Hoe ben jij met ontspanning?

Hoe ben jij met ontspanning?

Voor we verder gaan met ‘hoe ben jij met ontspanning?’ … Eerst vanwaar dit blogpostje:

Vanochtend was ik  aan het hardlopen. 2-3x per week doe ik dat. En ik vind het heerlijk. Had me dit 5 jaar geleden verteld en ik had je uitgelachen. Sterker nog, had me dit 2 jaar geleden verteld en ik had je niet gelooft. Want ik begreep er nooit wat van. Die horden mensen die daar wat in de rondte rennen. Of nog erger, al die moeders die hun kinderen in hardloop kleding naar school brengen (zij zelf dan he?! Niet de kinderen  🙂 ).

Nog een klein trauma van vroeger denk ik. De middelbare school. Misschien is het jou bespaard gebleven maar wij hadden af en toe zo’n test. De coopertest volgens mij. Waarin je in zoveel minuten, zoveel rondjes om het voetbal veld moest lopen.

Verschrikkelijk! Dat vond ik het tenminste. Ik bedoel, dat was uiteraard nog voor dat ik kinderen krijg. En in die jaren was ik wat royaler bedeeld wat betreft borstomvang. En van sportbh had ik toen ook nog niet gehoord. Dus in mijn herinnering vlogen mijn borsten me bij wijze van spreken om de oren tijdens het rennen.

Dus elke keer dat iemand tegen me zei: hardlopen is zo goed voor je. Dacht ik iets als ja, dat zal. Mooi niet.

Maar… 

Maar ja, 1,5 jaar geleden kreeg ik een inzicht. Een soort download zeg maar. Op de camping in Frankrijk. Een idee. Om te gaan hardlopen. Ik wilde meer bewegen en meer buiten zijn. Win, win zou je zeggen.

En alhoewel ik er vreselijk tegen op zag. Heb ik het inzicht serieus genomen. Want het voelde zo goed. En wat ben ik er blij om!

Sindsdien ren ik 2-3 x per week. En begon ik met een rondje door de wijk. Nu ren ik door de natuur richting het Sneekermeer en dan via het naastgelegen dorp weer terug.

En helemaal op zo’n dag als vandaag. Helder. Zon. Koud. Heerlijk! Je krijgt er zo’n energie van.

Maar dat was niet waar ik het over wilde hebben.

Vandaag realiseerde ik me namelijk iets. Tijdens het rennen. Ik was al bijna weer thuis. Het laatste stukje zeg maar. En het werd wat zwaarder. Moest er wat meer moeite voor doen. En opeens schoot het door me heen:

Ontspannen!

En opeens snapte ik het. Waar ik al die schaatster de aflopen weken over hoorde praten. Over hoe belangrijk het is om de ontspanning erin te houden. Als ze aan het schaatsen zijn. Helemaal voor de wat langere afstanden.

Want toen ik bewust probeerde mijn lichaam. Mijn armen. Mijn benen. Te ontspannen. Ging het direct weer een stuk makkelijker!

En ik dacht. Wat een openbaring! En wat een les! Want is dit niet met alles zo?!

Ik weet nog dat mijn moeder vroeger altijd zei. Als ik bij de tandarts lag. Dat als ik mezelf ontspande het dan minder pijnlijk zou zijn. Of bij mijn bevallingen. Probeer je te ontspannen. Dan is het veel gemakkelijker. En dat is het ook! Met verdoving en een roggeprik kon ik me heerlijk ontspannen en ging het allemaal heel soepeltjes  :).

Maar zonder gekheid. Toen ik daar vanochtend. Heerlijk door de vrieskou aan het rennen was. En mijn spieren voelde verkrampen. Bmijn lichaam aan het ontspannen was. En voelde hoe het opeens weer zoveel gemakkelijker was. Moest ik denken aan hoe het in het leven ook zo werkt. En hoe belangrijk het is. Op momenten dat het even tegen zit. Het niet gaat zoals je wilt. En je het lieft er nog een schepje boven op wilt doen. Nog harder wilt werken. Nog meer je best wilt doen. Er nog meer aan wilt duwen en trekken.

Hoe ook dan ontspannen eigenlijk het enige is wat je kan doen. En het enige is wat je eigenlijk altijd zou moeten doen!

Ontspannen! Relax. Chill zoals ze nu zo mooi zeggen  :).

Want vanuit ontspanning gaat alles zo veel makkelijker. Zoveel soepeler. En, ook heel belangrijk, houd je het ook allemaal veel langer vol!

Want je weet niet, wanneer jou werken vruchten op gaat leveren. Het enige wat je weet is dit:

Als jij helder hebt wat het is dat je wilt. 
Gelooft en vertrouwt dat wat jij wilt jou ook wilt. 
Actie blijft nemen op wat het is dat je wilt. 
Dan zal je uiteindelijk gaan ontvangen wat het is dat je wilt.

Kan niet anders!

Maar ja, wanneer dit zal zijn? Hoe lang dit gaat duren? Dat is de onvoorspelbare factor in het geheel. En dus is het super belangrijk dat jij klaar bent voor de rit. Om het uit te zitten en te doen wat nodig is. Zolang als nodig is.

En dat kan alleen als je je goed voelt. Boordevol energie bent. Lekker in je vel zit.

Ontspannen dus!

En trouwens. Waarom zou je je druk maken? Als je weet dat het uiteindelijk altijd komt zoals het bedoeld is te zijn?

Want, ik zeg het nog maar een keer. Als jij een haarscherp beeld hebt van waar jij naar toe wilt. Vol geloof en vertrouwen bent. Dat je kan ontvang. Dat je mag ontvangen. En dat je gaat ontvangen. Dat je ontvangt. Dan is er toch niets om je druk over te maken? En kan je ontspannen. Relaxed. Chill. De actie nemen die je voelt dat je mag nemen!

Dus relax. Adem in, adem uit. Ontspan! En volg je hart!

-XX-

Anke

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.