Hoe zit het met doen?

Hoe zit het tegenwoordig met doen? Is doen een goed ding of een slecht ding? Mogen we nog doen? Ik weet nog dat vroeger, in mijn vorige leven, over doen soms zelf bijna een negatieve vibe hing. Zij waren echte doeners zeiden we dan. En wat we daarmee bedoelde was natuurlijk: ze deden wel veel, maar dacht er net echt over na. En dat was dus blijkbaar geen goede manier van doen.

 

En wat deden wij? Nou, wij dachten veel over de dingen na, maar deden er (als ik heel eerlijk ben) maar heel weinig mee. Zaten vast in het over denken. Plannen maken. Redenen noemen waarom die plannen toch niet zouden kunnen werken. Nieuwe plannen maken. Zeggen dat we ze gingen uitvoeren. Ook echt willen uitvoeren. Maar op de één of andere manier kwam er altijd maar weinig van.

Twee heel verschillende manieren van doen dus. Maar beiden niet hele handige manieren. Dat zie ik nu. Als je op de dingen terug kijkt is het altijd veel makkelijker. Want ja, doen zonder een visie voor ogen. Zonder weten wat het is waar je nu uiteindelijk naar toe wilt. Zonder er echt over hebben nagedacht is natuurlijk ook vragen om problemen.

Maar aan de andere kant, steeds over dingen na blijven denken. Voors en tegens van elkaar afwegen. Elk detail tig keer bekijken. En daardoor maar niet tot actie, tot doen, overgaan. Ja, dat schiet natuurlijk ook niet op.

Maar er is nog een derde manier. Een manier waar nauwelijks over gesproken wordt. Die je niet leert op school. En ook op je werk niet voorbij komt. Welke manier ik bedoel?

 

Doen vanuit je gevoel!

 

Voor mij is dat de beste van twee werelden! Ik bedoel, je neemt actie! Je bent in beweging! Je doet! En doen is altijd beter dan niets doen. Ja, toch? Als je doet kom je tenminste vooruit. Je gaat een kant op. En als die kant toch niet helemaal is wat je er van gedacht had? Nou, geen probleem. Je kan altijd op nieuw kiezen. Altijd bijsturen.

Maar als je niets gedaan had, had je ook niet geweten dat het niet de juiste kant voor je was. Had je misschien nu nog gedacht dat dit was wat je moest doen. Dus ja, doen is altijd beter dan niets doen! En doen vanuit je gevoel? Dat is het overdenken waar ik het net over had. Maar dan overdenken vanuit je hart! En je hart die weet! Altijd! Je hart weet welke kant je op moet gaan. Waar je kansen liggen. Waar je mogelijkheden liggen. En ja, ook waar je lessen liggen. Die heb je namelijk ook nodig. En waar gaat het dan om?

 

Of je durft te luisteren naar je hart! Durft te vertrouwen op je hart. Durft te doen naar je hart!

 

En als het dan eens niet geweldig uitpakt? Wat als je doet wat je hart je heeft ingegeven maar het valt tegen? Het was toch niet die geweldige kans die je had gedacht? Hij bleek toch niet de man van je dromen te zijn? Het was toch niet je ideale baan? Nou, dan heeft je hart volgen er voor gezorgd dat je weer een stap dichterbij bent! Bij de man van je dromen. Bij je ideale baan. Of wat dan ook. Want het doen vanuit je hart heeft je duidelijkheid gegeven. Meer duidelijkheid over wat het is dat je wilt! En dat leidt altijd ergens toe!

En weet je wat het is? Met succesvolle mensen? Mensen die doen en ook nog eens resultaten halen? Hun doelen bereiken?Nou, dat is ze echt niet in 1x gelukt! Die hebben ook tig keer de deksel op hun neus gehaald. Tig keer een doel niet gehaald. Tig keer gebaald dat het het toch net niet was. Alleen wat is het verschil? Zij zagen dit niet als een mislukking! Want er is geen mislukken.

 

Er bestaat niet zoiets als mislukken. Onmogelijk! Elke zogenaamde mislukking brengt je weer een stap dichtbij je succes!

 

En als je er zo naar kan kijken is alles wat op je pad komt zinvol. Doet alles er toe. En brengt alles je een stap dichter bij het leven van je dromen! En zo is het!

Dus, wat is het voor jou? Ben jij een doener of een denker? Of kies je er voor om vanaf nu een hart doener te zijn? Te leven vanuit je hart? Te doen vanuit je hart? Te handelen vanuit je hart?

Je leven te creëren vanuit je hart?!

 

-XX-
Anke

 

Ps: Nou, het gaat gebeuren hoor! Mijn ‘Zomer Flash Sale’. Gister nog flink in de weer geweest, want ja, ik ben een hart doener. Als een idee vanuit mijn hart naar boven komt dan doe ik het gewoon. Al heb ik geen idee wat het brengt en waar het naar toe gaat. We doen!

De Zomer Flash Sale dus! Ik gooi alles in de aanbieding! Kan niet ophouden dat te zeggen want het klinkt zo leuk!

Waarom? Waarom een Zomer Flash Sale? Nou, ten eerste omdat ik natuurlijk een vrouw ben en niets vrouwelijks is mij vreemd. En ik dus ook wel van een leuke uitverkoop houd! Maar bovenal omdat dit voelt als iets dat ik wil doen! Om jou de kans te geven! Om nog deze zomer stappen te zetten. Om je meer te verbinden met je gevoel. Te vertrouwen op je gevoel. Te luisteren naar je gevoel. Ook een hart doener te durven worden! Te weten wat het is dat je wilt. Wat je hier op aarde te doen hebt. En gaat doen!

Ik heb super leuke pakketten gemaakt. Bundels eigenlijk. Goud, zilver en brons. Voor elk wat wils.
Maar vanaf morgen, donderdag 3 augustus, gaan we los! Vandaag nog even de laatste puntjes op de i. En dan gooi ik morgen de deur wagenwijd open! Houd dus je mail en Facebook in de gaten!

 

Pss: Wonderlijke woensdag vandaag! In ieder geval in ‘De kunst van Gelukkig Zijn Facebook groep’! Daar hebben we het over wonderlijke woensdag, dankbare donderdag, fantastische vrijdag…. Delen we onze wonderen, waar we dankbaar zijn, ons fantastische nieuws! Helpen we elkaar om het leven van je dromen te gaan creëren! Zit jij er al bij? Nee?! Kom er ook bij!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.