Het gaat niet om wat je doet maar om wie je bent!

Het gaat niet om wat je doet maar om wie je bent!

Wie ben jij? Wie ben jij echt? Weet je wat het is? Ik zie zoveel mensen verstrikt in actie. Verstrikt in doen. In dingen die ze moeten doen. Dat ook nog. Moeten. Ik moet dit. Ik moet dat. Ik moet eerst dit doen. Want dan pas kan ik dat.

En ik snap het helemaal! Want zo was ik zelf ook. En als ik niet oppas dan ben ik nu nog steeds wel eens zo. Want ja, het gaat zo makkelijk he? Verstrikt raken in het moeten. Iets met gewoontes denk ik . Want zo is hoe we het geleerd hebben.

Je moet je bord leeg eten.
Je moet beleeft zijn.
Je moet je gedragen.
Je moet je best doen.
Je moet een goede baan vinden.
Je moet sparen.
Je moet hard werken want dan….. zal je succesvol zijn.

En niet dat het verkeerde dingen zijn. Niet dat er iets mis is met je sparen. Of er iets mis is met hard werken. Al ben ik er als ex-diëtist wel helemaal van het principe afgestapt dat je je bord moet leeg eten. Wie heeft die onzin bedacht. Maar dat is een andere discussie.

In ieder geval. Ik dwaal weer eens af . Waar het me om gaat is het moeten. Het van alles moeten. Eerst van je omgeving. Omdat zo de wereld blijkbaar in elkaar zit. En later van jezelf. Want waar je mee omgaat wordt je besmet. Zo werkt het nu eenmaal.

En voor je het weet ben je in een wereld beland waarin je van alles moet. Van alles moet doen. Van jezelf nog wel! Want er is ondertussen niemand meer die tegen je zegt dat je het ook echt moet doen. Oh, misschien proberen ze het wel. Maar jij bent ondertussen een grote meid. Dus er is niemand meer die je iets kan laten doen. Als je het niet wilt.

Maar blijkbaar willen we het. Blijkbaar wil je het. Blijkbaar wil je van alles doen. Denk je van alles te moeten doen. Dingen die je diep van binnen helemaal niet wilt doen.

Waarom?

Volgens mij zijn er meerdere redenen. Een ervan is dat we rete bang zijn wat een ander er van gaat vinden. En dus doen we dingen om de lieve vrede te bewaren. Geen goede te veroorzaken. Omdat we denken dat het van ons wordt verwacht. Dat soort zaken.

Maar waar ik het vandaag met je over wil hebben is een andere reden. Waarom we denken dat we van alles moeten doen. Omdat we denken dat het nodig is! Dat je al die dingen moet doen om resultaat te bereiken. Om succesvol te zijn. Je doelen te halen.

Op de een of andere manier zit het in ons systeem dat we van alles moeten doen om iets te krijgen. Wat dat krijgen dan ook maar is. Geld, klanten, liefde, succes. Wat dan ook. Het maakt niet uit.

Zo was het in ieder geval voor mij. Ik heb altijd gedacht dat ik hard moest werken om succesvol te zijn. Van jongs af aan al. Dat ik heel hard moest studeren om goede cijfers te halen. Want ja, leren was niet mijn sterkte punt. Dat is tenminste het idee dat ik mee had gekregen. Dat ik later redelijk fluitend door het hbo ging had hier blijkbaar niets mee te maken.

In al mijn banen werkte ik keihard. Als er ergens dingen mis gingen, wie was degene die langer bleef? Moi. Ik had altijd het gevoel dat ik me moest bewijzen. Moest laten zien dat ik waardevol was. Dat ik niet voor niets op deze plek zat.

En toen ik begon met een eigen bedrijf? Moest ik ook van alles van mezelf. Omdat ik dacht dat door maar heel veel te doen ik ook succesvol zou zijn. Dat succesvol zijn betekende dat je heel hard moest werken. Of laat ik het anders zeggen. Vooral heel veel moet doen.

En dus zat ik muurvast in het doen. En volgens mij was ik daar niet de enige in. Nou, ik weet wel zeker dat ik daar niet alleen in was. Als ik om me heen kijk zie ik zoveel vast in doen. Vast in actie. Of het nu ondernemers zijn of niet. Maakt niet uit.

Ergens hebben we het idee opgevat dat actie tot resultaat leidt. Volgens de onderstaande formule:

Actie -> Resultaat.

En als het resultaat niet helemaal is zo als we willen? Als er niet genoeg resultaat is? Het tegenvalt?

Dan stop je er meer actie in! Ga je meer doen! Wat dan ook! Ga je je website nog een beetje bij werken. Je zelf nog verder begraven in al die administratie dingen die nodig bij gewerkt moeten worden. Nog meer programma’s en trainingen bedenken. Veilig achter je computer.

Je hebt het er reuze druk mee .

Maar ik wil dat je het volgende beseft. Wat voor mij echt het verschil heeft gemaakt.

Het gaat niet om wat je doet. Maar om hoe je het doet!

Met welke intentie je doet. Met welke energie je doet. En als je dat op orde hebt, hoef je helemaal niet zoveel te doen!

Want het is gewoon een idee! Een gedachte! Een overtuigingen! Dat meer actie tot meer resultaat gaat leiden! Dat je, om te komen waar je wilt, je gewoon heel veel dingen moet doen. En het dan vanzelf wel goed gaat komen!

Nee, het gaat om hoe je doet wat je doet! Met welke energie! Met welke intentie! Met welke overtuiging!

En dan? Als je actie neemt met de juiste energie er achter? Als je de actie neemt die vanuit de juiste plek komt? Je hart! Dan zal je tot een verbazingwekkende conclusie komen.

Die waarschijnlijk helemaal niet zo verbazingwekkend is, alleen heb je het nog niet aangedurfd om dit voor jezelf te leven.

Namelijk:

Dat het niet gaat om wat je doet. Maar om wie je bent! Wie je werkelijk bent! En jezelf laten zien voor wie jij bent! En van daaruit actie nemen. Actie nemen die goed voelt. Doordat jij je goed voelt! Doordat jij hoog in je energie zit!

En dan? Doe je veel minder. Heel veel minder . Maar met zoveel meer resultaat! Gaat alles als vanzelf. Zit je in een flow.

Bereik je je doelen met een snelheid die je je bijna niet voor kan stellen. En wordt het weer leuk! Wordt doen weer leuk! Wordt actie nemen weer leuk!

Omdat jij jezelf laat zijn! Wie het is dat je werkelijk bent! En van daaruit actie durft te nemen.

Want:

Het gaat niet om wat je doet maar om wie je bent!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Ben jij die ondernemer, die op het punt staat om te beginnen of misschien al even bezig is, en denkt dat je je een slag in de rondte moet werken? En door de bomen het bos niet meer ziet?

Moet ik een ebook maken? Of toch een challenge? Of beter nog! 10 tips? (Jak ). Hoe krijg ik mijn website seo proof. Hoe wordt ik in vredesnaam gevonden in google (ben ik totaal niet mee bezig en toch nemen mijn resultaten alleen maar toe!) Moet ik op facebook, instagram, twitter….. en hoe doe ik dat? En hoe maak ik dan de perfecte facebook advertentie? Wat is de juiste afbeelding, hoe lang moet de tekst zijn en wat schrijf ik dan? Waar kan ik hier een cursus over volgen? (Ik heb geen enkele facebook training gevolgd! En toch doet mijn advertentie, geschreven vanuit hart, het super goed!) Online marketing is je van het. Maar welke stappenplan ga ik hier nu in volgen? (Ik volg geen enkel stappenplan, alleen het plan van mijn hart!)

En ik snap je. Echt waar! Want ik ben ook in die valkuil gestapt. Dat het allemaal maar op 1 manier kan. Dat je maar op 1 manier een succesvol (online) bedrijf kan opbouwen.

Volgens de regels van de zogenaamde internet marketeers. Waardoor je de hele dag bezig bent met alles uit te werken volgens het zogenaamd perfecte stappenplan.

Nou, ik geloof er niets van! Ik geloof in ondernemen vanuit je hart! Een bedrijf runnen vanuit je hart! Want dat is de leukte en succesvolste manier! Ik zie het aan mijn eigen bedrijf J.

En wil jij dit ook? Stoppen met je druk maken over wat je allemaal wel niet zou moeten doen en gaan ondernemen vanuit je hart?

Dan is mijn 3 maandse intensive Ondernemen vanuit je hart voor jou!

In deze 3 maandse intenive gaan we eerst kristal helder krijgen wat het nu precies is waarin jij wilt ondernemen. Wat is jouw droombedrijf?

Want daar gaat natuurlijk om! Als je dat niet helder hebt laat je je gemakkelijk gek maken door al die internet goeroes waardoor je druk blijft met strategieën uitzoeken in plaats van te beginnen met doen. Te beginnen met mensen helpen! Want daar gaat het je tenslotte om! Toch?

We gaan onderzoeken waar jouw angsten en blokkades liggen. Wat jouw in de weg staat. Om van je droombedrijf een succes te maken. En deze uit te weg ruimen natuurlijk! Zodat niets je meer in de weg staat. Om te gaan doen! Een succesvol bedrijf opbouwen. Jouw droombedrijf! Vanuit je hart!

En uiteraard laat ik je alles zien. Hoe ik het doe! Hoe ik mijn droombedrijf heb opgebouwd en verder aan het uitbouwen ben.

En dit is helemaal niet zo ingewikkeld. Maar wel leuk!

Dus, ben jij klaar om uit je hoofd te stappen en ook te gaan ondernemen vanuit je hart? Ben jij klaar om je droombedrijf te gaan bouwen waarin je doet wat je wilt, wanneer je het wilt en hoe je het wilt

Want dan kan! Echt!

Neem dan contact met me op over mijn 3 maandse intensive ‘Ondernemen vanuit je hart’ en we hebben het er over!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.