Durf jij te voelen?

Durf jij te voelen?

Durf jij te voelen? Echt te voelen? Wat er binnen in je aan de hand is? Te luisteren. Naar wat je gevoel je te zeggen heeft? En daar dan ook wat mee te doen?

Ik? Nou laat ik maar weer eens heel eerlijk zijn. Ik heb heel lang gedacht dat ik top was in voelen. Een kei in voelen. Ik was ook altijd super gevoelig. Hoog gevoelig noemen we dat volgens mij tegenwoordig. En het werd ook alleen maar erger. Ik kon op het laatst geen dramatische film meer zien of ik lag er al nachten wakker van. Om over het nieuws maar helemaal niet te spreken. Die laatste twee kan ik trouwens nog steeds niet goed tegen en doe ik dan ook maar niet meer. Al vind mijn man dit wel eens jammer want hij houdt van die romeinse films waar ze elkaar in de arena de hersens inslaan. Jak.

Maar in ieder geval. Door dit alles dacht ik dat ik toch wel heel gevoelig was. En dat was ook zo. Ik was gevoelig voor alles wat er om mij heen gebeurde. Ik werd geraakt door alles wat er om mee heen gebeurde. Maar wat ik niet in de gaten had, was dat ik niet meer zo gevoelig was voor wat er in mij gebeurde.

En ik kan je vertellen, dat was een hele schok toen ik me dit realiseerde. Want ik had ook altijd gedacht dat ik me nog heel bewust was van wat er in mijzelf gebeurde. Dat ik nog optimaal in verbinding stond met mijn gevoel.

Want zo was het altijd geweest. Van jongs meisje af. Stond ik in verbinding. Met mijn gevoel. Wist ik dingen. Gewoon. Zomaar. Geen idee. Maar ik wist het.

Droomde ik dingen. Die nog moesten gebeuren en ook daadwerkelijk gebeurden. Dat soort dingen.

Maar in de loop der jaren raakte ik het kwijt. Raakte ik de verbinding kwijt. Maar omdat ik nog steeds gevoelig was, dacht ik dat die verbinding nog had. En natuurlijk had ik hem nog, alleen gebruikte ik hem niet meer. Deed ik er niets meer mee.

Was ik vanuit mijn hoofd gaan leven.

Waarom? Ik denk omdat ik dacht dat daar de zekerheid zat. Dat daar het weten zat. Dat ik vanuit mijn hoofd mijn leven zo kan regelen dat ik me geen zorgen meer hoefde te maken. Niet meer onzeker hoefde te zijn. Niet meer hoefde te twijfelen.

Maar wat ik heb ontdekt? Dat het zo niet werkt. Leven vanuit je hoofd, leven vanuit wat jij denkt dat zekerheid is, zorgt juist alleen maar voor meer twijfels. Meer onrust. Meer onzekerheid. Want ja, wanneer is iets nou zeker? Wanneer weet je nu of je de juiste beslissing neemt? Wanneer weet je nu zeker of iets ‘goed’ uitpakt.

En het grappige is, bij anderen zag ik het wel. Dat ze de boel veel te veel aan het beredeneren waren. Maar bij mezelf had ik er een lekkere blinde vlek op. Zo werkt dat denk ik.

Maar op een gegeven moment dan lukt dat niet meer. Ik raakte zo verstrikt in mijn hoofd. In het proberen van het volgen van mijn gevoel, volgen van mijn verlangens, door met mijn hoofd plannen te maken. Met mijn hoofd de dingen te beredeneren. Wat nu de juiste weg was om te gaan. Dat ik er helemaal gek van werd. Ik kon maar niet beslissen wat te doen. Want ja, ik wist het toch niet zeker? Of het goed uit zou pakken. Of het wel slim was om mijn baan op te zeggen. Of ik ooit wel weer geld zou verdienen. Of we het als gezin financieel wel zouden redden. Of ik de kids nog wel op iets leuks kon trakteren.

En als je wilt, kan je daar een eeuwigheid in blijven hangen. En uiteindelijk niets doen. Niet beslissen. Maar ja, niet beslissen is uiteindelijk ook beslissen. Dat je blijft zitten waar je zit. Dat er dus niets veranderd. Ook niets aan je situatie. En al helemaal niets aan je stress, je ongelukkigheid, aan het niet doen wat je echt wilt.

Waar het dan allemaal op neerkomt?

Op vertrouwen. Durven vertrouwen. Kiezen voor vertrouwen. Want dat is het. Een keuze. Vertrouwen is een keuze!

En toen ik dat eenmaal zag. En die keuze kon maken. Toen veranderde mijn leven radicaal. Ik heb mijn baan opgezegd. Al mijn financiële zekerheden (voor zover je van zekerheden kan spreken natuurlijk) het moeras in geslingerd. En ben gaan doen wat ik echt wilde. Dit dus.

En nu? Hoe gaat het nu? Nou, het is heus niet altijd roze geur en maneschijn. Het is nog vaak genoeg spannend. En ook ik heb nog twijfels en onzekerheden. Niet over de stap die ik heb gezet. Niet over het leven dat ik nu leef. Maar meer dat bij elke nieuwe stap die je zet oude angsten en twijfels weer op komen zetten. En je weer tegen willen houden. Je willen laten staan. Stil staan. In het land waar het veilig is. Waar je niets kan gebeuren.

Maar ik heb gekozen. Dat ik dat niet meer wil. Ik wil vrijheid, passie en plezier! En daar ga ik voor! En ik vertrouw. Op mijn gevoel. Ik sta weer in verbinding met mijn gevoel. Kies er voor om bewust in verbinding te staan met mijn gevoel. En ook elke dag weer bewust die verbinding te maken.

En dat geeft echt vertrouwen. Dat geeft echte zekerheid. Op momenten dat je het even moeilijk hebt. Even niet meer weet. Even twijfelt (we zijn allemaal mensen niet waar?). Om dan te kunnen afstemmen. Op je gevoel. Verbinding te maken. En de antwoorden uit jezelf te halen. De leiding uit jezelf te halen!

Het leven gemakkelijk te laten zijn!

-XX-

Anke

Ps: Wil jij dit ook? Het leven gemakkelijk te laten zijn? Weer in verbinding staan met je gevoel. Vertrouwen op je gevoel? Zodat je je eigen leider kan zijn?

Dan is mijn online workshop ‘Vertrouw op je gevoel en word je eigen leider!’ voor jou!

Vandaag is je laatste kan om je aan te melden!

Wat we gaan doen?

We gaan het hebben over leven vanuit je hart. Contact maken met je gevoel en hierop kunnen en durven te vertrouwen. En dat is makkelijker dan je denkt!

We gaan het ook hebben over de taal van je gevoel spreken. Er zijn meerdere manieren. Meerder ingangen. Wat past bij jou?

En natuurlijk over je eigen leider worden. Hoe ook jij een bewuste creator kan worden door vanuit je gevoel, vanuit je hart, te creëren. Je niet meer laten afleiden door je hoofd, maar blindelings op je gevoel durft te vertrouwen!

Dat wil trouwens niet zeggen dat je hoofd ‘nutteloos’ is in dit proces. Zeker niet. Je hoofd heeft een super belangrijke taak om alles wat ik hier boven heb gezegd mogelijk te maken. Wat dat is? Dat vertel ik je dus ook in de online workshop ‘Vertrouw op je gevoel en word je eigen leider!’.

Wanneer?
Woensdag 12 juli van 10.00 tot ongeveer 12.00. Morgen dus!

Waar?
Gewoon online. Vanachter je computer. Je krijgt van te voren van mij een link toegestuurd waarmee je woensdag op de online omgeving in kan loggen. En als het goed is mij in beeld ziet verschijnen.

Kan je niet live aanwezig zijn? Geen probleem. Na afloop krijg je de link van opname toegestuurd zodat je de workshop in je eigen tijd opnieuw kan volgen!

Doe je mee?!

Ja, vertel me meer!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.