Heb jij jezelf toestemming gegeven om niet goed genoeg te zijn?

Heb jij jezelf toestemming gegeven om niet goed genoeg te zijn?

Heb jij jezelf toestemming gegeven om niet goed genoeg te zijn? En heb jij jezelf toestemming gegeven om niet perfect te zijn. Te falen. De boel te verprutsen. Zo af en toe .

Hoe ik hierbij kom?

Nou, gister had ik zo’n moment. Dat ik de boel had verprutst. Of verprutst. Dat is ook weer zo’n groot woord. Maar het ging niet zoals ik wilde in ieder geval.

Want wat wat er aan de hand? Nou, misschien heb je mijn mail gezien van gister? Je weet wel. Die over de grote schoonmaak? Hoe dit je kans was? Om je van mij te verlossen? En je van mijn mails uit te schrijven . Hij kwam een half uur na een andere mail van mij. Die van ‘Ik zie je’.

En dat was dus het verprutste deel . Want het was niet de bedoeling dat die mail gister zou verschijnen. Maar vandaag.

Die grote schoonmaak mail was een ‘moetje’. In die zin. Er veranderen weer een paar wetten. Iets met privacy . En dus moest ik jouw mailen om je te vertellen dat je niet verplicht bent om mijn mails in je mailbox te ontvangen. Je mag me eruit knikkeren . Dat dus.

Maar zoals gezegd, die mail had vandaag moeten komen. Niet gister. Want ja, zoals je misschien wel gemerkt heb houd ik van schrijven. En schrijf ik veel . Maar 2 mails op 1 dag, binnen een half uur, is ook voor mij een beetje veel van het goede .

Maar blijkbaar is er ergens iets mis gegaan. En had ik die mail dus op de verkeerde datum in gepland. Dat kan namelijk. Ik kan mijn mails inplannen.

Nou doe ik dat meestal niet. In die zin, dat ik het schrijven zo leuk vind dat ik er gewoon ’s ochtends voor ga zitten. Ontdek wat er uit me wil stromen en dat ook gelijk maar de wereld wil delen .

Maar nu dus wel. Ik dacht, deze plan ik even in. Want we zijn toch weg. Vrijdag. We gaan naar de Efteling. De auto staat ronkend voor zeg maar. Een weekend lang. Met de hele familie. Hartstikke leuk.

Dus dan kom ik toch even niet aan schrijven toe en kon ik dus mooi mijn grote schoonmaak actie rond laten gaan.

Maar ja, het leven dacht anders 

Waarom ik je dit vertel? Omdat ik iets ontdekte. Want ik krijg zelf mijn eigen mails namelijk ook. En toen ik dat dus zag gister. Dat er iets mis was gegaan. Wat jij waarschijnlijk niet eens in de gaten had. Zo werkt het toch meestal met dit soort dingen .

Dat er dus blijkbaar 2 mails het gestuurd. Op 1 dag. En dat binnen een half uur. Dus ik direct het gevoel dat ik iets fouts had gedaan. Dat ik het niet goed had gegaan. Of dat ik niet goed genoeg was geweest.

En er een angst gedachte door me heen ging als ‘wat gaan ze er van vinden?’ En met ze bedoel ik dus jou .

Ik was er gewoon even een paar tellen door van slag. Niet dat ik jankend op de bank lag of zo . Maar gewoon even van de leg. Balend. Van mezelf!

En dus weer dat verrekte niet goed genoeg gevoel.

Elke keer als je denkt dat je er van af bent komt het weer omhoog .

En ik dacht. Wat is dit toch? Wat maakt dat ik me nu zo voel?

Ik bedoel.

Iedereen die dit erg vind en mij daardoor maar een irritante trut vindt, ja die vond dat daarvoor ook al. Dus dat maakt niet uit .

En iedereen die zich herkent in wat ik schrijf. Geïnspireerd wordt door wat ik schrijf zal zich er niet aan storen. Want ja, dat doe ik ook niet.

En terwijl ik hier zo over aan het doordenken was. Kwam de volgende gedachte bij me omhoog. Een gedachte waarvan ik dacht dat die voor jou ook waardevol kon zijn. Vandaar dat ik hem even deel .

Heb jij jezelf toestemming gegeven om niet goed genoeg te zijn?
Heb jij jezelf toestemming gegeven om niet perfect te zijn?
En heb jij jezelf toestemming gegeven om te falen? De boel eens lekker te verprutsen?

Ik dacht van wel. Ik dacht dat ik dit nu toch wel overwonnen had. En met mijn verstand heb ik dat ook wel. Maar het gevoel kruipt waar het niet gaan wil. En dat kwam dus gister weer een omhoog.

En dus mag ik mezelf nog meer toestemming geven. Nog meer toestemming om niet goed genoeg te zijn. Om niet perfect te zijn.

Maar gewoon mezelf te zijn! Gaat het daar uiteindelijk niet om?

Gewoon jezelf te zijn.
En jezelf te accepteren. Voor wie je bent.

En als het een keer niet gaat. Zoals je wilt. Zoals je had gedacht.

Als je een keer ergens niet goed genoeg in bent?

Helaas pindakaas.

Dat is niet wie jij bent. Jij bent meer dan dat. Ik ben meer dan dat!

En door jezelf toestemming te geven niet goed genoeg te zijn gebeuren er 2 dingen.

Ten eerste lucht het enorm op! Als je het een keer verprutst hebt. Dat alleen is het al waard .

Maar het geeft ook zoveel ruimte! Om te doen! Wat je wilt! Te leven. Zoals je wilt!

Zonder het idee. Dat het moet lukken. De eerste keer. Dat het direct een succes moet zijn. Dat er nergens iets mis kan gaan.

Omdat het dan mislukt is. Omdat jij dan mislukt bent!

Weet dit.

Het kan niet mislukken.
Jij kan niet mislukken!

Het enige wat er kan gebeuren is dat je niet leeft!
Niet doet.
Niet durft.

Dat is pas ‘falen’! Dat is het echte ‘falen’!

Dus laten we nu samen beslissen. Jij en ik.

Dat het goed is. Ok is. Om niet goed genoeg te zijn.

En gewoon te doen. Vooruit te gaan. Te leven!

Echt te leven!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt! 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.