Wat is er nodig voor succes?

Wat is er nodig voor succes? Laten we het daar vandaag eens over hebben. Geen idee waarom dit opeens omhoog komt maar het voelt goed. Want wat is er nodig voor succes? En wat is succes eigenlijk? Laten we het daar eerst even over hebben. Wel belangrijk denk ik. Dat we weten waar we het over hebben 🙂 .

 

Succes kan je natuurlijk op heel veel verschillende manieren interpreteren. Zoveel euro’s op de bank. Zoveel kilo van de bank. Dat soort dingen. Maar uiteindelijk komt het natuurlijk op het zelfde neer: Dat je krijgt wat je wilt. Of anders gezegd: dat je creëert wat je wilt.

Je wilt iets. Je hebt een droom. Een verlangen. En of dat nu 10 kg afgevallen. €10.000,- sparen, 100 nieuwe klanten in je bedrijf of een goede moeder zijn is. Je wilt iets. En daar ga je voor. Je neemt actie. Om dit te bereiken. En als dit lukt? Dan ben je succesvol! Geslaagd. In je missie.

 

Of het nu iets groots is of iets kleins. Als je iets wilt. Als je iets echt wilt. En je doet er alles voor om dat te bereiken. En het lukt? Dan ben je succesvol!

 

Maar hoe word je nu succesvol? Hoe word je nu één van die mensen bij wie alles lijkt te lukken? Van de buitenkant in ieder geval. Die hun doelen halen. Een succesvol bedrijf opzetten, tig duizenden euro’s kunnen sparen. Hun ideale gewicht bereiken. En geweldige moeder zijn. Hoe doen die mensen dat? En hoe kan jij dat ook doen? Wat maakt iemand succesvol?

Voor mij zijn er 2 dingen. 2 kritische factoren die je op de rit moet hebben om succesvol te kunnen zijn. Nieuwsgierig? Wil je het horen? Hier komt ‘ie:

 

Ten eerste:

 

Je moet het goede doel hebben!

 

Wat bedoel ik met het goede doel? Het juiste doel. Voor jou! Je kan nog zo graag een succesvolle moeder willen zijn. Maar als het voor jou is voorbestemd om ook nog andere dingen te doen zal je je daar nooit succesvol over voelen. Hoe goed je het ook doet.

Je kan nog zo graag succesvol willen zijn in je baan. Willen promoveren. Alles eruit halen wat er in zit. Alle vergaderingen e.d. bij willen wonen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Maar als dat niet is waarvoor jij hier op aarde gekomen bent. Als dat niet is wat je, diep van binnen, werkelijk wilt doen. Wat je werkelijk moet doen, zal je je er in ieder geval nooit succesvol over voelen en er waarschijnlijk ook niet succesvol in zijn.

Het juiste doel hebben dus! En daar gaat het al bij zo veel mensen mis. Die kiezen een doel omdat het ze wel lijkt. Een miljoen euro verdienen. Ik roep maar even wat 😉 . Maar waarom? Waarom wil je dat? Wat ga je er mee doen? En is het echt wel jou doel?

Misschien ontdek je dat je die miljoen euro wilt gebruiken om mensen te helpen die het minder hebben. Dan is dat je doel! Mag je je daar op gaan focussen. Nu al. Direct. Dan is de kans dat je succesvol wordt een stuk groter dan als je je alleen focust op die miljoen euro. Want dat is niet je werkelijke doel. Werkelijk doel dus. Hoe kom je daar achter? Voelen. Invoelen. De weg naar binnen gaan. De antwoorden in jezelf vinden.

 

En ten tweede. Wat is dan de tweede factor?

 

Doorgaan! Altijd doorgaan! Never, nooit, niet opgeven.

 

Niet na een paar dagen, weken, maanden, jaren denken: ik ben er nog lang niet. Laat ik er maar mee ophouden. Het zal hem toch wel niet meer worden. Als het echt is wat je wilt. Als je tot in je tenen voelt dat dit is wat je bestemd bent om te doen. Dat dit is waarom jij hier op aarde bent. Dan ga je door. Voor de lange termijn! Niet voor even. En dan doe je wat nodig is! En wat niet nodig is doe je niet. Wat ik daarmee bedoel? Belangrijke dingen eerst!

 

Als je nu een rondje door mijn huis doet dan zie je:

-shirts e.d. van 3 wassen die nog gestreken moeten worden
-1 was die nog opgevouwen moet worden
-een keuken die nodig schoongemaakt moet worden
-een woonkamer die schreeuw om een stofzuiger
-een badkamer die ook wel weer eens schoongemaakt kan worden
-kinderkamers die opgeruimd moeten worden (al mogen ze dat zelf doen)

 

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar je snapt waar ik naar toe wil. Het is zo makkelijk om te denken: oh, het is een bende. Dat moet ik eerst opruimen. En daarna zal ik…… Wat het ook is wat je wilt doen om je doel, je verlangen te realiseren. Nee! Belangrijke dingen eerst! In mijn geval is dat mijn schrijven. Dit dus. Mijn boodschap, wat ik te vertellen heb, de wereld er in slingeren. En het is dat ik wat verkouden ben en loop te snotteren. Anders had ik straks ook nog een facebook live gedaan 🙂 .

Mijn trainingen maken. Mijn klanten opvolgen. Creëren. Dat soort dingen. Dat is het allerbelangrijkste! Dat moet eerst. En dan? Nou, als er dan nog tijd over is. Ergens vanmiddag. Dan halen we wel eens een stofzuiger over die vloer. Want ik heb een doel. Ik heb een missie. Ik wil ergens naar toe. Met wat ik de wereld te vertellen heb. Wat ik de wereld te delen heb. En dat gaat eerst. En al het andere? Komt later.

 

Hoe zit het met jou? Streef jij het juiste doel na?
En ga je door? Totdat je het bereikt hebt?

 

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

 

PS: Meer weten over succes? En hoe ik dat zie? Download dan mijn gratis ebook ‘Creëer het leven dat je wilt – succesformule!’ 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.