Focus je

Focus je

Focus je op één ding! Je kan je maar op 1 ding tegelijk focussen! Je hebt vast wel eens eerder gehoord. En als je mijn mails leest dan zeker :). Want ik heb het er regelmatig over.

Waarover?

Wat aandacht krijgt groeit!

Dat dus :). En ergens weten we dat allemaal. Bewust of onbewust. Wat je aandacht geeft groeit. Ik bedoel, waarom doen de planten waar je nog wat lieve woordjes tegen zegt het beter dan de planten die allen water krijgen? Iets met aandacht natuurlijk!

En dat geldt voor alles! En waarom is het dan zo moeilijk om je aandacht te richten op wat je wilt laten groeien? Om je aandacht, je focus te richten op wat het is dat je wilt? In plaats van wat je niet wilt?

Want, laten we eerlijk zijn, dat is wat je doet. Meestal. Grootste deel van de dag. Toch? Ik bedoel, zo werkt het blijkbaar. Zo zijn we voor geprogrammeerd. Ze zeggen dat wij Nederlanders een ‘klaag’ volk zijn. Of dat echt zo is weet ik niet, en of we dan ook nog zoveel meer klagen dan anderen weet ik ook niet. Maar wat ik wil weet is dit. We vinden het reuze moeilijk om onze aandacht te richten op wat het is dat we willen. Waar we naartoe willen. Wat we willen bereiken. Het realiseren van onze dromen. En hebben en daar en tegen maar heel weinig moeite mee om bezig te zijn met, energie te besteden aan, de dingen die we niet meer willen!

Terwijl jij het ergens vast en zeker ook weet! Dat wat je aandacht geeft groei! Dus hoe meer tijd, aandacht en energie je besteed aan de dingen die je niet wilt. Hoe meer je er van krijgt!

En dat gaat zo makkelijk! Ik bedoel, zelf merk ik het ook. Nu ik een nieuwe fase van mijn bedrijf in ga. Stappen zet om verder te groeien. Meer en meer taken die ik helemaal niet wil doen aan het uitbesteden ben. Oh en vanochtend, tijdens mijn meditatie, kwam er zo’n geweldig idee omhoog borrelen! Een inspiratie! Waar ik wel eens eerder over nagedacht had. Toen dacht dat ik dat niet kon. En nu voelde ik dat ik moest! Maar daar vertel ik je volgende week meer over.

In ieder geval. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is. Dat ik het zelf ook merk. Met al die veranderingen die ik aan het doormaken ben. Dat ik dingen begin te denken als: oh, gaat dit wel goed komen? Ga ik dit wil terug verdienen? Zullen de klanten wel blijven komen? Dat soort dingen. Je kent het vast wel :).

En wat gebeurt er als je dit soort dingen denkt? Je wordt er alleen maar meer onrustiger en onzekerder van! Het helpt in ieder geval niet bij het creëren van wat het is dat je wilt. Want je focust je op wat het is dat je niet wilt!En ja, mij overkomt dit dus ook :).

Maar het is belangrijk dat je dit herkent. En erkend. En er wat aan doet! Want het kan! Je kan dit veranderen. Je kan dit omdraaien!

En je zal wel ‘moeten’. Als je wilt creëren wat het is dat je werkelijk wilt. Je een ander leven voor jezelf wilt realiseren. Als je kansen en mogelijkheden naar je toe wilt trekken die je gaan help bij wat het is dat je wel wilt.

Focus je op wat je wel wilt!

Hoe je dit doet? Hoe je je kan focussen op wat het is dat je wel wilt? In plaats van wat het is dat je niet wilt?

Door je aandacht. Je focus. Je gedachten! Constant te richten op wat het is dat je wel wilt. En dat hoeft niet eens heel specifiek. Alleen al door je aandacht te richten op overvloed. Op liefde. Op vertrouwen. Doe je het al! Ben je al gefocust op wat je wel wilt. In plaats van wat je niet wilt!

En door gedachten die iets anders proberen te zeggen niet toe te laten! Oh, ze mogen natuurlijk wel omhoog komen. Dat gebeurt toch :). Maar geef er geen aandacht aan! Ga er niet in mee! Blijf er niet in hangen. Richt daarentegen je aandacht direct weer op wat het is dat je wel wilt.

Is dat doen alsof? Is dat je kop in het zand steken? Een beetje wel misschien. Maar ook weer niet. Het is in ieder geval vooruit leven in plaats van achteruit! Wat ik hiermee bedoel? Vooruit leven door je aandacht te richten op waar je naar toe wilt. Naar de toekomst. Die jij creëert door de gedachten die je denkt.

Of achteruit leven. Door maar achterom te kijken. Naar hoe het nu is! Wat er nu gebeurt! En daar naar te leven. Daar naar te handelen. Daar naar te reageren.

Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt zal je blijven krijgen wat je altijd hebt gekregen!

En weet je wat het is?

Je kan je aandacht maar op 1 ding tegelijk richten!

Je kan niet tegelijkertijd gericht zijn op wat het is dat je wilt en wat het is dat je niet wilt. Ook al denken we soms van wel. Zo praten we tenminste.
Ja hoor, ik ben gefocust op wat ik wil. Want ik wil dit niet meer. En dit niet meer.

Dan ben je dus gefocust op wat je niet wilt! En zal je daar meer van ontvangen! Ook al komt er soms een gedachte doorheen van wat je wel wilt!

Je kan je meer op 1 ding tegelijk focussen! Zorg dus dat je je focust op wat het is dat je wilt. Waar je naartoe wilt! Ook al zie je daar nog geen enkel bewijs van om je heen.

Maakt niet uit!

Als jij je blijft focussen op wat het is dat wilt. Op de dingen waar je meer van wilt in je leven. Dan zal daar meer van verschijnen in je leven!

Dat is het hoe het werkt! Dus, laat het leven voor je werken!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

PS: Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.