Er is geen weg naar geluk!

Er is geen weg naar geluk!

Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg!

Deze uitspraak las ik vanochtend. Wie dit gezegd heeft? Wayne Dyer. Heb nog nooit een boek van hem gelezen. Maar dat wordt wel tijd denk ik. Want dit. Deze quote. Dat is een waarheid als een koe.

Dit is het gewoon. Dit is waar het om draait. Waar het werkelijk om gaat. Maar wat me met zijn allen zo gemakkelijk uit het oog verliezen. En ik ook. Vergeet het ook nog zo af en toe.

Of vergeten. Natuurlijk vergeet ik het niet. Maar toch. Glip je soms zo makkelijk weer in je oude manier van leven. Je oude patronen.

Terwijl die niet werken! Ik bedoel. Als je oude manieren wel hadden gewerkt dan was je nu niet waar je nu was toch? Dan deed je wel wat je werkelijk wilde. Dan leefde je wel je mooiste leven. Je droomleven. Zo simpel is het gewoon.

En als je daar zo over nadenkt. Is het dan niet bijzonder? Hoe we blijven hangen in onze oude gewoontes. In onze oude manieren. In hoe we de dingen altijd hebben gedaan. Omdat we ze altijd zo gedaan hebben.

En toch verwachten. Toch hopen. Dat het deze keer tot andere resultaten gaat leiden. En dat het deze keer een andere uitkomst zal hebben.

Dat het je deze keer wel zal lukken. Te doen wat het is dat je werkelijk wilt. Een ander leven voor jezelf opbouwen.

Kijk, het is net als in een doolhof. Daar blijf je ook niet elke keer dezelfde route lopen. Tegen dezelfde muren aan botsen. En ondertussen verwachten dat die muur er bij je volgende poging op een magische wijze niet meer zal zijn. In het niets is opgelost. Ik bedoel, zo werkt het niet. Dat weten we allemaal. Maar toch verwachten we het wel. Lijken we het te verwachten in ieder geval. Want dat is de manier waarop je leeft!

Constant hetzelfde blijven doen. Het zelfde blijven proberen. En een andere uitkomst verwachten!

Terwijl het zoveel anders kan!

Want, en dat is waar ik het vandaag met je over wilde hebben, het gaat er niet om je weg door het doolhof te vinden. En het gaat er niet om je weg door het doolhof dat leven heet te vinden.

Het gaat erom dat je de weg bent! Dat je de weg mag zijn! En jezelf de weg laten zijn!

Maar dat zijn we uit het oog verloren!

Hoeveel zijn er nu niet ‘op zoek naar geluk’? Op zoek naar iets wat hen gelukkig zal maken. Wat dat iets ook maar mag zijn. Een nieuwe baan. Een nieuwe partner. Doen wat het is dat je wilt. Meer geld. Eindelijk eens weten wat het is dat je wilt. Wat dan ook  :).

Onthoud dit. Weet dit. Geluk kan je niet vinden. Geluk moet je zijn!

Er is geen weg naar geluk! Geen route die je kan lopen die er voor gaat zorgen dat jij bij de eindbestemming geluk uit komt. Er is niets dat je kan doen om gelukkig te zijn. Niet werkelijk. Niet als het gaat om echt, op zielsniveau, gelukkig te zijn.

Er is niets dat je kan doen. Geen weg die je kan gaan. Niets waar je naar kan zoeken. En niets wat je moet vinden. Niets.

Wat dan wel?

Je moet het zijn!

Zoals alles begint ook geluk met zijn.

Ben jij op zoek naar geluk? Wees geluk! Nu! Wees het! In elke cel van je wezen. En je zal het worden! Je bent het!

En dan? Dan? Dan zal de weg zich aan je laten zien! Die weg met allerlei geweldige dingen. De weg met die nieuwe baan. Met die nieuwe partner. Of meer geld. Met wat dan ook. Dan zal die weg zich aan je laten zien. En kan je die weg gaan lopen!

Maar het begint bij jou! Het begint bij jou! Jij moet het eerst zijn! Wat het maar is dat je wilt! En dan kan je het worden!

Er is geen weg naar geluk. Geluk is de weg!

Loop die weg! Nu!

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Klaar om de leiding over je eigen leven te nemen en bewust het leven te creëren dat je wilt? Download dan hier mijn gratis ebook: de 5 vragen die jezelf elke dag moet stellen om het leven te creëren dat je wilt!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.