Heb jij al gestemd?

Heb jij al gestemd?

Heb jij al gestemd?

Van de week zag ik een studente op tv vertellen waarom zij niet ging stemmen. Nu kijk ik tegenwoordig niet meer zoveel televisie. Vooral het nieuws, talkshows en andere praatprogramma’s laat ik aan me voorbij gaan (een bewuste keus, ik merk dat ik niet meer zo goed tegen het geklaag van mensen kan). Maar mijn man was aan het zappen, ik zat op de bank te lezen, en deze studente kwam dus voorbij. Ze vertelde een leuk verhaal over dat stemmen heel belangrijk is en dat je je dus goed moest verdiepen in alle partijen waarop je kunt stemmen zodat je bewust een keuze kan maken. Op zich geen raar idee toch? Maar zij ging dus niet stemmen want zij had zich niet verdiept. Zoals zij het beschreef kreeg ik het idee dat het onderzoek naar de politieke partij van je voorkeur een 4 jarige hbo studie was!

Ik dacht: ben ik nou gek?!

Je vind stemmen belangrijk. Je vind het belangrijk om te weten waarop je stemt. Maar je weet niet precies waar alle partijen voor staan. En dus stem je niet. Want je hebt niet de moeite genomen om het werk te doen! Om te onderzoeken waar de partijen dan voor staan!

Begrijp me goed. Ik ben echt geen voorstander om lukraak te gaan stemmen. Omdat je bang bent voor “iets” maar te gaan stemmen op degene die het hardste roept.

Omdat onze identiteit op het spel zou staan.

Nou ik weet nog heel goed wie ik ben hoor. Ook al is blijkbaar de rest van Nederland in de war. Ik weet wie ik ben. Ik weet wat ik wil. En ik ga halen wat ik wil!

Ik denk dat dit hetgeen is wat me nog het meest stoort aan de hele verkiezingscampagne. Überhaupt aan de energie van de laatste tijd. Het geklaag van mensen. En begrijp me niet verkeerd. Ik ben helemaal voor het helpen van mensen die het moeilijk hebben. Daar gaat het niet om. Het gaat om het nemen van je verantwoordelijkheid. Om te doen wat jij kan doen om je leven leuker te maken. Maar het lijkt soms wel dat het altijd aan ‘de ander’ ligt waarom iemand het moeilijk heeft. Als er maar minder vluchtelingen worden toegelaten. Als er maar geen Polen hier zouden werken. Als alle moslim extremisten in de lucht zouden oplossen. Dan zou alles beter zijn en hoefde je niet meer bang te zijn.

Nou, nieuwsflits: dan is er wel iets anders waar je bang voor bent!

Waardoor je nog steeds niet doet wat je werkelijk wilt. Je nog steeds niet het leven leidt wat je werkelijk wilt. Er is nl maar 1 manier om je leven leuker te maken:

je schouders er onder te zetten en het werk te doen!

Het werk te doen ondanks alle beperkingen, tegenslagen en tegenwerkingen die er zijn. Je doel voor ogen te houden en er voor te gaan. Ondanks dat de banen misschien nog niet voor het oprapen liggen en zoveel procent van de ondernemers het niet redt en er na een jaar weer mee kapt.

Nou en! Ben jij de gemiddelde Nederlander?

Nee, jij bent jij!

En als je iets echt wilt dan doe je alles wat je kan om het voor elkaar te krijgen. Dus kom op. Kom van die bank af en ga aan de slag! Maak er wat van! Het is alleen maar je leven waar we het over hebben!

En o ja, vergeet niet te stemmen he! En als je het nog niet 100% zeker weet. Er is altijd een kieswijzer of stemwijzer of hoe die dingen ook maar heten. Wees niet zo’n ‘mijn stem doet er niet toe’ of ‘wat voor verschil maakt mijn stem nou’. Natuurlijk doet ie er toe. Jij doet er toch toe!

-XX- Anke

Ps: Natuurlijk vond ik het ook spannend om ‘het werk’ te gaan en actief te beginnen met het leven van mijn droomleven. In mijn zoektocht heb ik de 7 sleutels ontdekt om het leven van je dromen te creëren. Wil je weten wat die sleutels zijn? Download dan mijn gratis ebook: de 7 sleutels voor een magisch leven.

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.