Ik ben niet perfect!

IK BEN NIET PERFECT! EN JIJ?!

Ik ben niet perfect! Ja, ik gooi het er direct maar even in . Voor als je dacht dat het anders was. Dat we het gelijk maar duidelijk hebben.

Ik ben niet perfect!

En weet je wat het is? Ik begin me hier steeds beter bij de voelen . In die zin, dat ik er steeds minder moeite mee heb. Dat ik niet perfect ben. Er me er steeds relaxter onder voel. Als het weer eens aan het licht komt.

Zoals gister bijvoorbeeld. Op mijn blog. Toen iemand reageerde om te zeggen met dat betekend dat een t was. Betekent dus . Hier staat het nog even goed geschreven.

Ik ben niet perfect. En ik pretendeer ook niet dat ik perfect ben. En ja, er gaat wel eens wat mis. Vaak genoeg . Spelfouten dus. En niet dat ik niet weet hoe je het moet schrijven. Maar ja, ik schrijf veel. En snel . Dan gaat er wel eens wat mis.

En nee, ik lees het niet na. Ik ga er niet met de luizenkam doorheen om te zien of er per ongeluk nog ergens een woord verkeerd geschreven staat. Heel niet perfect van me. Ik weet het .

Waarom niet? Ten eerste omdat ik denk dat dit toch niet helpt. Ik bedoel. Zelfs in boeken die tig keer gecontroleerd zijn voordat ze na de drukker gaan komen spelfouten voorbij. Dus waarom zou ik denken dat mij dit niet zal overkomen door 1x na te lezen?

Maar de belangrijkste reden is dat ik er gewoon geen zin in heb.

Mag ik dat zeggen? Ik schrijf wat ik wil schrijven. Ik zeg wat ik wil zeggen. Waar ik het over wil hebben. En als ik dat gedaan heb, dan is het klaar. Voor nu in ieder geval. Is de boodschap eruit. En ga ik weer verder.

Net als een bevalling denk ik. Als het kind eruit is, ga je het ook niet nog een keertje overdoen. Zoiets.

En ja, ik weet best wel dat dit misschien niet ‘professioneel’ is. Maar wat is professioneel? Perfect zijn? Of iets te vertellen hebben? Ik ga voor dat laatste .

En er zijn nog wel meer dingen. Waarin ik niet perfect ben. Ik vergeet wel eens een afspraak. En ik haal wel eens tijden door elkaar heel. Of ik haal wel eens mail adressen door elkaar heen. Dat ik iemand de verkeerde training stuur. Is allemaal wel eens gebeurt.

Tja. In het begin kon ik me daar erg druk over maken. Omdat ik ook het idee had, dat ik perfect moest zijn. Alles er perfect uit moest zien. Alles perfect moest gaan.

Maar ja, dat ben ik niet. Perfect dan. Dus hoe kan je dan verwachten dat alles perfect zal gaan?

En wat een gedoe. Wat een stress. Om aan die standaard te moeten voldoen. Perfect te moeten zijn.

Dus ik heb besloten om het los te laten! Een tijdje terug al. Maar ik dacht, misschien is het handig om dit ook even aan jou te vertellen . Dat het voor iedereen duidelijk is.

En je dit dus ook niet van mij hoeft te verwachten .

En weet je wat het mooiste is? Ik verwacht het ook niet van jou! Dat jij perfect bent!

Want, zeg nou zelf. Daar is toch niets aan? Om perfect te zijn? Perfect is af. Zo zie ik het tenminste. Maar als het af is. Jij af bent. Het leven af is. Wat moet je dan nog? Niks toch?

En volgens mij zijn er belangrijkere dingen dan perfect zijn!
Wat dacht je van perfect jezelf zijn? Met al je niet perfect zijn?

Want wat is perfect zijn eigenlijk? Dat is toch ook maar iets wat anderen hebben bedacht? Over hoe het zou moeten zijn? Hoe je je zou moeten gedragen? Wat je zou moeten zeggen? Hoe je zou moeten schrijven? Al dat soort dingen?

Nou ik denk dat we met zijn allen al genoeg doen ‘als of’. Al genoeg doen wat we denken dat er van ons verwacht wordt. Al genoeg met de kudde mee lopen. En genoeg proberen perfect te zijn.

Met alle gevolgen van dien!

En dat het tijd wordt om gewoon jezelf te zijn.

Uniek. Bijzonder. Jij!

Met al je gekkigheden. Al je niet perfect zijn.

Gewoon jij!

Meer is er niet! Meer hoeft ook niet! Dit is genoeg!

Jij! Jezelf zijn! Jouw unieke zelf zijn! Jouw licht over deze wereld stralen!

Dat is waarom je hier op aarde bent! Dan is de enige reden! Er is niemand die je tevreden hoeft te stellen. Je hoeft niet te doen alsof.

Het enige wat je hoeft te doen. Is jezelf zijn! Je perfecte zelf zijn! Net zo imperfect als je bent!

Heerlijk toch!

Want als je dat doet. Als je dat kan. ‘Gewoon’ jezelf zijn. Wat helemaal niet zo gewoon is. Anders deden wel veel meer mensen het .

Als je dat kan. Dan leef je! Echt! Voluit! Vol vrijheid, passie en plezier!

Ben je echt!

En dan. Alleen dan! Kan het leven je geven wat het je te geven heeft! En kan je je mooiste leven leven.

Je droomleven!

Dus. Waar wacht je nog op?

Tijd om lekker imperfect te zijn. Tijd om echt jezelf te zijn!

-XX-

Anke

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.