Hoe weet je nu of het werkt?

Hoe weet je nou of het werkt?

Hoe weet je nou of iets werkt? Een dieet? Een nieuwe gadget. Een training. Wat dan ook. Hoe weet je nu of het werkt? Of het doet wat het zou moeten doen. Doet wat het belooft heeft. Of je er de 10 kg door gaat afvallen. Je nog sneller op het internet kan gaan surfen. Je inderdaad gaat ontdekken wat jij hier op aarde te doen hebt.

Hoe weet je nou of het werkt?

Hoe ik hier zo bij kom? Waarom ik deze vraag stel? Nou, omdat hij aan mij gesteld is! Vanochtend. Of beter gezegd vannacht. Meestal komen dit soort mails rond middernacht. Je kan niet slapen. Bent toch wat moe. Gaat lopen nadenken, piekeren, over de dingen des levens. En mails schrijven.

Waar deze mail over ging? Over de vraag: hoe weet je nou of het werkt? Nou, de vraag werd niet letterlijk gesteld. Maar dit was wel waar het op neer kwam.

Wat er in de mail stond? Ik zal het niet allemaal letterlijk overschrijven maar ik zal het belangrijkste hier herhalen, nl:

‘Als het waar is wat jij vertelt, dan ben ik zelfs bereid om u 1000 euro te betalen. En als jij weet dat ik het grote lot ga winnen, dan weet je ook dat ik mijn woord hou . Dus aan jou de keuze om mij te vertrouwen of niet, maar ik betaal geen 50 euro voor iets waar ik geen zekerheid over heb .’

Dat dus :).

En weet je wat ik mooi vond? Aan deze mail? Mijn reactie! Mijn eerste reactie. Want vroeger. In mijn vorige leven als diëtist. Maar ook aan het begin van mijn carrière als spirituele lifecoach. Raakte ik flink gestrest van dit soort mails.

Zou ik iets denken als: hoe kan ik haar laten zien dat het werkt? Dat wat ik te bieden hebt werkt! Dat het ook voor haar mogelijk is! Dat ook zij zichzelf kan helpen als ze zich alleen maar door mij laat helpen.

Of te wel: zou ik de noodzaak voelen om mezelf te gaan bewijzen! Waarom ik goed genoeg ben. Waarom ik het waard ben. Waarom ik haar kan helpen.

Dat soort dingen.

Maar nu? Nu. Vanochtend. Toen ik deze mail voor het eerst las. Voelde ik die reactie helemaal niet! Voelde ik helemaal niet de neiging om mezelf te bewijzen! Om te vertellen over waarom ik haar zou kunnen helpen.

En dat voelde zo goed! En ik besefte opeens. Dat ik toch al best een heel eind gekomen ben J. En dat ik de dingen steeds meer zie zoals ze zijn.

Wat ik dan wel voelde? Wat ik dan wel dacht? Toen ik deze mail vanochtend las?

Verdriet. Een vorm van verdriet. Iets anders kan ik er niet van maken. Anders kan ik het niet omschrijven. Niet voor mezelf. Maar voor haar! Voor haar zoektocht naar zekerheid. Die ze nooit zal vinden. Nooit zal krijgen. Omdat ze het buiten haarzelf zoekt.

Want, weet je wat het is? Als we terug komen op de vraag. De vraag waar ik deze blog mee begon. En de vraag die, verkapt, in de mail werd gesteld.

Hoe weet je nou of iets werkt?

Nou, dat is heel simpel.

Dat weet je niet!

Dat weet je gewoon niet! Je weet niet of iets werkt! Voor jou! Ik bedoel. Ik weet dat het werkt. Voor mij. Omdat ik er de tijd en energie in heb gestoken. Het werk heb gedaan. Het innerlijke en het uiterlijke. Dus daarom weet ik dat het werkt.

Maar ik weet niet hoe het met jou zit. Of jij ook bereid bent. Om het werk te doen. Het innerlijke en het uiterlijke. Elke dag ermee bezig te zijn. Gewoon door te gaan. Wat er ook gebeurt! Totdat je er bent! Totdat je je doel hebt bereikt! Tot dat het werkt!

Want, en dat is waar het werkelijk om gaat, hoe weet je nu of iets werkt?

Dat weet je om dat jij beslist! Dat het voor jou gaat werken! Dat jij het voor jezelf gaat laten werken! Dat jij maakt dat het voor je gaat werken! Hoe dan ook! En wat dan ook!

Dus, wat is dan de beslissende factor! De bepalende factor! Het verschil tussen succes en falen? Het verschil of iets wel of niet voor je werkt?

Dat ben jij!

Jij beslist of iets voor je werkt! Omdat jij er een goed gevoel bij hebt en gewoon beslist dat het voor je gaat werken!

Dus kom niet bij mij om te vragen: gaat dit voor me werken?

Als jij er niet in gelooft. Als jij niet hebt besloten. Dat je er volledig voor gaat. Het werk doet. Doet wat er nodig.

Nee. Dan zal het niet voor je werken.

Maar als jij beslist. Ja! Ik ga er voor! Ik zal dit voor me laten werken? Dan zal het voor je werken!

En als het dan toch niet werkt? Toch niet uitpakt zoals je had gehoopt dat het zou? Dan kijk je in jezelf! Waar heb jij het laten liggen? Waar heb jij niet gedaan wat nodig was?

Want, en laat ik hier maar even heel eerlijk en direct zijn, het ligt niet het aan programma! Het ligt niet aan de training. Het ligt niet aan het dieet.

Het ligt aan jou!

Het programma werkt! De training werkt! Het dieet werkt! Als jij doet wat er nodig is!

Als jij durft! De sprong te wagen. Er voor te gaan. En in jezelf te vertrouwen!

Want dat is waar dit werkelijk om gaat! Het gaat om vertrouwen. In jezelf! Dat je dit voor je kan laten werken! Het gaat om het zoeken naar zekerheid. In jezelf! Niet in de ander. Bij de ander. Nee, in jezelf!

Het gaat erom jezelf te geven wat jij nodig hebt! Jezelf het vertrouwen geven. Jezelf de zekerheid geven!

En door blijven gaan! Door blijven gaan! Ook als het even niet lijkt te werken! Ook dan door blijven gaan. Iets nieuws doen. Een andere aanvliegroute nemen. Een andere training volgen. Net zo lang. Totdat het kwartje voor je valt. En het wel voor je werkt.

Omdat jij besloten hebt. Dat het voor je werkt. En je niet opgeeft. Niet stopt. Totdat je hebt wat je wilt!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Ben jij klaar om te beslissen? Te beslissen om het voor je te laten werken? Klaar om te gaan vertrouwen? In jezelf! Klaar om je zekerheid in jezelf te gaan zoeken? Want dat is toch de enige plek waar je het gaat vinden!

Klaar om te gaan ontdekken? Wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt? Klaar om te gaan doen? Wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt? Jouw unieke boodschap met de wereld delen?

Want dan geloof ik namelijk! Ik geloof dat we hier allemaal met een reden zijn! Een doel! Een missie! Om de wereld een betere plek te maken.

Ik geloof dat jij de wereld iets te bieden hebt! Dat je meer in je mars hebt dan dat je tot nu toe hebt laten zien. En ik geloof dat het tijd is! Tijd om uit die veilige zone te gaan stappen. Tijd om volledig in het licht te gaan staan. Tijd om te gaan ontdekken wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt. Wat jouw levensmissie is. Jouw zielsmissie. En te gaan doen! Wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt!

En samen van de wereld een betere plek te maken! Want dat gebeurt er namelijk! Als jij volledig in je kracht stap! Je talenten optimaal benut! Doet waarvoor je hier op aarde bent!

Geloof jij dit ook? Weet jij dit ook? En weet jij, voel jij, dat nu het moment is? Om te gaan ontdekken. Wat dit dan is? Hoe dit eruit ziet. Voor jou!

En voel jij dat ik de persoon ben die jou hierbij kan helpen? En ben jij de persoon die zegt: ik ga dit voor me laten werken?!

Dan is mijn helemaal vernieuwde 6-weekse online training: ‘Vind je eigen zielenpad’ voor jou!

Je start direct!

Is dit jouw tijd? Wacht dan niet langer en doe mee!

Vertel me meer!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.