Hoe zit het met jou en vertrouwen?

Hoe zit het met jou en vertrouwen? Durf jij te vertrouwen? Op jezelf? Op je ideeën? Op je vermogens om die ideeën uit te voeren? Vertrouwen in je dromen? Dat het kan? Dat het mag? Dat je mag willen! Alles! Wat het leven je te bieden heeft! Durf je dat? Kan je dat? Mag je dat? Van jezelf?

 

Ik heb ontdekt dat dit best wel lastig is. Je mooiste leven leven. Je droomleven, leven. Want dat begint met het je voorstellen. Want wat is dat dan, je droomleven? Hoe ziet dat er uit? Wat doe je? Waar ben je? En met wie? En waar heb je het over? Dat soort dingen.

Wij mensen zijn als het ware voor geprogrammeerd om klein te denken. Ik had daar zeker last van. En nog steeds wel. Klein denken. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dat soort dingen. Want wie ben jij? Dat je alles mag hebben? Alles wat je wilt?

Maar draai die vraag eens om? Wie ben jij niet? Waarom zou je het niet mogen? Waarom zou het niet voor jou zijn weg gelegd? Doen wat je echt wilt? Het leven leven dat je wilt? Je dromen waarmaken? Waarom zou jij dit niet kunnen? Omdat je het niet gelooft! Omdat je niet vertrouwt! En dan zijn we weer terug bij de vraag waarmee ik net begon. Hoe zit het met jou en vertrouwen! Want dat is het allerbelangrijkste!

 

Geloof en vertrouwen! Daar draait het om.

 

Zonder deze twee kan je wel ophouden. Kan je jezelf de moeite besparen. Kan je beter thuis op de bank blijven zitten om het maar even cru te zeggen. Want als jij niet in jezelf gelooft hoe kan een ander dan in je geloven? Als jij niet in jezelf gelooft waarom zou het leven je dan geven wat je wilt? Want ja, ze gelooft het zelf niet eens.En waarom geloof je het niet? Waarom geloof je niet in jezelf? Want dat is waar het uiteindelijk op neerkomt toch? We geloven niet in ons zelf. We vertrouwen niet in ons zelf. En dus durven we geen stappen te zetten. Richting je einddoel. Richting je dromen.

En als je al wel een stap durft te zetten dan zijn het berekende stappen. Uitgekiende stappen. Dan heb je een uitgebreid plan gemaakt. Als ik eerst dit doe en dan dat. En daarna zus en daarna zo. Nou dan, dan zou ik. Als alles meezit over tig jaar misschien. Wie weet…. Dat soort dingen.

Maar weet je wat het daarmee is? Dan heb je het gevoel eruit gehaald! Dan ben je met je verstand aan het werk! En begrijp me niet verkeerd. Met je verstand kom je een heel eind. Maar je einddoel zal je niet halen. En al zeker niet op een manier dat het leuk is. En makkelijk. En vanuit flow. Dat je lol hebt in wat je doet. Lol hebt in de weg naar je einddoel. Dat het leven NU al leuk is. En niet alleen als je ooit, op een dag, in de verre toekomst, hebt bereikt wat je wil!

 

Voelen dus! Leven vanuit je gevoel. Heel belangrijk.

 

Maar wacht, ik dwaal weer af. Want we hadden het over waarom je niet in jezelf durft te geloven. Waarom je niet in jezelf durft te vertrouwen. En gewoon te beginnen. Met het leven van je droomleven. Nu. Op dit moment.

Ik denk dat ik het weet. En misschien zit ik er helemaal naast. Voor jou. Voor mij was het dit namelijk wel. De reden waarom ik niet geloofde. En ik niet durfde te vertrouwen. En niets deed. Mijn leven aan me voorbij liet gaan in plaats van het heeft in eigen handen nemen en werken aan het creëren van mijn droomleven. Wat de reden is?

 

Jezelf niet goed genoeg vinden! Jezelf het niet waard vinden! Jezelf niet belangrijk genoeg vinden!

 

Drie redenen die allemaal ongeveer op het zelfde neer komen. Waardoor je niet doet. Wat je echt wilt. Waarvoor je hier op aarde bent. Het leven leeft wat je zou moeten leven. Wat je gewoon diep van binnen weet dat je zou moeten leven! Maar, news flash!, dat gaat niet vanzelf! Het leven leven waarvan je gewoon tot in je tenen voelt dat het voor jou bestemd is, gebeurt niet vanzelf! Het schip met geld staat niet opeens voor de deur! Die perfecte baan wordt je niet ineens op een presenteer blaadje aangeleverd. En die ideale man loopt niet zomaar door je voordeur. Je moet er wat voor doen.

 

Actie nemen! Stappen zetten! Het universum tegemoet komen. Jij doet jouw dingen, het universum doet zijn ding!

 

Dus begin! Met wat? Met geloven en vertrouwen! In jezelf! Want ja, dat kan je leren! Dat kan je jezelf aanleren! Dat kan je kiezen! Beslissen! Dat het klaar is. Met angsten en twijfels! Maar dat je, vanaf nu, beslist om te gaan geloven in jezelf! En doe dat dan ook! En neem dan actie! De actie waartoe je geleidt voelt. De actie die vanuit je hart omhoog komt.

Dus, klaar nu! Klaar met twijfels. Begin. Begin met geloven! In jezelf!

 

-XX-
Anke

 

Ps: Nou, dat kwam er zomaar even uitrollen. Ook niet voor niets. Want dat moest ik zelf ook even horen. Zoals ik gister al zei, er borrelt wat bij me. Maar ik twijfelde. Kan ik dit wel? Is dit wel het juiste moment? Moet ik dit wel doen? En daar heb ik dus op lopen invoelen en een lekkere schop onder mijn kont gekregen van mijn gevoel. Mijn innerlijke stem. Of te wel: gewoon doen dus!

Dus we gaan het doen! Wat? Nou, het idee wat al een paar dagen in me borrelt maar waar ik nog niet aan toe wilde geven. Want ja, ik ga bijna op vakantie. Maar ja, wat moet dat moet. En daar bedoel ik natuurlijk mee. Doe het als het goed voelt. Volg je gevoel. Altijd! Er is geen andere weg!

Wat dat idee is? Nou, ik krijg regelmatig vragen als: Anke, ik wil graag een programma bij je doen maar waar kan ik het beste beginnen? Of: Anke, ik zag dat je vorige week die training hebt gedaan maar kan ik die nu ook nog volgen? Of: Anke, ik wil meer trainingen bij je doen. Kan dat? En ik moest steeds ‘nee’ zeggen. En dat voelde helemaal niet goed.

Dus toen begon het te borrelen. Wat als ik nu een ‘Zomer Flash Sale’ doe en alles weg geef? In 1x? Tegen een geweldige prijs? Eenmalig? Gewoon omdat het kan! En dat voelde direct als “Jaaa!!!”. Maar ja, toen begon mijn hoofd. Met wat ik dan allemaal nog zou moeten doen om dit te kunnen doen. Maar het voelde nog steeds goed. En ik heb er gewoon zin in om alles klaar te maken om dit te kunnen realiseren. Dus ik ga het gewoon doen! Het gaat gebeuren!

Een geweldige Zomer Flash Sale! Want ja, ik ben in de business om mensen te helpen en ik wil iedereen de kans geven zichzelf te helpen. Nog deze zomer stappen te zetten zodat ook jij kan gaan doen wat je echt wilt! Het leven van je dromen creëren!

Dus hoe gaat dit in zijn werk? Nou, ik zie bundels. Bundels met verschillende trainingen. Tegen super prijzen! Zodat jij kan kiezen wat het beste bij jou past. En, als je wilt, alles van me kan hebben.

Wanneer gaat dit gebeuren? Donderdag! Vanaf donderdag 3 augustus gaan de deuren open van mijn ‘Zomer Flash Sale’!. Kan jij op koopjes jacht. Ha, ik vind het nu al leuk. Dus nog even geduld. Ik moet nog even een web pagina in elkaar zetten. Maar het gaat gebeuren! Houd dus mijn Facebook pagina en je mail in de gaten!

 

 

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.