Wat is jou Magical morning?

Van de week ben ik begonnen in het boek ‘Miracle Morning van Hal Elrod. Ik had het een tijdje terug in de winkel zien liggen en op de een of andere manier sprak de titel me aan. Gereserveerd bij de bieb en nu lag hij al een tijdje geduldig op de stapel nog te lezen boeken te wachten.

Eind vorig jaar mijn baan opgezegd en nu werk ik dus volledig ‘voor mezelf’ zoals dat zo mooi heeft. Of te wel, ik ben ondernemer (klinkt nog wel een spannend als ik dat zo opschrijf). De enige verplichting die ik ’s ochtends heb is om de kinderen op tijd op school af te leveren (dat blijft nog altijd een uitdaging) maar verder heb ik de dag aan mezelf en kan ik hem indelen zoals ik wil. Dat klinkt heerlijk en dat is het ook. Het gekke is alleen dat ik het voor mijn gevoel nog steeds razend druk heb met van alles dat er moet gebeuren. Want ja, die website kan nog wel wat mooier, de administratie moet bijgewerkt worden, foto’s op de site moeten aangepast worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. En o ja, het huis moet ook nodig uitgemest worden.

Dus toen ik het boek ‘Miracle morning, 6 gewoontes om je leen succesvoller te maken voor 8 uur ’s ochtends’ zag, wist ik: dit wil ik lezen. Dit gaat me leren hoe ik nog meer in een dag gedaan kan proppen en nog productiever kan zijn (deze gedachte had me natuurlijk al moeten waarschuwen).

Nu begin ik mijn dagen tegenwoordig al heel anders dan toen ik nog voor een baas werkte. Ik sta rond half 7 op, ga eerst 15 minuten mediteren, kleed ik me aan ed en loop dan de rest van de ochtend achter de kinderen aan om hen te stimuleren een beetje tempo te maken. Als ik dan om half 9 terug ben van de kinderen naar school brengen ga ik eerst een half uurtje schrijven, maak ik mijn affirmaties en probeer me nog even af te stemmen op mijn visie bord. Dan is het zo’n beetje 10 uur dat ik ‘echt’ aan het werk kan gaan.

Dit is eigenlijk grotendeels wat Miracle morning je ook aanraadt. Hale noemt het de 6 life savers. Je dag beginnen met: 1) Stilte 2) Affirmaties 3) Visualisaties 4) Bewegen 5) Lezen 6) Schrijven

Met als enige verschil dat hij er om 5 uur in de ochtend mee begint. Slik dat ik, 5 uur in de ochtend! Dat is nog nacht! Maar ja dacht ik, als ik nou eerder in de ochtend begin met mijn ochtendritueel en ook voor de kinderen naar school brengen kan schrijven. Dan kan ik zoveel meer doen in de loop van de dag. Kom op, niet aanstellen, we gaan het proberen.

Dus ik gister de wekker om 6 uur zetten (5 uur doe ik echt niet, of we moeten vroeg op willen staan voor vakantie of zo…). Wekker ging, opstaan ging prima. Ik naar mijn zolder kamer om te mediteren en te schrijven. Ging ook nog wel. Daarna toch maar weer even in bed gaan liggen, want het voelde toch niet helemaal lekker. Resultaat: ik heb me de hele dag brak gevoeld. En waarom? bedacht ik me later. Ik werk nu toch voor mezelf? Ik kan toch toen wat ik wil? Ik heb toch geen ontslag genomen om elke dag 6 uur of eerder op te staan? Dan maar wat minder vaak schoonmaken. Overleven we ook wel weer!

Dus ik heb besloten om de Miracle morning maar de deur uit te zetten en te gaan voor een Magical morning. Dus de wekker op een normale tijd, eerst even mediteren. Kinderen naar school en dan tijd voor mezelf om te schrijven en mijn affirmaties te maken. Dat is voor mij het ‘echte’ werk. En daarna komt de rest. Bevalt me prima! Wat is jou Magical morning? Laat het me weten ik ben heel benieuwd!

Wil je meer weten over hoe jij je eigen magical morning kunt creëren download dat het ebook ‘De 7 sleutels voor een magisch leven’.

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.