Wat is het ene ding dat jij vandaag moet doen?

Weg naar succes

Wat is het ene ding dat jij vandaag moet doen?

Wat is het ene ding dat jij vandaag moet doen? En begin niet met ‘ik moet niets’. Want natuurlijk ‘moet’ je niets. Maar ik ga er vanuit dat je iets wilt! Dat je visie hebt. Van waar je naar toe wilt. Een droom. Een doel in je leven. Iets dat je wilt bereiken. Iets. Wat dan ook!

Of heb je dat niet?

Maakt het je geen moer uit? Ben je daar niet mee bezig? Vind je het allemaal wel prima? Hobbel jij lekker door je leven? Sta jij ’s ochtends op, ga je naar je werk. Kom je ’s avonds weer thuis. Eet je wat en plof je daarna lekker op de bank voor de tv? Of ga je nog even sporten en plof je daarna op de bank voor de tv? En in het weekend? Nou, dan is het tijd voor jezelf natuurlijk. Eerst de wekelijkse boodschappen, paar kinderen misschien naar de sport brengen. Met een paar vriendinnen de stad in? ’s Avonds even ergens een wijntje pakken? En dan is het weekend weer voorbij en begint er weer een nieuwe week. Nou ja, nieuw. Vergelijkbaar met de vorige natuurlijk.

Als dat jou leven is en je bent er helemaal tevreden mee, lees dan vooral niet verder! Ga hier weg en ga lekker verder met wat je aan het doen was. Helemaal prima. Even goede vrienden.

Als dat jij leven is maar je bent er niet tevreden mee?

Dan ben je hier op de goede plek en lees dan vooral door! Als dat jou leven was en je bent nu druk bezig om een ander leven voor jezelf te creeren maar het lukt je nog niet? Dan ben je hier ook op de juiste plek!

Want ik ga er vanuit dat als je dit leest, mij volgt, jij iemand bent die voelt dat er meer is in het leven dat dit. Dat jij meer in je mars hebt dan dit. Dat het leven toch om meer moet gaan dan ‘overleven’. Dan elke dag naar die baan gaan die niet slecht is maar waar je het gewoon niet meer zo naar de zin hebt. Waarom niet? Omdat je weet dat je meer kan. Dat je meer in je mars hebt! Dat je meer kan betekenen voor mensen. En dat ook zo graag wilt!

Alleen lukt het je niet. Waarom niet?

Misschien ben je bang. Bang dat het je niet zal lukken. Dat je het niet waar kan maken waar je stiekem over droomt. Bang dat je niet goed genoeg bent. Bang dat er al zoveel anderen zijn die doen wat jij wilt doen. Dat je te laat bent. Dat je tijd voor bij is. Jouw moment gepasseerd. Misschien denk je dat je nog niet genoeg weet. Dat je nog meer cursussen en opleidingen moet doen. Nog meer moet weten over allerlei coaching technieken of over wat voeding allemaal precies met je doet. En ben je nu super onrustig omdat er zoveel opleidingen zijn die je superinteressant lijken en je niet weet welke je nu moet doen.

Of misschien ben je gewoon bang en weet je niet eens precies waarom. Voel je dat het tijd is om een stap te zetten. Tijd om te gaan voor je droomleven maar wordt je al beroerd bij de gedachte om het echt te doen. Niet beroerd omdat het niet bij je past. Maar beroerd omdat het je gewoon zo verschrikkelijk eng lijkt. Spelen alle hier boven genoemde redenen bij jou een rol. Gek? Echt niet. We kunnen elkaar de hand schudden!

Zo was het bij mij namelijk ook!

Oh, wat was ik bang om te gaan doen. Te gaan doen wat ik echt wilde. Ik werd letterlijk beroerd bij de gedachte. Niet omdat ik het niet wilde maar omdat er allerlei angsten door mijn hoofd gingen. Eigenlijk alles wat hier boven staat! Ik voelde me niet goed genoeg. Ik dacht dit ik niet genoeg wist. Dat ik nog zoveel opleidingen moest doen (en ook heb gedaan). Dat al zoveel anderen deden wat ik wilde doen, dus waarom nog de moeite doen? Dat ik te jong was. Dat ik te oud was. En ga zo maar door.

Totdat ik de op een gegeven moment het punt bereikte. Het punt van: en nu is het genoeg! Nu ga ik doen! En toen ben ik gaan doen!

Wat?

Aan mijn angsten en blokkades werken. En ondertussen gewoon de ene voet voor de andere zetten en doen! Doen wat het is dat je wilt. Gaan voor die droom. Het leven van je dromen creëren. Elke dag weer. Elke dag weer dat ene ding doen dat vandaag het verschil gaat maken voor morgen.

Wat is het ene ding dat jij vandaag gaat doen zodat jij ook het leven jouw dromen kan creëren?

-XX-

Anke

Ps: Ben jij nog een beetje wazig over wat het is dat jij wilt? Lijkt je van alles leuk maar weet je niet precies hoe jouw droomleven eruit ziet? Download dan mijn gratis ebook: De 5 vragen die je jezelf elke dag moet stellen – om het leven van je dromen te creëren. Begin met vragen en krijg antwoorden! ->

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.