Geloof jij?

Geloof jij?

Geloof jij? In het leven? In jezelf? In de goedheid van het Universum? In de overvloed? Dat er genoeg is? Meer dan genoeg. Voor iedereen? Inclusief jezelf?

Ik had en heb het daar soms best wel moeilijk mee. In geloven. Geloven in de overvloed. Met mijn hoofd wist ik het. Alleen wilde mijn hart nog niet altijd mee.

Ik las er over en dan wist ik, ja dit klopt. Dit voelt goed. Maar als ik het principe van overvloed dan op mijn eigen leven wilde toepassen dan kwam de angst weer keihard naar binnen. Angst voor niet genoeg (geld, ideeën, vrienden, spullen, weet ik het wat).

En zo zijn we natuurlijk ook opgevoegd. Met het idee dat er maar een beperkte hoeveelheid is. Een beperkte hoeveelheid geld, een beperkt aantal ideeën, een beperkte hoeveelheid voedsel, een beperkte hoeveelheid van wat dan ook.

Eigenlijk is dat gek. Ik weet natuurlijk niet hoe het met jou zit maar ik ben gelovig opgevoed. Zat elke zondagochtend in de kerk. Ging naar een christelijke basisschool. En ik ken ze allemaal. De verhalen uit de bijbel.

En nee, ik heb het geloof niet helemaal de rug toegekeerd. Ik geloof nog steeds. In dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat we hier met een reden zijn. Dat ons bestaan niet zinloos is. We hier met een doel, een missie zijn en die mogen waar maken.

Waar ik ook altijd in heb geloofd is een goede God. Een God van liefde. Ik geloofde niet in een God die bij de hemelpoort staat, de rijen mensen voorbij ziet komen en dan zegt: nee, jij niet. Jij mag niet naar binnen. Ja, jij wel. Jij mag wel naar binnen.

Daar heb ik nooit in geloofd.

Maar blijkbaar is het concept van ‘er is niet genoeg’, het schaarste denken wel in mijn hoofd blijven hangen. Terwijl, als je er zo over nadenkt, geloven in liefdevolle God toch ook wil zeggen dat je gelooft in een God die wil dat je het goed hebt. Dat het ok is om genoeg te hebben. Een God die niet wil dat je bang bent voor tekort. Een God die staat voor overvloed. De 5 broden en 2 vissen weet je nog? Die waren ook genoeg om weet ik hoeveel mensen. En het geloof van een mosterdzaadje. Waarmee je bergen kan verzetten. Mijn geloof was dan blijkbaar nog kleiner dan een mosterdzaadje.

En toch weet ik. Weet ik dat we leven in een wereld van overvloed (en ja, ik weet dat het 8 uur journaal je anders wil laten geloven, maar toch weet ik). Weet ik dat het enige dat tussen mij en wat ik wil staat beslissen is. Beslissen dat ik het wil. Beslissen dat ik het heb. Beslissen dat er niets anders mogelijk is dan dat. Beslissen. En dan geloven. Weer geloven.

En gelukkig gaat geloven een stuk makkelijker als je weet. Geloof is namelijk iets wat je jezelf in kan prenten. Als je maar vaak genoeg iets tegen jezelf zegt dan ga je het vanzelf geloven. En dat doe ik nu dus. Ik ben mezelf aan het her conditioneren. Mezelf nieuwe overtuigingen aan het inprenten. Elke dag. En dat werkt! Ik ga geloven!

En natuurlijk heb ik ook nog wel mijn mindere dagen. Mijn twijfel dagen. Overtuigingen zijn net als een ui. Elke keer pel je er weer een laagje af. Maar je komt steeds dieper bij de kern.

Sinds ik dit doe is mijn leven zo verandert. Ik geloof. Ik vertrouw. Ik geniet. Ik creëer!

Ik cureer mijn leven! Door te beslissen. Door te geloven. Door te vertrouwen en door actie te nemen!

En jij? Geloof jij? Creëer jij bewust je eigen leven?

-XX-

Anke

Ps: Het is zover! De Masterclass ‘Ontdek je eigen super kracht’! Het gaat gebeuren! Een online Masterclass waarin jij gaat ontdekken volledig te vertrouwen op je gevoel zodat je niet te stoppen bent!

Worstel jij met het maken van keuzes? Wat is het dat ik wil? Waar houd ik van? Wat wil ik doen?

En wat doe je met deze vragen? Ga je er over nadenken? Dan ben je niet de enige! Ook ik heb dit jaren op deze manier gedaan. Maar wat ik heb ontdekt (en jij waarschijnlijk ook anders was je hier niet): het brengt je niet verder! Nadenken is nooit het antwoord op de vraag wat het is dat jij wilt!

Wat dan wel?

Voelen!

En dat klinkt makkelijker dan het is. Het lijkt wel of we het contact met onszelf zijn kwijtgeraakt. Het contact met ons gevoel zijn verloren. We niet meer op ons gevoel, onze intuïtie durven te vertrouwen.

We vertrouwen op ons hoofd. En ik weet hoe dit is want zelf heb ik het ook jaren zo gedaan. Vertrouwen op mijn hoofd. Luisteren naar argumenten, de dingen beredeneren, voor en tegens tegen elkaar afwegen. Maar weet je wat het is? Je wordt er dood moe van en komt geen stap verder mee! Het zorgt alleen maar voor meer onrust. Meer onrust in je hoofd. Meer onrust in je lijf.

Want op de grotere levensvragen kan je geen antwoord krijgen met je hoofd. We zoeken naar bewijsmateriaal. Alleen als we het kunnen bewijzen / kunnen zien is het echt. Alleen als we het zeker weten dan is het goed. Maar dat kan niet. Dat is er gewoon niet. En dat hoeft ook niet.

Ook jij kunt contact maken met je eigen innerlijke super kracht. Alle antwoorden uit jezelf halen en onstopbaar worden! Want zo is het namelijk als je in verbinding staat met je intuítie, je gevoel, je super kracht! Je gaat het vuur in jezelf weer voelen branden! Je blindelings op je gevoel durft te vertrouwen en te handelen!

Dus: tijd om interne telefoon lijn weer open te gooien! Om je intuïtie te versterken en te durven vertrouwen op je gevoel! Om je eigen super kracht te ontdekken! Ja, vertel me meer!

 

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.