Doe jij wat er nodig is?

Doe jij wat er nodig is?

Doe jij wat er nodig is?

Laten we deze 2de paasdag eens beginnen met een pittige vraag. We gooien hem er gelijk maar even in: Doe jij wat er nodig is?

Nou denk je misschien: nodig voor wat?

Om te krijgen wat je wilt!

Om het leven te creëren wat je wilt? Je dromen werkelijkheid te laten worden? Doe jij wat hier voor nodig is?

Ik denk het niet. Wat ik denk is dat de meeste mensen blijven hangen in: dat kan ik niet. Het leven creëren wat ik wil. Werkelijk mijn dromen achterna gaan en ze waar maken. Hoe dan ook! Dat we denken dat het onmogelijk is. De droom te groot. Te veel concurrentie. Of dat jij het gewoon niet in je hebt. Nou ja, diep van binnen weet je wel dat je het in je hebt maar je durft niet. Je bent bang.

Waarom ik dit denk?

Omdat ik zelf ook ooit zo was. Langs de zijlijn. Van een afstandje kijkend naar anderen die wel hun droom aan het waar maken waren. De wel werkelijk leefden. En die durfden. En daar stond ik. Kijkend. En ondertussen stik jaloers. Niet dat ik het de ander niet gunde. Natuurlijk wel. Ik gun iedereen het allerbeste. Maar ik wilde het zelf ook zo graag.

En wat deed ik? Ik ging nog maar wat harder werken. Nog meer hooi op mijn vork nemen. Nog meer cursussen en opleidingen volgen. Naast mijn werk. Naast mijn webwinkel. Naast mijn eigen praktijk die ik toen ook al had. Ik ging nog meer doen.

Nou ben ik helemaal voor doen. Het woord doen staat tenslotte niet voor niets in de titel van deze blog. Alleen, wat ik heb ontdekt is dat, doen alleen werkt als het van de juiste plek komt.

Wat die juiste plek is?

Je hart.
Je gevoel.
Je intuïtie
Je innerlijke stem

Hoe je het maar noemen wilt. Wat die juiste plek in ieder geval niet is:

Je hoofd

En dat deed ik. Ik nam actie vanuit mijn hoofd. Ik dacht me een slag in de rondte. Dit kan ik doen. En dat is ook handig. En oh, als ik dit doe dan zal ik zeker succesvol zijn. Dat is de juiste stap. Dat is wat ik nog moet weten.

Je hoofd is een hele goede plek voor een heleboel zaken , maar niet als het gaat om het creëren van het leven dat je wilt. Niet als je dromen werkelijkheid wilt laten worden.

Waarom niet?

In je hoofd zit de stem van je angst. Je innerlijke criticus zoals we die ook wel noemen. En je innerlijke criticus kan maar 1 ding: achterom kijken. Achterom kijken naar wat er allemaal niet gelukt is en dat projecteren aan wat je nu wilt gaan doen.

Vroeger, tig jaren geleden, is x niet gelukt. Dus begin maar niet weer aan iets nieuws want wie weet, lukt het weer niet. Doe maar niets. Dan wordt het ook geen teleurstelling.

Alleen.

Jij bent niet meer de persoon van toen. Jij bent gegroeid. Jij weet meer. Kan meer. Je weet nu waar je zoeken moet om wel het leven te creëren wat je wilt. Om wel je dromen werkelijkheid te laten worden.

Want wat als je het niet doet? Laten we die vraag eens stellen. Wat als je het niet doet? Niet je dromen achter na gaat. Maar gewoon door gaat zoals je nu doet. Word je dan over 10 / 20 / 30 jaar wakker met het besef dat het voor niets is geweest? Dat je je leven vergooid hebt? Dat je niet hebt gedaan wat je werkelijk wilde? Waarvoor je hier op aarde bent?

Terug naar de vraag waarmee dit alles begon: Doe jij wat er nodig is?

Doe jij wat er nodig is? Doe jij werkelijk wat er nodig is? Waar begint dit mee? Door eerst te erkennen dat het nog niet zo is. Dat je nog niet het leven leeft dat je wilt. Dat je nog niet doet waarvoor je voelt dat je hier op aarde bent. Ook al weet je nog niet precies wat dit dan is. Je voelt dat het er is. Dus eerst dit erkennen. En dat geeft niets. Dat is ok! Je hoofd uit het zand halen en je leven te zien voor wat het is, is de eerste stap. Een hele belangrijke! Zo ben ik ook begonnen.

En dan? Dan achterhalen wat het dan is. Wat het is dat jij hier te doen hebt. En het dan te gaan doen. Ook al ben je bang. Ook al denk je dat je er niet klaar voor bent. Dat anderen het beter kunnen dan jij. Ondanks al die, en nog veel meer, redenen. Door het gewoon te doen. Alles te doen. Te doen wat er nodig is om te komen waar je wilt

Dus: doe jij wat er voor nodig is?

-XX-

Anke

Ps: Herken je je hierin? En ben je zoekende naar wat het dan is dat jij hier op aarde toe doen hebt? Wat jouw unieke boodschap is waar de je wereld mij mag verblijden? En hoe je jouw boodsschap dan aan de wereld kan laten zien? Hoe je dan kan gaan doen wat je hier op aarde te doen hebt? Dan is mijn nieuwste training ‘Vind je eigen zielenpad’ de training voor jou! Een 6-weeke online training over het vinden van je innerlijke stem, contact maken met je ziel en angsten en blokkades overwinnen. Zodat jij weet wat je hier op aarde te doen hebt en gaat doen!

Aan het eind van deze 6 weekse training weet jij wat je hier op aarde te doen hebt. Heb jij jouw unieke boodschap, wat jij de wereld te vertellen hebt, gevonden. Sta jij in contact met je innerlijke stem, met je ziel en weet je hoe je alle antwoorden in jezelf kan vinden. Je weet wat je werkelijke angsten en blokkades zijn (die liggen waarschijnlijk dieper dan je nu denkt) en je weet hoe je die kan overwinnen! De tijd van twijfelen, angst en onzekerheid is voorbij! Na 6 weken communiceer jij moeiteloos met je innerlijke stem, je ziel, en ben jij je eigen leider!

Voelt dit als de training voor jou? Wacht dan niet langer en meld je aan! We beginnen morgen!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.