Wat is jouw ideale dag?

Je ideale dag

Wat is jouw ideale dag?

Wat is jouw ideale dag? Hoe ziet jouw ideale of perfecte dag eruit? Als alles kan en alles mag wat zou je dan doen? Wanneer stap je uit bed? Wat eet je? Waar ga je naar toe en met wie? Of blijf je lekker thuis? Je ideale dag.

Heb je daar wel eens over nagedacht? Over je ideale dag? Ik wel. Ik had daar allerlei ideeën over. Dat is belangrijk namelijk! Om het leven te kunnen creëren wat je wilt. Want, hoe wil je dat dit leven eruit ziet? Wat doen je in het leven dat je wilt? Wat trek je aan? Waar besteed je je tijd aan? Vooral dat laatste denk ik. Geld kan je altijd weer terug verdienen maar tijd komt nooit terug. De seconden tikken alleen maar weg.

Maar ik dwaal weer af. Je ideale dag. Daar hadden we het over. Het weten hoe die er uit ziet. Omdat je het eerst moet weten, eerst voor je moet zien, voordat je kunt creëren. Dat is met alles zo. Het begint met weten wat je wilt en dan kan je het gaan creëren, toch?

Nou, niet helemaal! Het is eigenlijk een trick question zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Weten wat je wilt is een onderdeel van het manifestatie proces. Een heel belangrijk onderdeel. Maar niet het allerbelangrijkste!

Huh, denk je nu misschien. Hoe kan dit nu niet het allerbelangrijkste zijn? Je moet toch weten wat je wilt voordat je het kan gaan creëren? Voordat het zich kan manifesteren?

Ja, zeker weten waar. Maar daar begint het niet mee!

Dat denken we vaak. Als ik maar weet wat ik wil, dan…. Dan wat? Ga je het dan ook doen? Volgens mij niet! Weten wat je wilt betekend lang niet altijd dat je ook gaat doen wat je wilt!

Ik bedoel, ik spreek veel vrouwen die denken niet te weten wat ze willen (en ja, ik zeg bewust denken! Volgens mij weten we het namelijk best alleen denken we niet dat het kan of willen we het nog niet toegeven aan ons zelf). En ja, als je denkt nog niet te weten wat je wilt dan kan je het ook niet creëren inderdaad. Maar dan. Dan weet je wat je wilt. En dan? Wat gebeurt er dan? Ga je het dan ook daadwerkelijk doen? Wat je wilt? Ik denk het niet. Want dan zijn er wel genoeg redenen om niet te gaan doen wat je wilt.

Die vrouwen spreek ik namelijk ook. Die best een goed idee hebben van wat het is dat ze willen maar het dan ook nog steeds niet doen. Want, ze weten nog niet goed. Ze zijn er nog niet klaar voor. Eerst de kinderen naar school. Eerst de website perfect. Eerst…. Nou ja, zo kunnen we nog wel even door gaan.

Dus nee, weten wat je wilt is niet het allerbelangrijkste onderdeel in het manifestatie proces.

Wat het dan wel is? Wil je het horen? Zeker weten? Als je het weet dan moet je er namelijk ook wat mee. Nou ja, moeten. Je moet niets natuurlijk. Je kan natuurlijk vrolijk doorgaan met denken dat weten wat je wilt de oplossing is. En dan zal er ook heus wel wat gebeuren in je leven. Maar daadwerkelijk veranderen zal het niet.

Wat de magische sleutel is? Komt ie:

Beslissen!

Beslissen dat je gaat doen wat je wilt!

Klinkt als een open deur he? En dat is het ook. Alleen doen we het niet! Doen we niet wat we echt willen? En nee, kom niet aan met totdat je er klaar voor bent. Of totdat weet ik het wat…. Je bent er namelijk nooit klaar voor! Er is altijd wel wat. Dus beslis dat je gaat doen wat je wilt!

Hoe ik zo op dit onderwerp kwam? Vanwege die ideale dag dus. Ik heb namelijk vandaag mijn ideale dag nog een keer uitgeschreven. Dat heb ik wel eens vaker gedaan maar gisteravond realiseerde ik me iets. Dat in mijn ideale dag nog best een aantal dingen voor komen waarvan ik denk dat ik ze moet doen. Mijn ideale dag leek nog wel een beetje te veel op mijn ideale planning! Dat moest anders.

Dus vanochtend ben ik er opnieuw voor gaan zitten en heb ik mezelf de volgende vraag gesteld:

Als ik een miljoen euro op de bank heb staan wat zou ik dan vandaag doen? Hoe ziet dan mijn ideale dag eruit?

En weet je waar ik achter kwam? Op mijn ideale dag doe ik eigenlijk helemaal niet zoveel! O nog genoeg hoor. Genoeg ideale dingen! Lezen, schrijven, bewegen, nieuwe trainingen en cursussen volgen (ja echt! Omdat ik het leuk vind en mijn kennis en inzichten met jullie wil delen.) .

De ideale dag die ik nu heb uitgeschreven komt veel dichter bij mezelf. Ik doe wat ik echt wil!

En nu? Ga ik nu mijn ideale dag leven? Nee, nog niet :).

Maar ik heb wel besloten!

Besloten dat dit mijn ideale dag is en dat ik hem ga leven. Sterker nog, op bepaalde onderdelen leef ik die ideale dag al. Ik doe al grotendeels wat ik echt wil. En op andere onderdelen kan ik mijn ideale dag ook nu al gaan leven. En dat ga ik dus nu doen! En de rest van mijn ideale dag? Die komt! Waarom? Omdat ik de sneeuwbal aan het rollen hebt gebracht.

En jij? Hoe zit jouw ideale dag eruit?

-XX-

Anke

Ps: Meer weten over hoe ook jij je ideale dag kan manifesteren? Je leest het in mijn gratis ebook: de 7 sleutels voor een magisch leven.

Pss: Zit jij al in de Kunst van Gelukkig Zijn facebook groep? De place to be om ervaringen de delen en tips en tricks te bespreken. Om elkaar te helpen ons droomleven te creëren. Kom jij er ook bij? -> https://www.facebook.com/groups/877603929037330/

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.