Geef jij jezelf wat je nodig hebt?

Geef jij jezelf wat je nodig hebt? En wat heb je dan precies nodig? Dat is nog niet zo’n eenvoudige vraag. Wat heb je nodig? En dan denk je nu misschien: een nieuwe winterjas, een wasmachine, nieuwe schoenen. Dat soort dingen. Maar dat is niet waar ik het hier over heb.

Of misschien zeg jij: geld, liefde, gezondheid. En al komt dat meer in de buurt, dat is nog steeds niet wat ik bedoel. Wat heb je nodig? Of te wel: hoe wil je jezelf voelen! Want daar gaat het uiteindelijk om. Hoe wil je je voelen? Waarom wil je de dingen die je wilt? Waarom wil je meer geld. Waarom wil je meer liefde in je leven. Waarom wil je ‘gezondheid’? Nou. Daarom. Dat is geen antwoord zei mijn moeder altijd. En zo is het ook.

Je moet weten waarom je wilt wat je wilt. Dat is de enige manier waarop het makkelijk wordt om het te krijgen. Het is niet alleen willen. Maar dus ook weten waarom je het wilt. Dat geeft er meer emotie, meer gevoel aan. En daardoor kan je het makkelijker manifesteren. Maar bovenal, en daar gaat het om, als je weet wat je werkelijk wilt. Waarom je wilt wat je wilt. Dan kan je het al aan jezelf geven! Kan je jezelf geven wat je werkelijk nodig hebt!

Denk je nu huh? Ik ben het even kwijt? Laat me het uitleggen. We gaan weer even een stapje terug.

Wat is het dat je wilt?
Liefde? Wil je meer liefde in je leven? Ok. Prima.
Waarom wil je dat? Waarom wil je meer liefde in je leven?
Nou, omdat ik me geliefd wil voelen.
Ok, dan is dat wat je wilt. Je wilt je geliefd voelen.

Wat is het dat je wilt?
Geld? Wil je meer geld in je leven? Ok. Prima.
Waarom wil je dat? Waarom wil je meer geld in je leven?
Nou, dan voel ik me veilig. Succesvol. Ben ik trots op mezelf. Dat soort dingen.
Ok, dan is dat wat je wilt. Je wilt je veilig, succesvol en trots voelen.

Wat is het dat je wilt?
Gezondheid? Je wilt je gezonder voelen? Ok. Prima.
Waarom wil je dat?
Nou, dat voel ik me fit. Heb ik meer energie.
Ok, dan is dat wat je wilt. Je wilt je fit en energiek voelen.

 

Hoe wil je je voelen? Daar gaat het om!

 

Het gaat er niet zozeer om wat je ‘wilt’ in de zin van uiterlijke omstandigheden. Want daar heb je weinig invloed op. Je kan niet meer liefde je leven binnen sleuren. Je kan geld niet dwingen om naar je toe te komen. Je kan je lichaam niet pushen om gezonder te zijn. Dat lukt gewoon niet.

Maar waar je wel invloed op hebt is hoe je je voelt. Daarom is het zo belangrijk om te weten waarom je wilt wat je wilt. Dan kom je namelijk bij het gevoel. Bij waar het werkelijk om gaat.

 

En gevoel? Daar heb je invloed op. Dat kan je kiezen!

 

Ook al lijken we dat soms vergeten te zijn. Dat we ons gevoel kunnen beïnvloeden. Dat we ons gevoel kunnen kiezen. We lijken te denken dat gevoelens iets is dat ons overkomt. En dat is ook zo. Als je het toe laat. Als je dat laat gebeuren. Maar op het moment dat jij opstaat en zegt: stop. Tot hier en niet verder. Ik neem de controle terug. Ik beslis hoe ik me wil voelen (en dan is het natuurlijk wel handig om te weten hoe je je wilt voelen). En dan ook kiest om te voelen wat je wilt voelen. Dan voel je je zo!

 

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat op het moment dat jij voelt zoals je je wilt voelen, pas dan kan hetgeen wat jij wilt (geld, liefde, gezondheid) je leven binnen stromen!

 

Je mag eerst liefde voor jezelf voelen, voordat er liefde van buitenaf je leven binnen kan komen. Je zal pas meer geld ontvangen als je je ook veilig voelt zonder of met minder geld (als het hebben van geld je een veilig gevoel geeft natuurlijk). En hoe doe je dit? Hoe voel je wat je wilt voelen? Hoe leef je je leven met de gevoelens die je wilt?

 

Bewust! Dat is het toverwoord. Leef bewust! Laat je niet meesleuren door de waan van de dag. Door wat er allemaal om je heen gebeurt. Leef bewust!

 

Neem elke dag je momenten waarop je even stil staat bij hoe je je voelt. En hoe je je wilt voelen. En geef jezelf dat dan ook!Geef jezelf de gevoelens die je nodig hebt! Geef jezelf liefde. Geef jezelf veiligheid. Geef jezelf trots. Geef jezelf energie. Wat het maar is dat jij nodig hebt!

Geef jezelf wat je nodig hebt! Niemand anders kan dat voor je doen! Never nooit niet. Het heeft geen zin om het buiten je te zoeken. Daar zal je het nooit vinden. Want daar is het niet. Je zoekt op de verkeerde plek. Het zit in je. Zoals alles al in je zit. En jij bent de enige die het aan jezelf kan geven!

 

Dus, sta jij jezelf toe om jezelf te voelen zoals je je wilt voelen?
Geef jij jezelf wat je nodig hebt?

 

-XX-
Anke

 

Ps: Alles komt weer terug op voelen. Voelen is de kern van het leven. Of te wel verbinding. Verbinding met jezelf. Leven vanuit die verbinding. Leven vanuit je gevoel.

Gister had ik het over mijn nieuwste idee. Mijn nieuwste inzicht. Wat mijn gevoel mij vertelde. Een training intuïtieve ontwikkeling. 6 weken. Online. Samen aan de slag om je intuïtieve vermogens te ontwikkelen. Met pdf’s, video’s, webinars. Alles.

Waar we het over gaan hebben? Energie. Meditatie. Visualisatie. Innerlijke stem. Gidsen. Engelen. Aarden. Orakelkaarten. Aura. Chakra’s. Healing. Voeding. Voelen. Hartsbewustzijn. En nog veel meer! Zodat jij weet hoe je jezelf kan verbinden met je gevoel, je intuïtie. Kan overgeven aan het leven. Durft los te laten. En uit je hart kan leven!

En daar heb ik zoveel leuke reacties op gekregen! Dank daarvoor! Dus we gaan het gewoon doen! Ik zal het allemaal even op me in laten werken en voelen hoe het er precies uit mag gaan zien. Volgende week vertel ik je er alles over!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.