Focus jij op het wat of het hoe?

Focus jij op het wat of het hoe?

Focus jij op wat het is dat je wilt? Of hoe je het wilt? En echt, dit is zo belangrijk! En is ook waar het zo vaak ‘mis’ gaat. En mis inderdaad tussen aanhalingstekens. Want ja, wat is mis natuurlijk. Ik geloof ook dat niets voor niets gebeurt en dat je van alles wat op je pad komt kan leren. Dus als dingen niet uitpakken zoals je wilt, leer er van .

Maar terug naar het onderwerp voor vandaag. Het wat of het hoe. Ik heb het er wel vaker over gehad. Maar de laatste tijd, in reacties op mijn mails, zie ik veel mensen hier mee worstelen. En dat snap ik. Want het is een concept dat echt even tot je door moet dringen.

Focus jij je op wat je wilt of op hoe je het wilt?

Wat is het verschil?

Richt je je aandacht op wat je wilt? Waar je naar toe wilt? Wie je wilt zijn? Wat je wilt doen? Wat je wilt hebben?

Of ligt je focus op wat doen? Wat er moet gebeuren. Of wat anderen moeten doen Zodat jij kan ontvangen. Wat het is dat je wilt. Zodat je kan zien wie je wilt zijn. Kan doen wat je wilt doen. Kan hebben wat je wilt hebben.

En soms is het verschil zo klein! Tussen het hoe en het wat. Dat je het misschien zelf niet eens in de gaten hebt. Dat je je focust op het hoe, in plaats van op het wat.

Wat ik hiermee bedoel?

Bijvoorbeeld. Je wilt een eigen bedrijf. Voor jezelf beginnen. En je hebt ook wel een idee in wat. In wat je wilt gaan doen. Waar je mensen mee wilt helpen. Dat soort dingen.

En je gaat nadenken. Over wat er allemaal moet gebeuren. Om dat bedrijf van de grond te krijgen. Er een succes van te maken.

Klanten krijgen. En dus moet je je bekend maken. Dus een website. Iets met facebook. Instagram. Misschien ook twitter? Mmmm, misschien is een visitekaartje ook wel handig. Oh, en als we dan toch bezig zijn. Misschien gelijk wel een paar flyers om uit te delen.

En je gaat trainingen volgen. Over marketing. Over zichtbaar zijn. Hoe je een perfecte website kan maken. Hoe je jezelf kan laten zien. Dat soort dingen.

Een voor je het weet ben je verstrikt in dat soort zaken. En ben je totaal niet meer bezig met waar het werkelijk om gaat! Het wat! Wat is dat je wilde doen. In of met dat bedrijf!

Een ander voorbeeld. Je hebt geen idee wat het is dat je wilt. En je voelt je stuurloos. Onrustig. Het gevoel dat er toch meer in het leven moet zijn dan dit. En je wilt gewoon weten. Wat het is dat je werkelijk wilt.

En dus ga je nadenken. Over dingen die je zou kunnen doen. Die je gaan helpen. Om te ontdekken wat het is dat je werkelijk wilt. Doet een training hier en een training daar. Er komen ook een paar ideeën omhoog. Mmm, misschien is dit wat. En je probeert ook wat. Maar het is het gewoon steeds net niet. En je hebt nog steeds geen idee. Van wat het is dat je wilt. En voel je je nog steeds rusteloos. Zoekende. Onrustig.

Waarom? Omdat je bezig bent met het hoe! Kijkt naar het hoe! Vast zit in het hoe!

En het gaat niet om het hoe het gaat om het wat!

En nu hoor ik je denken. Ja, maar ik weet niet wat het is dat ik wil. Dus hoe kan ik me dan focussen op het wat?

Nou, daar zijn verschillende manieren voor . Wat dacht je van: door stil te staan bij hoe je je wilt voelen!

Hoe wil je je voelen?! En je daar op te richten! Daar je focus op te leggen. Wat kan je doen om je zo te voelen!

Want, en dit is belangrijk om je te realiseren:

Jouw taak is niet het hoe! Jouw taak is niet om uit te vogelen hoe je ergens gaat komen. Wat je kan doen om is te bereiken. Jouw taak is het wat!

Je te focussen op wat het is dat je wilt. En dat haarscherp te krijgen. Glashelder. In die energie te stappen.

En van daaruit het hoe voor je laten ontstaan! Want dat is wat er gaat gebeuren! Het hoe zal zich aan je laten zien! Als jij maar hebt bepaald wat!

En wat als je dus niet exact weet wat het is dat je wilt?

Ga dan nog een laag dieper en richt je op wat je wel weet. Hoe je je wilt voelen!

En waarom is dit belangrijk?

Omdat je de deur wagenwijd open wilt laten staan! Voor alle mogelijkheden die er zijn!

Als jij je focust op het hoe. Zet je de deur op een kier. En kunnen er veel minder mogelijkheden. Veel minder kansen. Jouw kant op komen.

Maar focus je je op het wat. Wat het is dat je wilt. Wat je wilt voelen. Wat je wilt ervaren. Dan zet je de deur naar wagenwijd open en kunnen er allerlei kansen en mogelijkheden op je pad komen.

Waar jij waarschijnlijk niet eens aan gedacht had!

Want dat is hoe het werkt .

Dus laat los hoe jij denkt dat het moet gebeuren. Laat los welke route jij denkt dat je moet nemen.

En richt al je aandacht op het wat! En laat het leven zich voor je ontvouwen!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: En denk jij nu, ja shit Anke. Dit is het! Ik focus me op het hoe! Ik ben alle mogelijkheden voor kansen om naar me toe te stromen aan het dicht timmeren omdat ik me aan focussen ben op hoe ik het wil in plaats van op wat ik het wil!

Maar heb je gewoon geen idee? Waar je moet beginnen? Om bewust het leven te creëren wat je wilt? Omdat je gewoon geen idee hebt wat het is dat je wilt? Wat je hier op aarde te doen hebt? Wat jouw unieke boodschap is? Wat jouw unieke missie is? En je alleen bij de gedachte aan wat je zou willen voelen al blokkeert. Omdat je je gewoon niet meer verbonden voelt. Met je gevoel. Of niet meer durft te vertrouwen op je gevoel.

Voel je dat je aan alle kanten geblokkeerd wordt. Door angsten en blokkades waar je gewoon maar niet bij kan komen. En je al helemaal niet aan de kant kan zetten?

Maar verlang je zo naar actie? Naar nieuwe inspiratie? Naar een leven waarin je leeft! Echt leeft! En doet wat het is dat werkelijk wilt? Een leven vol vrijheid, passie en plezier? Een leven waarin je er toe doet! Een verschil maakt!

Kan laten zien wat je al jaren diep van binnen weet, namelijk dat jij bent geboren voor meer! Maar is het je gewoon nog niet gelukt om dit eruit te halen.

En wil je dat 2018 jouw jaar wordt? Het jaar waarin je gaat ontdekken wat het is dat jij hier op aarde te doen hebt, je angsten en blokkades overwint en gaat doen! Wat het is dat je werkelijk wilt!

Dan is mijn 3 maandse ‘Leven vanuit je hart Intensive’ voor jou!

3 maanden, jij en ik, waarin we gaan ontdekken wat jij hier op aarde te doen hebt en jouw droomleven gaan creëren!

Het kan! Echt!

Voel jij: dit is voor mij?! Neem dan nu contact met me op en we hebben het erover!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.