Het maakt allemaal geen ene moer uit!

Het maakt allemaal geen ene moer uit! Mag ik dat zeggen? Op deze manier? Nou, ik zeg het gewoon want zo voel ik het. Dat het allemaal geen ene moer uit maakt! Wat niets uit maakt?

 

Nou dat eigenlijk. Het wat. Of het hoe. Zo kan je het ook zeggen.

Het maakt niets uit! Wat je doet. Hoe je het doet. Allemaal niet belangrijk. Nou ja, niet belangrijk. Natuurlijk is het wel belangrijk. In ieder geval een beetje. Wat je doet en hoe je het doet. Want ja, jij bent degene die het doet. Dus dan lijkt het me handig dat je in ieder geval leuk vindt wat je doet. Er plezier in hebt.

Ik bedoel, het is wel jouw tijd die je er in stopt. En die klok. Die tikt alleen maar af hoor. Je wordt er niet jonger op.

Dus ja, wat je doet en hoe je het doet is reuze belangrijk! Geld kan je altijd terug verdienen maar ja, die tijd hè. Tijd niet! Tijd kan je nooit terug verdienen. Weg is weg. Dus zorg dus dat je je tijd besteedt aan wat je leuk vindt. Waar je plezier in hebt. Waar je van houdt.

Maar voor de rest maakt het geen moer uit. Wat het is dat je doet. En hoe je het precies doet. Als je het maar leuk vind. Er plezier in hebt. Maar verder maakt het niet uit. Is het niet belangrijk!

En waarom ik dit zeg? Omdat ik zoveel mensen om me heen zie die zich zo druk maken om het hoe. En het wat. Wat ze nu precies willen en hoe ze dat dan willen gaan doen.

 

Maar het doet er niet toe! Dat is alleen maar tijdverspilling! Want je kan hier zo lekker in vast blijven zitten. Wil ik nou zus of wil ik nou zo? En ga ik daarvoor dan dit doen of dat?

 

En je snapt hem wel. En misschien herken je het ook wel. Bij jezelf. Want hier kan je zo lekker in blijven hangen. Lekker veilig. Nadenken over wat dan en hoe dan precies. En ondertussen niets doen. Geen actie ondernemen.

Of misschien doe je wel wat. Neem je wel wat actie. Maar gebeurt er niets. Zie je geen resultaten.

Hoe dat kan? Dat heeft te maken met de reden waarom ik dit schrijf. Met de boodschap van deze post. Dat is de reden waarom het er werkelijk niet toe doet. Het wat en het hoe. Als je eerst niet de basis op orde hebt! Als je eerst niet dat waar het werkelijk om gaat op een rijtje hebt!

We zijn zo geneigd om de dingen de verkeerde kant op te doen. In de verkeerde volgorde te werken. Want het maakt niet uit. Wat je wilt. En hoe je het wilt. Het maakt geen ene moer uit. Want als je een beetje een idee hebt en hier mee aan de slag gaat. Dan merk je dat het niet werkt. Of misschien een beetje werkt maar niet echt. Je niet echt stappen maakt in ieder geval. Niet echt verder komt. Het allemaal niet opschiet.

Waarom niet? Omdat je de basis niet op orde hebt! Niet eerst aan de basis hebt gewerkt!

En wat die basis is? Geloof en vertrouwen!

 

Geloof in vertrouwen! In jezelf! Dat je het kan. Dat het mag! Het echt voelen. In elke vezel in je lichaam. Dat je gelooft en vertrouwt! In jezelf. In het leven. In het universum. In alles!

 

En van daaruit actie nemen. Vanuit het geloof en vertrouwen stappen zetten. Vanuit je geloof en vertrouwen direct naar het eindresultaat springen. Direct gaan naar wat het is dat je wilt doen. Wie het is dat je wilt zijn. Wat het is dat je wilt hebben. En daarnaar leven.

En dan maakt het hoe nog steeds helemaal niets uit. Het hoe is het minst van je zorgen. Het hoe zou je de minste tijd aan moeten besteden! Besteed al je tijd en energie aan je geloof en vertrouwen. Aan het voor je zien. Wat het is dat je wilt. Wat het is dat je nu wilt in ieder geval. Want ja dat kan veranderen. En dat is ok. Dus pin je daar niet vast.

Blijf dus ook daarom niet te lang in het wat hangen!

 

Maar focus je op wat het is dat je nu wilt. Geloof en vertrouw. Weet. Voel. Dat het mogelijk is! Nu! En leef het nu! Leef het nu al. Leef nu vanuit die energie.

 

En het hoe? Zal zich aan je ontvouwen! Het hoe komt wel op je pad. Kansen en mogelijkheden komen wel op je pad.

En het is jouw taak. Je enige taak. Om open te staan voor die kansen en mogelijkheden. Ze te herkennen. En ze te grijpen! Pak ze bij de strot. En doe er wat mee!

-XX-
Anke, De Kunst van Gelukkig zijn

 

Ps: En denk jij nu maar jeeh Anke. Ik wil dit zo graag. Geloven en vertrouwen in mezelf. Dat ik het leven kan leven wat ik wil. Zeker weten wat het is dat ik wil. Kan gaan doen wat ik echt wil. Echt durf te leven. Maar het lukt me gewoon niet. Het lukt me gewoon niet om in die energie te komen. Het lukt me gewoon niet om vanuit mijn hoofd in mijn hart te belanden en van daaruit te leven.

En vraag je je af: maar hoe doe ik dat dan? Je zegt wel het hoe is niet belangrijk. Maar hoe laat ik het hoe niet belangrijk zijn? Het klinkt geweldig maar hoe kan ik op zo’n manier leven. Vertel me hoe :-)?

Neem dan contact met me op voor een gratis droomleven gesprek en we kijken of en hoe ik je kan helpen!

 

Pss: Zit je trouwens al in De Kunst van Gelukkig zijn Facebook groep? De plek om gelijkgestemde te ontmoeten. Met anderen te praten over doen wat je echt wilt. Het leven creëren wat je wilt. En je door elkaar te laten inspireren!

Kom jij er ook bij?  

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.