Waar gaat het echt om!?

Waar gaat het echt om? In jouw leven? Je bestaan hier op aarde? De jaren, dagen, minuten, seconden die je hier op aarde door brengt! En de tijd tikt alleen maar af weet je nog? Er komst niets bij! Het gaat alleen maar bergafwaarts!

 

Gut, wat klinkt dat dramatisch. Dat is mijn dramatische inslag. Ik ben wel een beetje een drama queen. Als ik heel eerlijk ben. Van nature zie ik overal problemen. Overal gedoe. Overal moeilijkheden. Het glas altijd halfvol in plaats van half leeg. En nu ik dit opschrijf denk ik: is dat zo? Zie ik van nature altijd overal problemen? Natuurlijk niet. Niet van nature.

Het voelt van nature omdat dit in mijn systeem is ingeslepen. Al vanaf jongs af aan. Waardoor het voelt alsof het iets is wat ik van nature doe. Maar dat is natuurlijk niet zo. Niemand komt zo op deze aardbol terecht. En daarom kan je het ook veranderen. Ben ik het aan het veranderen. Is het al veranderd. Kies ik er nu bewust voor om het anders te zien. Anders naar het leven te kijken. Met een blik dankbaarheid naar het leven te kijken. Voor de mooie dingen en de mindere mooie dingen. Want alles is waardevol. In alles zitten inzichten en lessen. En helpen mij om verder te groeien. En daar ben ik dankbaar voor!

Maar we dwalen af. Ik had het over waar het echt om gaat. En wat ik net zei, het glas half leeg zien, past hier eigenlijk wel mooi bij.

Want dat maakt dat we niet doen waar het echt om gaat! Dat we de tijd aan ons voorbij laten gaan. De seconden laten aftikken, zonder te doen waar het echt om gaat!

 

Hoe? Omdat we het idee hebben op een bepaalde manier te moeten leven. Omdat we het idee hebben dat er bepaalde regels zijn in het leven. En die zijn er inderdaad maar het zijn niet de regels die je denkt. Niet de regels waarmee we zijn opgevoed. Welke regels ik hier bedoel?

Werk hard. Doe je best. Ga studeren. Vind een goede baan. Spaar voldoende geld. Werk tot je 67ste… Of wat het straks ook maar is. Zodat je dan genoeg geld hebt om van je oude dag te genieten. En in de jaren daarvoor? Heb je toen genoten? Vast wel wat. Ik mag hopen van wel. Maar echt? Heb je echt genoten? Het leven geleefd wat je echt wilde? En waarom doen we dit?

 

Waarom leven we zo?

 

Ik denk omdat we denken dat als we het leven op een bepaalde manier leven het allemaal vanzelf goed komt. Als we ons aan de regeltjes houden die iemand (wie in vredesnaam?) heeft opgesteld we brave meisjes zijn en we worden beloond. Met zekerheid. Van een bepaalde hoeveelheid geld. Voor de rest van ons leven. Zoiets?

En is dat zo? Nee, natuurlijk niet. Mensen worden ziek. Mensen verliezen hun baan. Mensen die zich altijd aan de regeltjes hebben gehouden. Dus de zekerheid die je denkt te hebben is niet meer dan een schijnzekerheid. Maar toch klampen we er met zijn allen krampachtig aan vast want dit is zoals het hoort. Dit is zoals het zou moeten zijn. Als ik het zo doe, dan komt het goed. Als ik op deze manier door blijven gaan dan weet ik zeker wat ik heb. Ja, dat weet je redelijk zeker. Dat je leven blijft zoals het is.

 

Ik bedoel, als je doet wat je altijd hebt gedaan, dan krijgt je ook wat je altijd hebt gekregen. Zo simpel is het!

 

Je kan niet verwachten dat je opeens je droomleven kan leven als je niet iets anders gaat doen. Op een andere manier gaat leven. Als je er hetzelfde in blijft stoppen zal er het zelfde uitkomen. Dus wil je andere resultaten? Als dit niet meer goed genoeg voor je is? Je meer wilt. Meer vrijheid, passie en plezier? Dan zal je er wat anders in moeten stoppen! Ander gedrag. Andere acties. Andere gewoontes. Andere gedachtes!

Waarom? Als je een leven wilt leven dat er echt om gaat! Als je wilt krijgen waar het in het leven echt om gaat! En echt, voor mij hoeft het niet hoor. Ik bedoel, als je tevreden bent met waar je staat. Met hoe je leven gaat. Allemaal lekker zijn gangetje. Geen probleem. Prima! Maar als je voelt, dit is het niet. Als het aan je knaagt. Je die onrust voelt van binnen. Van kan ik? Mag ik? Durf ik? Een andere kant op te gaan? Als je gewoon voelt dat er toch meer in het leven moet zijn dan dit? Dat je meer in je mars hebt? De wereld meer te bieden hebt? En dat de wereld jou meer te bieden heeft! Want zo is het natuurlijk ook! Dan is het misschien tijd voor actie! Andere actie! Tijd om los te breken van oude gewoontes. Tijd om los te breken van oude gedachtenpatronen. Tijd om voor jezelf te kiezen! Tijd om te gaan doen wat je echt wilt!

Tijd om het leven te gaan creëren dat je wilt!
Tijd om te leven!
Tijd om te gaan doen wat er echt toe doet!

 

-XX-
Anke

 

Ps: Vraag je jezelf nu af. Maar hoe? Hoe doe ik dat? Hoe kan ik anders gaan leven? Hoe kan ik gaan doen wat er echt toe doet? Hoe kan ik losbreken van oude gewoontes. Losbreken van oude gedachtenpatronen. En hoe weet ik wat het is dat ik echt wil? Hoe weet ik wat ik hier echt op aarde te doen heb?  En of de wereld ook jouw meer te bieden heeft? En het antwoord daarop is natuurlijk JA!

Dan heb ik iets voor je! Een trainingen pakket. Mijn beste trainingen! Verpakt in mijn Zomer Flash Sale! Om jou te helpen. Nu stappen te maken. Deze zomer nog stappen te maken! Naar jouw droomleven! Zodat jij weet hoe je kunt creëren. Het leven dat je wilt. Je moeiteloos kan verbinden met je gevoel. Alle antwoorden uit jezelf kan halen. Je eigen leider wordt!

En je eigen zielenpad kan lopen! Weet wat het is wat jij hier op aarde te doen hebt! Jouw unieke boodschap helder hebt! Je angsten en blokkades gaat overwinnen en gaat doen!

Dat en meer! In de Zomer Flash Sale! Al mijn trainingen in de aanbieding! Tegen een geweldig leuke prijs!

Ik heb nog nooit zoiets eerder gedaan. Vind het super spannend. En super leuk!

Hoe gaat dit in zijn werk?
Ik heb bundels gemaakt. Goud, zilver en brons. Zodat jij kan kiezen voor wat jij op dit moment nodig hebt. Zodat je nog deze zomer stappen maakt! Een soort Summer school, maar dan leuker .

Dus wacht niet langer en doe mee!
Kies je bundel en zet de eerste stappen naar jouw droomleven!

Ja, vertel me meer!

http://www.ankevanommen.nl/zomerflashsale

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.