Ik weet het even niet

Ik weet het even niet

Ik weet het even niet. Heb gewoon even geen idee. Waar ik het vandaag over wil hebben. Nou ja, ik heb natuurlijk wel wat ideeen. Ik heb altijd ideeën . Het voelt alleen allemaal niet zo bijzonder.

Ik bedoel. Ik kan het hebben over hoe ik gister met mijn jongste dochter voor de tweede keer in een jaar in een ziekenhuis zat. Dit keer voor een gebroken arm in plaats van been. En ik was er zelf al over begonnen. Want ik dacht, daar kan ik vast een mooie les uit halen. En dat kan ik ook. Maar ik had er gewoon even geen zin in.

En ik kan het hebben over hoe ik vanochtend om kwart over 6(!), drie kwartier buiten in de kou heb staan blauwbekken bij min 4. Omdat de eigenaar van het restaurant waar we hadden afgesproken een lekke band had en dus was vertraagd. Maar ja, als ik er alleen al aan denk dan voel ik mijn koude tenen weer. Dus dat doen we ook maar niet.

En ik kan het hebben over hoe we vandaag de tweede Q&A sessie hadden in de Magisch Leven Mastermind. Hoe leuk het was. Hoe leuk ik het vind om te doen. Wat voor een mooie vragen er voorbij komen. Maar dat doe ik ook niet. Want ja, daar had je bij moeten wezen  (en over 2-3 weken dan krijg je die kans weer!).

Dus ja, wat dan wel?

Ik weet het gewoon even niet. En dat is ook niet erg denk ik. Soms hoe je ‘het’ ook gewoon even niet te weten.

Dus, de conclusie die ik me realiseerde… 

Want weet je wat ik me de laatste paar weken aan het realiseren ben? Hoe het allemaal zoveel dichterbij is dan je denkt. Wat je wilt! En dat het zoveel makkelijker kan. Dan wat jij denkt. En ik altijd heb gedacht.

Want we denken dat het ingewikkeld is. We denken dat het heel bijzonder moet zijn. Heel speciaal. Super moeilijk. Doen wat je werkelijk wilt. Doen waar je van houdt. Ontdekken wat het is dat je werkelijk wilt. Al die dingen.

Terwijl het dus eigenlijk helemaal niet zo bijzonder is. Helemaal niet zo moeilijk. We maken het onszelf alleen zo moeilijk. Omdat we denken dat het moeilijk is! Omdat we op zoek zijn naar ‘het’. Het ene ding. Dat ene ding. Dat ons geluk gaat brengen. Of wat het dan maar is waar jij naar op zoek bent.

Maar dat hoeft dus helemaal niet. Is helemaal niet nodig. Het is zoveel makkelijker. En het is zoveel meer dichterbij. Wat het is dat jij wilt. Wat het is dat jij nodig hebt.

Waar ik bedoel?

Wat ik me de laatste weken aan het realiseren ben. En daarvoor natuurlijk ook al. Maar het lijkt alsof het nu nog een laag dieper aan het doordringen is.

Dat je enige taak in het leven gewoon is jezelf te zijn! Meer niet! En ook zeker niets minder!

Gewoon jezelf zijn! En dat dit goed genoeg is! Je helemaal niet je best hoeft te doen! Gekke toeren uit hoeft te halen. Jezelf in allerlei bochten wringen.

Gewoon jezelf zijn! Zijn wie jij werkelijk bent. Echt. Oprecht. Puur. Kwetsbaar! Al die dingen.

En als je dat bent. Als je dat doet. Als je op die manier leeft. Dan leef je als vanzelf je mooiste leven. Ben je als vanzelf onderweg naar je doelen. Want dat kan niet anders!

Zo ben je namelijk geprogrammeerd. En ook al weet jij dit niet bewust. Onbewust weet je dit wel! En door gewoon jezelf te zijn. Te doen wat goed voelt. Je innerlijke leiding te volgen. Kan het niet anders dan dat je de juiste kant op gaat.

En wat maakt dit dan zo moeilijk? Of wie maakt dit dan zo moeilijk? Jezelf! Ons zelf!

Je hebt jezelf allerlei angsten en blokkades op gelegd! Allerlei wegversperringen voor je neergelegd. Waardoor je de verbinding met jezelf bent kwijt geraakt. Niet meer weet wie je werkelijk bent. En als je al een beetje een idee hebt. Jezelf eigenlijk niet aan de wereld durft te laten zien voor wie je werkelijk bent.

En daarom zijn we zo druk op zoek. Naar dingen die we kunnen doen. Om je weer gelukkig te voelen. Weer lekker in je vel te zitten. Weer te genieten. Van het leven.

Maar er is niets dat je hoeft te doen! Niets! Helemaal niets! Je hoeft alleen maar te zijn! Jezelf! Dat is alles!

En als je dat kan? Als je kan zijn? Wie het is dat je werkelijk bent? Wat dan?

Dan leef je! Echt! Voluit!

Dus, waar wacht jij op? Het moment is nu! Het leven wacht op jou! Om te worden wie je werkelijk bent. Om te zijn!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.