Geef geen aandacht aan weerstand

Hoe ben jij met weerstand?

Geef geen aandacht aan weerstand!

Vanochtend was ik aan het lezen. Nu is dat niet zo heel bijzonder. Dat doe ik praktisch elke dag. Ik houd van lezen. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Wat mij betreft in ieder geval  :). En ik vind het fijn om de dag met lezen te beginnen. In plaats van jezelf weer in allerlei to do’s te gooien. Eerst even ontspannen. Kopje thee. Goed boek. En weer nieuwe dingen ontdekken. Mezelf inspireren. De dag goed beginnen zeg maar.

En vanochtend was ik aan het lezen over de 11 Universele wetten. Levenswetten zeg maar. De Wet van de Aantrekking is daar een van. Maar nu ging het over the Law of Non-resistance. De wet van geen weerstand. Of non-weerstand. De minste weerstand? De vertaling naar het Nederlands is altijd even lastig. Ik weet niet, ik heb het idee dat het engels gewoon zoveel meer woorden heeft om een ding te zeggen. En het klinkt ook altijd zoveel leuker. Maar goed. Ik dwaal weer af.

De Wet van Non-Resistance dus. Over hoe je altijd te maken krijgt met tegenslag. Weerstand. Dingen die niet gaan zoals je wilt. Of zoals je denkt dat je het wilt. En dat je hier op 2 manieren mee kom kan gaan.

Weerstand bieden. Tegengas geven. Proberen terug te duwen. Te vechten. Tegen het leven. En bewust je zin op te drukken zeg maar.

Of mee veren. Geen weerstand bieden. Geef geen aandacht aan weerstand. De dingen laten gebeuren. Go with the flow zeg maar. En ik vond dat zo interessant dat ik het hier met je over wilde hebben. Want je zou zeggen, dat het juist een goede zaak is. Om, als de dingen niet gaan zoals je wilt, wat tegengas te geven. Proberen bewust te zaken bij te sturen. Om nog harder te gaan werken.

Maar het tegendeel is juist waar!

Voorbeelden in de natuur die geen weerstand bieden:

En in het boek gaven ze het voorbeeld van water. En dat was zo’n super mooi voorbeeld. Want niets kan beter omgaan met weerstand dan water.

Wat doet water als hem iets in de weg staat? Gaat hij duwen? Of gaat hij trekken? Gaat hij proberen nog harder zijn best te doen om voorbij de weerstand te komen?

Nee! Het water blijft gewoon relaxed. Kalm. En zoekt rustig zijn weg om de weerstand heen. Verspild er geen enkele extra gedachte aan maar zoekt gewoon zijn eigen weg. Geeft geen aandacht aan weerstand.

En als je wel eens een bergriviertje hebt gezien dan weet je dat! Je weet wel, zo’n riviertje dat met een klein straaltje water. Ergens hoog in de bergen begint.

En dat kleine straaltje is nog niet zo krachtig. Ik bedoel, als er een tsunami over je heen komt rollen die laat zich door niets of niemand tegenhouden. Die dendert over alles heen. Zo krachtig is ‘ie. Maar dat kleine bergriviertje. Dat straaltje water. Dat onderweg is om een grote rivier te worden en uiteindelijk in de oceaan te eindigen. Die is nog niet zo krachtig. Als die een kiezelsteentje tegenkomt. Een kleine hobbel in de weg. Heeft die nog niet de kracht om dat steentje weg te duwen.

Dus wat doet het water? Wat doet het beginnende bergriviertje? Blijft het stilstaan? Wachten? Tot de hoeveelheid water misschien ooit groot genoeg is. Om het steentje aan de kant te duwen?

Nee! Het maakt het zichzelf niet zo moeilijk! Het zoekt gewoon een andere weg! Het maakt zich niet druk. Over alles wat hij op zijn pad tegenkomt. Maakt zich geen zorgen. Accepteert het. En neemt ondertussen gewoon een andere afslag. En gaat rustig om het steentje heen. Omdat het hij weet! En dit is heel belangrijk!

Hij weet waar hij naar onderweg is!

Dat beginnende bergriviertje weet wat het hier op aarde te doen heeft. Een grote rivier worden. En weet waar hij naar onderweg is. De grote oceaan!

En hij laatst zich door niets of niemand tegenhouden! Niet door boos te worden. Niet door weerstand te bieden. Tegen de dingen die hij op zijn weg tegen komt.

Nee! Door relaxed te blijven. Omdat hij weet. Wat er ook gebeurt. Hij uiteindelijk toch wel bij die oceaan terecht komt. En pakt gewoon een andere route!

En zo werkt het ook bij jou! Zo werkt het ook voor jou!

Waar ben jij naar onderweg? Wat wil jij bereiken? Wat is jouw doel? En wat doe jij? Als je weerstand ervaart? Er dingen op je pad komen die je niet had verwacht? Liever niet had gezien?

Baal je? Denk je iets als dan is het waarschijnlijk niet voor mij bestemd?! Want er hoort geen weerstand te zijn? Als ik onderweg ben naar mijn doel hoort alles gemakkelijk te gaan? Nee! Hoe meer weerstand hoe beter! Want het leven wil weten of je serieus bent! Ervaar je helemaal geen weerstand? Dan heb je het jezelf waarschijnlijk veel te gemakkelijk gemaakt! Is er geen uitdaging!

Maar wat doe je dan? Als je weerstand tegen komt? Duwen en trekken? Kijken of je de blokkade aan de kant kan zetten?

De Law of non-resistance. De wet van de minste weerstand. Die zegt niets van dit alles!

Besteed geen aandacht aan weerstand. Laat je niet afleiden door weerstand. Laat je niet van de wijs brengen door weerstand. Geef geen aandacht aan weerstand

Maar zoek een andere weg. Loop er rustig om heen. Als een manier niet werkt, dan werkt er wel een andere manier.

Omdat jij weet! Jij weet! Dat ook jij. Net als dat kleine bergriviertje. Ooit bij de grote oceaan zal komen. Je doel zal bereiken! Als je maar blijft doorgaan. Je niet laat tegenhouden door weerstand. Geen aandacht geeft aan de weerstand. En de weg van de minste weerstand blijft zoeken!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.