Ga jij voor de makkelijke weg?

Ga jij voor de makkelijke weg?!

Ok, tijd om even eerlijk te zijn. Tijd om jezelf recht in de ogen te kijken en de waarheid te zien. De waarheid te zeggen. Tegen jezelf.

Ga jij voor de makkelijke weg? Maak jij je er ‘vanaf’? Blijf jij zitten waar je zit om maar niet te hoeven doen. Gaan actie te hoeven nemen. Niet in het diepe te hoeven springen. Niet de onzekerheid te hoeven ervaren van komt het goed? Hoe gaat dit allemaal uitpakken?

En sta je dus stil? In je leven? Terwijl je voelt dat het tijd is voor beweging. Tijd is voor verandering. Tijd om in de ware jij te stappen. Tijd om te gaan doen wat het is dat je echt wilt. Wat jij hier op aarde te doen. En ook al weet je nog niet precies wat dit dan is. En hoe dit er uit ziet. Toch weet je. Voel je. Dat dit het niet is. Dat dit niet de weg is. Dat je niet op je plek zit. Dat je zoveel meer in je mars hebt.

Maar je bent bang. Bang om te veranderen. Bang om stappen te zetten. Bang voor het onbekende! Want dat is het uiteindelijk. Is dat niet het gezegde? Een mens vreest het meest voor het lijden dat hij vreest? Zoiets?

We zijn bang voor het onbekende. Bang voor het niet weten. Hoe onze toekomst er precies uit zal zien. En dus doen we maar niets. Blijven we zitten waar we zitten. Muurvast. Op een plek die we niet meer willen.

Het is zo tegenstrijdig. Je verlangt zo intens naar verandering maar tegelijkertijd ben je er bang voor. En doe je dus niet. Neem je geen actie. En kies je voor de ‘makkelijke’ weg.

Zo lijkt het in ieder geval. Het lijkt de ‘makkelijke’ weg. Maar is het dat ook echt? Is het echt de ‘makkelijke’ weg?

Want ja, je weet hoe je toekomst eruit ziet. Je weet wat je de komende tig jaar elke dag gaat doen. Je weet hoeveel geld er de komende tig jaar elke maand op je bankrekening wordt gestort.

Maar is het echt de makkelijke weg?

Want je denkt dat verandering. Gaan voor wat het is dat je echt wilt. Ontdekken wat het is dat je echt wilt. Ontdekken wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt. Je denkt dat dit de moeilijke weg is. De spannende weg. De onzekere weg.

En dat is het misschien ook wel. Maar is de zogenaamde ‘makkelijke’ weg uiteindelijk niet veel moeilijker?

Want wat kost het je? Om te blijven zitten waar je zit? Om niet te veranderen. Om genoegen te nemen. Met je huidige leven? Wat kost het je om niet te doen?

Niet te gaan voor wat het is dat je in je hebt? Niet te gaan doen wat je werkelijk wilt. Niet het leven te creëren waarvoor je hier op aarde bent gekomen. Niet in je levensmissie te gaan stappen?

Wat kost het je om niet te doen? Waarvoor je hier gekomen bent? Aan energie? Aan onrust? Aan stress? Aan spanning? Aan tijd!

Wat kost het je?

En als je het zo bekijkt. Dan is die zogenaamde makkelijke weg misschien helemaal niet de makkelijkste weg. Is het misschien wel de moeilijkste weg.

Gisteravond was ik uit eten. Met een aantal oud collega’s. Hartstikke gezellig. En leuk om iedereen weer even te zien. Bij te praten. En op een gegeven moment werd me de vraag gesteld. Of ik het niet spannend vond? Moeilijk? Het feit dat ik niet weet hoe het elke maand zal gaan. Hoeveel geld ik elke maand verdien. Hoe het allemaal gaat lopen. Met mijn bedrijf. Zoiets.

En opeens drong het tot me door. Nee! Dat vind ik niet moeilijk! Niet meer in ieder geval! In het begin wel. De eerste maanden. Maar vooral de laatste maanden. Misschien wel jaren. Toen ik nog in loondienst aan het werk was. En op de wip stond. Zal ik wel. Zal ik niet. Toen vond ik het hartstikke moeilijk. Om die knoop door te hakken. De onzekerheid. Van gaat het lukken. En hoe komt het dan met geld. Want ja, ik heb ook gewoon 3 kinderen en een hypotheek die betaald moet worden. Dus ja, in het begin vond ik het zeker moeilijk.

Maar wat ik me dus gisteravond realiseerde? Dat ik het niet meer moeilijk vond! De zogenaamde onzekerheid. Het niet weten hoe het elke maand zal gaan. Dat soort dingen. Maar wat ik nog geweldiger vond was de reden waarom ik het niet meer moeilijk vond.

Want op dat moment voelde ik het gewoon. Tot in mijn tenen. Diep in mijn hart. Op elke plek dat ik het maar kon voelen. Dat ik er van overtuigd was dat het goed komt. Het al goed is. Dat ik ben wie ik wil zijn. Nu. Diep van binnen. Ook al ben ik het in de fysieke wereld nog niet. Maar ik, mijn spirituele ik, mijn inwendige ik, die is het wel! Die is al waar ze wil zijn. En dat er gewoon ‘no way in hell’ is dat ik mijn doelen niet ga halen! Mijn droom niet ga leven. Want ik leef hem al!

En dat er dus geen reden is om bang te zijn. Geen reden is om onzeker te zijn. Geen reden is om onrustig te zijn. Omdat ik gewoon voel. Weet. Tot in mijn celkernen. Dat ik doe wat ik moet doen. Dat ik doe waarvoor ik hier op aarde gekomen ben. Dat ik mijn levensmissie leef. En dat het dus ‘goed’ komt. Wat je ook maar onder goed verstaat.

Wat ik onder goed versta? Waar ik naar onderweg ben? Wat mijn doelen zijn? Wie ik weet dat ik ben? Dat ik nu al ben? In mezelf. Ook al moet de fysieke wereld nog even op de juiste plek vallen?

De nummer 1 spirituele lifecoach van Nederland en 1 van de 5 bekendste online ondernemers van Nederland!

Dat is mijn doel! Dat is mijn droom! Dat is wie ik hoor te zijn! Dat is waar ik hoor te zijn! Dat is wie ik nu al ben. En waar ik nu al ben. Energetisch.

En dus weet ik, zo zeker als ik het menselijkerwijs maar kan weten, dat het goed komt. Dat ik daar kom. Daar al ben. En ben ik dus vol vertrouwen!

Dus ja, het lijkt misschien alsof ik de moeilijke weg loop. Maar in feite loop ik de makkelijkste weg! Ik loop mijn weg! Mijn unieke weg! Mijn levensmissie! Mijn zielenpad!

En als je eenmaal op die weg zit. Als je eenmaal je zielenpad loopt. Dan is het natuurlijk nog wel eens spannend. En komen er natuurlijk nog regelmatig oude angsten en blokkades de kop op steken. Maar toch is het de makkelijkste weg. Omdat je weet! Gewoon weet. Dat je doet wat je moet doen. Doet waarvoor je hier op aarde bent gekomen. En dat er dus maar één mogelijke uitkomst is!

Zijn wie je wilt zijn, doen wat je wilt doen en hebben wat je wilt hebben!

Dus, wanneer ga jij in zien dat de zogenaamde makkelijk weg werkelijk de moeilijkste weg is. En eindelijk kiezen voor de werkelijke makkelijkste weg? Jouw weg? Je zielenpad?

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Ben jij klaar voor die volgende stap? Voel jij dat het tijd is? Dat dit nu het moment is! Om jezelf te bevrijden. Van je beperkende overtuigingen. En te stappen in die nieuwe versie van jezelf. De werkelijke versie van jezelf! Je te gaan verbinden met je hart. Te gaan leven vanuit hartsbewustzijn?!We verlangen namelijk niet maar onmogelijke dingen. We dromen geen onmogelijke dromen! We dromen omdat we het in ons hebben om die droom te realiseren. Anders droomden we hem niet! Zo simpel is het!

En wordt het niet eens tijd? Om die dromen te gaan waarmaken? Te gaan realiseren? Te gaan creëren!?

Is dit het moment? Om die stap vooruit te zetten? Naar wat het is dat je werkelijk wilt? En ben je bereid? Om het werk te doen? Het innerlijke én het uiterlijke werk? Beiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het één kan niet zonder het ander.

Neem dan nu contact met me op voor een gratis droomleven gesprek en we bekijken of en hoe ik je kan helpen!

Ja, dit wil ik!

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.