Durf jij?

durf jij

Durf jij?

Durf jij? Wat? Te Springen. Te springen?! Ja, te springen. En nee, dat bedoel ik niet letterlijk. Ik zal je nooit aanraden om van een brug te springen. Ik geloof namelijk dat er altijd nog hoop is. Dat je altijd de kans en de mogelijkheid hebt om je leven om te draaien. Ik bedoel figuurlijk te springen.

Durf jij in het diepe te springen. Iets de doen wat je misschien spannend vindt. Waarvan je nog niet precies weet waar het naartoe gaat. Wat de uitkomst zal zijn. Maar waarvan je voelt dat het bij je past en het iets is wat je moet doen. Durf jij dan te springen?

Durf jij? Ja of nee?

Of te wel:

durf jij te gaan voor wat je wilt? Durf je in het diepe te springen terwijl je de bodem nog niet kan zien. Durf je te vertrouwen. Op jezelf. Op het leven?

Vertrouwen. Daar gaat het in feite om. Vertrouwen dat er, op een diep niveau, voor je gezorgd wordt. Dat je het niet alleen hoeft te doen. Dat je er niet alleen voor staat. Dat je geleidt wordt.

Durf jij te investeren? In jezelf? Vraag jij om hulp? En durf je daar ook wat voor terug te vragen? Dat is namelijk de enige manier dat je verder komt! Echt waar! Ik heb ook lang gedacht dat ik het alleen kon. Ik was een Do It Yourself type. En dan niet met qua freubelen, dat besteedde ik uit aan mensen die het beter konden, maar met het vinden van mijn weg. Mijn zielenpad zoals ik het graag noem.

Ik dacht dat ik het met een goed boek ook wel redde. Nou ja, boek. Boeken bedoel ik. Ik dacht dat door het lezen van een goed boek, de inzichten die ik daar uit kreeg en de inspiratie die ik daardoor voelde mij hielpen om te komen waar ik wilde. Om de toen wat ik echt wilde.

Maar zo werkt het niet heb ik ontdekt.

Ik wist veel maar leefde het niet.

Totdat ik echt in het diepe ben gesprongen. Totdat ik al mijn durf bij elkaar gesprokkeld heb en ben gaan springen. Gaan doen wat ik echt wilde. En deze keer niet alleen. Deze keer had ik hulp gezocht. Heb ik geïnvesteerd in mezelf. En dat blijf ik doen! Want ik wil blijven groeien!

Laatst nog. Heb ik geïnversteerd in een trainings/coachingsprogramma van 8000 euro. Ja, je leest het goed. 8000 euro! Nou, daar moest ik ook wel even van slikken. Want nee, zoveel geld verdien ik nog niet met mijn bedrijf. Maar ik wist, dat wil ik wel! En ik wist ook, daar heb ik deze training voor nodig om daar te kunnen komen. En dan doe ik het. Dan spring ik!

Waarom ik hier over begin? Omdat nu, nu mijn bedrijf begint te groeien, ik zichtbaar begin te worden. Ik reacties begin te krijgen van mensen waarom ik bepaalde dingen niet gratis doe.

En begrijp me niet verkeerd. Ik heb niets tegen gratis. Ik bedoel, ik geef best veel gratis weg vind ik zelf. Maar ik heb ook niets tegen geld verdienen. Want ja, mijn schoorsteen (niet dat ik die heb J ) moet ook branden niet waar? Maar ik heb ook gemerkt dat iets pas echt waarde krijgt als je er voor betaald. Als je investerteerd. Zoals een van mijn coaches ooit tegen mij zei: investeren is renderen. Het komt uiteindelijk weer bij je terug. En daar geloof ik heilig in!

En nee, ik zeg niet dat je direct voor €8000,- in jezelf moet investeren. Ik zeg ook niet (wat sommige coaches wel zeggen) dat hoe meer je betaald hoe groter het effect is. Want dat geloof ik ook niet. Ik bedoel. €100,- is voor de één een schijntje en voor de ander een fortuin. Net vanuit welk perspectief je er naar kijkt nietwaar?

Wat ik wel zeg is dit:

als je echt iets wilt, als je echt wilt gaan voor wat het is dat je wilt. Als je echt je doelen wilt bereiken! Dan zal je moeten durven! Durven investeren in jezelf. Durven een risico te nemen. Durven een keer te falen. En durven om een mega succes van te maken!

Nou was ik van plan om hier een kort bericht van te maken. Maar ja, als ik eenmaal lekker op mijn praatstoel zit dan rattel ik maar door J. Ik wil in ieder afronden met dit:

Hoe zit het met jou? Durf jij? Durf jij echt te gaan voor jezelf? En durf jij te investeren in wat je wilt?

-XX-

Anke

Ps: Nee, ik ga hier niet een betaald product promoten. Had wel gekunt natuurlijk. Had ik misschien ook moeten doen. Want als je hier bent en nog steeds aan het lezen bent dan heeft mijn bericht je waarschijnlijk geraakt. Dus als je bereidt bent om te gaan voor wat je wilt en in jezelf te investeren, stuur me dan gerust een berichtje.

Ik ga hier juist een gratis product promoten. Wat dacht je daar van!? Namelijk de ‘Ja challenge’ waarin we ja gaan zeggen tegen onszelf. Het is al weer even geleden dat ik het hier over gehad heb maar hij gaat er nu echt van komen. Maandag gaan we los. Hoe en wat? Geen idee. Daar ga ik de komende dagen mee aan de slag. Ik heb ook nog geen webpagina of iets dergelijks. Maar die gaat er zeker komen. En laat ik je ook zeker weten als het zover. Wat al wel kan? Je opgeven J. Dus als jij denkt ‘leuk hier wil ik sowieso aan meedoen’ schrijf je dan alvast in en dan doe je zeker weten mee!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.