En nu?

Vertrouwen op je gevoel

En nu?

Ja, en nu? Stel jij jezelf die vraag wel eens? Als je iets van je lijstje hebt afgetikt. Iets waarvan je dacht dat het heel belangrijk voor je was. Iets waarvan je dacht dat, als ik dit heb gedaan, als ik dit heb bereikt, als dit gebeurd is dan….. Dan ben ik waar ik wezen wil. Dan ben ik echt iemand. Dan zal het weer even rustiger worden in mijn leven. Om er dan uiteindelijk achter te komen, dat dit niet zo is!

En dan komt de onvermijdelijke vraag: en nu?

Als je jezelf deze vraag stelt kan je 2 dingen doen.

1) Doorgaan naar het volgende punt op je bucket list met het idee als ik dat dit heb gedaan, heb gehaald, heb bereikt. Nou dan zal ik me toch echt wel geweldig voelen. Dan zal ik echt trots op mezelf zijn. Of dan zal mijn leven toch echt wel even in rustiger vaarwater komen. Of te wel, gewoon doorgaan zoals je altijd hebt gedaan.

Maar je kan ook

2) Even stil staan bij wat er nu werkelijk aan de hand is en wat het is wat je nu echt wilt.

Ik wil je voorstellen om voor optie 2 te gaan. De reden dat je nl uberhaubt de vraag ‘En nu? ‘ is omdat je dit je niet hebt gedaan! Jezelf niet hebt afgevraagd wat het nu is wat je werkelijk wilde maar bent gegaan voor wat je dacht dat je wilde.

Dat is zo’n valkuil waar we met zijn allen zo makkelijk in stappen. Waar ik zelf ook ze vaak ben ingestapt. Nog steeds af en toe instap als ik niet uit kijk. Als ik niet super alert bent. De valkuil van denken met je hoofd in plaats van denken met je hart!

Begrijp me niet verkeerd, denken met je hoofd is natuurlijk super belangrijk. Maar wel voor de juiste onderwerpen! Als je een hypotheek afsluit of bezig ben met je financiële jaarplanning of iets dergelijks is denken met je hoofd natuurlijk prima (al wil ik je wel aanraden om ook je gevoel hier in mee te nemen en als je onderbuik zegt nee dit ook serieus te onderzoeken).

Maar als het gaat om dingen als ‘wat wil ik nu echt?’, ‘wat heb ik hier op aarde te doen?’ of ‘wat is mijn volgende stap?’ en ‘wat kan ik nu het beste doen?’ dan is hoofd denken zwaar overgewaardeerd. Dat is de reden waarom zoveel mensen momenteel niet gelukkig zijn! Over dit soort onderwerpen moet je denken met je hart. Of, eenvoudig gezegd, voelen!

En dat is niet makkelijk!

Het klinkt zo makkelijk. Het klinkt zo van acht dat doen we even. Het klinkt zo lacherig. Ach, voel jij je maar een eind weg. Wij denken er wel even over na. Maar het is helemaal niet makkelijk. Dat komt omdat gevoel als iets onbetrouwbaars is afgedaan en je alles logisch moet beredeneren. Kijk alleen maar naar de medische wereld. Alles met eerst dubbelblind en weet ik het wat worden bewezen voordat je mag zeggen dat iets werkt. Maar dingen kunnen ook werken zonder dat er eerst 10 jaar onderzoek naar is gedaan. Gewoon, voor jou!

Als het gaat om de belangrijke vragen, de vragen zoals ‘wat jij hier op aarde te doen hebt, wat het is dat jij echt wilt’ dan moet je voelen en niet denken! Voelen met je hart. Luisteren naar je hart. Handelen naar je hart. Vertrouwen op je hart! En dat is nog best lastig! Maar de enige manier om hier vertrouwen in te krijgen is om maar gewoon te doen. Om contact te maken met je gevoel, te luisteren naar je gevoel en gewoon maar te doen. Gewoon in het diepe te springen en te gaan voor wat het beste voelt!

Wat voelt voor jouw vandaag het beste?

-XX-

Anke

Ps: Weet je wat voor mij geweldig werkt om helderheid te krijgen over wat het nu precies is wat ik voel? Schrijven? Ik schrijf elke dag en vind het geweldig! Al schrijvend kan ik mijn gedachten ordenen er komt er naar boven wat ik nu precies voel en wat het is wat ik wil. Hoe ik dat doe? Door de juiste vragen te stellen. Wil jij weten welke vragen je jezelf kan stellen zodat je precies weet wat het is dat je wilt? Download dan mijn gratis ebook: De 5 vragen die je jezelf elke dag moet stellen – om het leven te creëren dat je wilt.

Pss: Heb je mijn nieuwe facebook groep al gezien? De Kunst van Gelukkig zijn. De plek om ervaringen de delen, om tips en tricks te vragen maar ook gewoon om gezellig samen te zijn. Kom jij er ook bij?

 

 

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.