Geniet jij van het leven?

Doe jij wat je echt wilt

Geniet jij van het leven?

Terwijl ik dit schrijf kijk ik door het raam naar buiten en zie ik de blauwe lucht. Het lijkt mooi weer te worden! Heerlijk! Vanmiddag lekker in de tuin met een boek. Of even met zijn allen aan de wandel. Ik heb er nu al zin in. En ik ben zo blij dat ik dit denk. En dit ook oprecht zo voel!

Vroeger, toen ik nog niet deed wat ik echt wilde, was ik vooral druk met wat ik allemaal moest doen. Dan keek ik op zo’n dag als vandaag uit het raam en dacht ik iets als ‘ah mooi weer, eigenlijk zouden we er even uit moeten. En oh, ik zou wel even graag lekker in de zon een boek willen lezen’. En direct daar achteraan dacht ik iets als maar ik moet eerst ….. en …. en …. doen. En dan kan ik genieten van het mooie weer.

Gevolg?

Ik baalde van de dingen die ik dacht dat ik moest doen.

En als ik dan even lekker buiten zat voelde ik me schuldig omdat er zoveel dingen waren die ik eigenlijk ook nog moest doen. En genoot ik dus nog steeds niet.

Heb jij dat ook?

Irritant he?

En weet je wat het gekke was? Ik had heus wel door wat er gebeurde.

Dat ik veel te veel in mijn hoofd bezig was, mezelf veel te veel druk op legde en vergat om in het hier en nu te leven.

Maar toch deed ik er niets aan.

Waarom niet?

Omdat ik dacht dat dit de manier was.

De manier om veel gedaan te krijgen. Ik ben altijd een gedreven persoon geweest. Iemand met ambitie. Iemand die iets wilde bereiken in het leven. Iemand met doelen. En daar is niets mis mee. Daar ben ik nog steeds voor 100% van overtuigd.

Alleen dacht ik dat om te bereiken wat ik wilde ik veel moet doen. Plannen maken. Plannen uitvoeren. Mijn website perfect hebben. Administratie op orde hebben. De perfecte mail schrijven. De perfecte blog schrijven. Dit nog uitzoeken. Dat boek lezen. Weer een opleiding volgen. Doen, doen, doen.

Zo is het ons toch ook geleerd?

Als je wat wilt dan moet je er wat voor doen. Veel voor doen.

En aan de ene kant klopt dit. Ik ben de laatste die zegt dat je met je kont op de bank moet blijven zitten, ondertussen je droomleven visualiseren en afwachten totdat deze in je schoot komt vallen. Zo werkt het inderdaad niet.

Maar wat ook niet werkt is in het wilde weg dingen gaan doen omdat je denkt dat je ze moet doen. Omdat je denkt dat het zo hoort. Dat dit is wat je moet doen om je doel te bereiken. Omdat dit is wat iedereen doet om zijn doel te bereiken. Dat zorgt er namelijk alleen maar voor dat je nog verder van jezelf vervreemd. Nog meer het contact met je jezelf kwijt raakt. En ondertussen komt je geen stap dichter bij waar je wezen wilt en baal je van alles.

Wat dan wel?

Stop met lijstjes maken.

Nou ja, stop met lijstjes maken die je moet uitvoeren. Ik maak nog wel lijstjes maar die zijn om mijn hoofd leeg te maken. Daarna kijk ik er praktisch niet meer naar. En luister naar je gevoel. Wat is het dat je nu kan doen? Wat is het wat je nu wilt doen? Om te komen waar je wezen wilt? Sinds ik dit doe is mijn leven zo veel leuker geworden! Ik zit zoveel meer in de flow.

En weet je wat het grappige is?

Ik krijg veel meer gedaan!

Hoe dat kan? Omdat ik nu de dingen doe die er werkelijk toe doen en me niet meer bezig houdt met randzaken. Omdat ik, nu ik me door mijn gevoel laat leiden, veel meer gefocust bent en de dingen veel sneller gedaan krijg. De resultaten ook veel groter zijn omdat je doet wat je werkelijk moet doen. Niet omdat het ‘moet’ maar omdat het moet. Omdat je niet anders kan! Het werkelijk vanuit je hart komt!

En dat is heerlijk!

En het allermooiste?

Ik houd veel meer tijd over!

Tijd om lekker van de zon te genieten. Om lekker met mijn gezin op pad te gaan. Om fijn in de tuin een boek te lezen. Om te genieten!

En dat is fantastisch!

En jij? Geniet jij van het leven? Wat kan jij loslaten? Waarin kan jij meer naar je gevoel luisteren om meer te genieten?

-XX-

Anke

Ps: Vind je het moeilijk om in contact te komen met je gevoel? Om te luisteren naar je gevoel en te vertrouwen op wat je gevoel / je innerlijke stem je zegt? Dan heb ik iets voor je! Op woensdag 10 mei houd ik de online masterclass ‘Ontdek je eigen super kracht – Een online masterclass waarin je gaat ontdekken volledig te vertrouwen op je gevoel zodat ook jij niet te stoppen bent!’ Een masterclass waarin ik jou in contact ga brengen met je eigen super kracht zodat ook jij deze voor je kan laten werken! En weet je wat het leuke is? Je kan hem gewoon vanuit je eigen stoel volgen en toch in contact staan met mij! Volgende week vertel ik je er meer over.

Pss: Klaar voor het stappenplan naar een Magisch Leven. Download dan mijn gratis ebook ‘De 7 sleutels voor een Magisch Leven’ waarin ik je laat zien hoe ook jij het leven van je dromen creëert.

Psss: Heb je mijn facebook groep De Kunst van Gelukkig Zijn al gezien? De plek op het internet om te sparren over geluk, ervaringen te delen en tips en tricks uit te wisselen. Kom jij er ook bij?

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.