglicht hoeft te vinden.

En hoe je dit doet? Hoe jij de mooiste versie van jezelf wordt? Hoe jij die prachtige bloem wordt die je werkelijk bent? Voorbestemd om te zijn?!

Door jezelf te zijn! Werkelijk jezelf te zijn! Meer is het niet! Meer hoef je niet te doen!

En als je dat doet! Werkelijk jezelf bent. Op alle fronten! Je ware licht laat zijn,. Je ware licht laat stralen. Over de wereld.

Dan kan het niet anders! Dan dat je de mooie bloem wordt die je voorbestemd bent om te zijn. Dat je, net zoals het zaadje, de juiste omstandigheden naar je toe trekt. Om te groeien en te bloeien.

En de mooiste versie wordt van jezelf!

Het is je recht! Je geboorterecht! En wordt het niet tijd?! Om dit op te eisen? Niemand anders kan het doen. Niemand kan het voor je doen. Jij moet het doen!

Wees jezelf! Wees echt! Durf de wereld te laten zien wie het is dat jij werkelijk bent!

En dan leef je het leven waarvoor je geboren bent!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

PS:

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.