Het is geen geluk

Het is geen geluk! Het feit dat alles altijd op zijn pootjes terecht komt. Het feit dat de dingen toch net altijd goed uitpakken. Alles precies de juiste kant op valt. Dat is geen geluk!

Want wat is nu eigenlijk geluk? Niets gebeurt voor niets! Alles gebeurt met een reden! Daar geloof ik heilig in. En ik geloof er ook heilig in dat je de dingen die op je pad komen aantrekt.

Bewust of onbewust.

En dan heb ik het hier niet over ernstige ziektes en dat soort toestanden. Dat heeft er zeker ook mee te maken maar gaat allemaal nog weer dieper. Dus daar heb ik het hier niet over!

Waar ik het wel over heb is zijn die moeilijkheden die op je pad komen. Dingen die niet uitpakken zoals je wilt. Of juist wel!

Als alles een tegen zit. Of je juist in een flow zit en alles opeens als vanzelf lijkt te gaan. Dat soort dingen. Daar heb ik het over.

Want ja, ook dat trek je aan!

Dus nee het is geen geluk! Geen geluk in die zin van dat opeens, alsof je met een toverstafje zwaait, alles op een magische wijze op zijn plek valt. Het is geen geluk! Al lijkt het voor de buitenwereld misschien van wel. Al voelt het soms van wel.

Gister nog. Zei een klant tegen me. Dat ze altijd het gevoel heeft gehad dat ze veel mazzel heeft gehad in haar leven. Veel geluk heeft gehad.

Want ja, ze had altijd een goede baan. En als de ene goede baan eindigde. Om wat voor reden dan ook. Dan kwam er weer een andere goede baan op haar pad. Maar ze zei ook dat ze altijd had gedacht. Of laat ik het anders zeggen. Dat ze altijd heeft verwacht! Dat men haar op een gegeven moment zou ‘ontmaskeren’. Haar zouden ontdekken. Dat ze helemaal niet was wie zij dachten dat ze was. Dat ze helemaal niet zo goed was. Dat ze er achter zouden komen. Achter wat? Geen idee. Maar zo voelde ze dat.

En ik moest inwendig een beetje lachen. Want zo heb ik het ook altijd gevoeld.

Na mijn afstuderen heb ik vanaf dag 1 altijd een baan gehad. Nou, eigenlijk vanaf dag -7 of zo. Want voordat ik mijn diploma daadwerkelijk in handen had, had ik mijn eerste spreekuur als diëtist al gedraaid.

Het grootste gros vrouwen uit mijn jaar had geen werk. Dus ja, ik had vast mazzel gehad. Het feit dat ik al 3 maanden voor mijn afstuderen overal open sollicitaties aan het sturen was had er vast niets mee te maken :).

En aan het eind van dat eerste jaar had ik uiteindelijk 4 banen. 3 als inval diëtist en 1 als weekend hulp bij de Action. Want dat had ik in mijn studententijd altijd gedaan en ben ik mooi blijven doen. Want ja, die vaste baan he? Die had ik nog niet. Behalve bij de action :).

Gelukkig was ik daar snel van genezen, want 6 dagen in de week werken is ook niet alles, en heb ik die na een paar maanden opgezet.

En toen was mijn volgende doel een vast contract. Want dat was het walhalla. Een vaste aanstelling. Leek het eerst nog mis te gaan omdat ik bij mijn officiële sollicitatie daarop nog werd afgewezen. Een paar weken later kreeg ik bij een andere organisatie mijn vast contract gewoon in de schoot geworpen. Waar ik nog veel liever werkte ook!

En werkt het zo niet altijd? Dat een afwijzing. Een teleurstelling. Vaak een geluk bij een ongeluk is? Want ja, nu kreeg ik er ook nog eens super leuke collega’s bij!

En dat heb ik een paar jaar gedaan. Maar ja, zoals dat dan gaat. Dingen veranderen. Ik veranderde. De organisatie veranderde. Er kwamen nieuwe leidinggevenden. Toen had ik nog niet in de gaten dat ik gewoon niet goed tegen leidinggevenden kan :).

En ik besloot dat het tijd was voor iets anders. Ik weet het nog heel goed. Ik had ‘bedacht’ dat ik deels voor mezelf wilde beginnen. Toen dacht ik nog in de voeding. En dat kon niet bij waar ik toen werkte. Iets met een concurrentie beding.

Dus ik moest een andere baan. Zonder concurrentie beding. Ik had het op een briefje geschreven. Dat ik een nieuwe baan als diëtist wilde. Voor zoveel uur in de week. En maximaal zoveel kilometer van waar ik woonde. Zodat ik daarnaast ook kon beginnen aan mijn eigen bedrijf.

En dat briefje stopte ik in mijn portemonnee. En als ik heel eerlijk ben, verwachte ik er niet veel van. Want ja, banen als diëtist in loondienst lagen niet echt voor het oprapen. Nog steeds niet trouwens.

Maar o jee, binnen een paar weken was die er! Een vacature. Bij een zorginstelling. 25 km bij mij vandaan.

Gesolliciteerd. En boem. Een nieuwe baan. En toen ze me belden. Om te zeggen dat ik was aangenomen. Zeiden ze nog. Dat ze al direct zoiets hadden dat ik het moest worden. En dat de kandidaten na mij wel van heel goede huize moesten komen om mij nog te kunnen overtreffen.

Dat ik dacht: huh? Ik? Mij?

En ook ik dacht: wat een mazzel heb ik toch. En altijd gehad.

En ook ik dacht: maar ze gaan er wel achter komen. Dat ik helemaal niet zo goed ben als ze denken. Dat ik maar wat doe. En gewoon geluk heb gehad.

Maar dat was het natuurlijk niet! Het was geen geluk! Het was wie ik ben! Het is wie jij bent! Een gedreven persoon die gaat voor wat ze wilt!

En ja, misschien was wat je wilde achteraf gezien niet wat je werkelijk wilde. Zoals bij mij het geval was. Zoals met mijn klant van gister het geval was.

Waardoor je altijd het gevoel hebt dat ze er achter gaan komen. Dat je maar wat doet. Dat je niet echt bent. Dat je wordt betrapt. Want ja, je bent inderdaad niet echt. Je bent inderdaad niet werkelijk jezelf. Je doet niet wat je werkelijk moet doen.

Maar het is geen geluk! Je hebt het zelf gecreëerd! Doordat je vastbesloten was. Wist wat je wilde! De intentie hebt neergezet. De kansen en mogelijkheden naar je hebt toe getrokken. En ze hebt gepakt!

Dat is geen geluk! Dat is leven! Zo werkt het leven nu eenmaal!

En als we dat nu ook eens doen met wat het is dat we werkelijk willen! Met wat het is dat je werkelijk wilt doen! Met wat het dat jij hier op aarde te doen hebt!

Als je nu eens durft te beslissen wat het is dat je werkelijk wilt! Die intentie neerzet! Daar de kansen en mogelijkheden naar je toe trekt. En ze pakt! Net zoals je al die andere kansen en mogelijkheden hebt gepakt. Die achteraf gezien niet helemaal bij je pasten. Maar je deed het toch maar!

Als je dat nu ook eens deed met wat het is dat je werkelijk wilt! Wat dan? Wat dan? Hoe zou je even er dan uit zien?!

-XX-

Anke

De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Tijd om de juiste kansen en mogelijkheden naar je toe te trekken? Tijd om je ‘geluk’ voor je te laten werken op wat het is dat je werkelijk wilt? Op wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt?

Tijd om nu eens echt stappen te zetten? Naar jouw droomleven? Naar jouw mooiste leven? Naar het leven waarvoor jij hier op aarde bestemd bent? Om te gaan doen wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt?

Tijd om echt te worden? Werkelijk jezelf te zijn? Tijd om je te verbinden met je hart. Om te ontdekken wat het is dat je echt wilt?

Dan is mijn 3 maandse Leven vanuit je hart intensive voor jou!

Jij en ik. 3 maanden. 1 op 1! Met online trainingen, 1 op 1 coaching sessies via Zoom en onbeperkt toegang tot mij! Voor al je vragen en hersenspinsels!

Leven vanuit je Hart Intensive.

Maar dit is niet voor iedereen! Dit is alleen voor jou als je super gemotiveerd en gecommitteerd bent. Als je tot in je tenen voelt dat je er klaar voor bent. Bereidt bent om het werk te doen! Te doen wat nodig is! Om te gaan graven in jezelf en je te gaan verbinden met je hart. Je hartsbewustzijn. Klaar bent om te gaan ontdekken wat het is dat je hart je wil vertellen. Klaar bent om je werkelijke jij te worden. De mooiste versie van jezelf te zijn! En klaar bent om in jezelf te investeren.

De volgende ronde start op maandag 11 december! Ik heb plek voor 3 vrouwen! 3 super gemotiveerde vrouwen die staan te trappelen om zich te gaan verbinden met je hartsbewustzijn en een nieuwe wereld binnen te stappen. Een wereld waarin alles mogelijk is!

Is dit voor jou? Ben jij één van deze 3 vrouwen? Neem dan nu contact met me op en we hebben het er over!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.