Durf jij te kiezen?

Durf jij te kiezen?

Leef jij in angst? Leef jij verkrampt? Leef jij op de handrem? Zo zou ik namelijk mij oude leven beschrijven. Leven op de handrem. Ik bedoel, ik deed wel van alles. Zo op het oog leek het alsof ik best goed bezig was. Ik had een ok baan waarin ik echt mijn best deed. Waarin ik ook goed was. En daarnaast had ik een eigen bedrijf. Nou ja, bedrijfje. Waarin ik deed wat ik echt wilde. Dacht ik tenminste.

En iedereen maar zeggen: goh, wat goed van je! En wat leuk dat je dit doet. En knap dat het je allemaal lukt, een baan, een eigen bedrijf(je), gezin, hobby’s …..

Nou, ik kan je wel zeggen, het was pure wilskracht dat het me lukte. Want wat was het probleem? Ik durfde niet te kiezen! Te kiezen voor wat het was dat ik nu echt wilde doen met mijn leven.

Ik had natuurlijk ruim 10 jaar als diëtist gewerkt. En dat vond ik ook altijd echt leuk. Ik had passie voor het vaak. Nou, ik had vooral passie voor het mensen helpen denk ik. Het leukste vond ik altijd om mensen te helpen in te zien waarin ze vast liepen. Welke angsten en overtuigingen hiermee te maken hadden en ze dan te helpen anders te denken. Alleen, daar was vaak geen tijd en ruimte voor. Plus, stonden de mensen ook vaak niet voor open. Die wilden gewoon weten wat het was dat ze moesten eten en dan zou hun probleem opgelost zijn. Dachten ze.

Want zo werkt het natuurlijk niet! Met niets niet! Of het nu om afvallen gaat, anders eten, je leven omgooien, gaan doen wat je echt wilt.

Zeggen wat het is dat je moet doen is niet de oplossing!

Zeker, het helpt! Het brengt je een eind op weg. En je hebt die inzichten ook zeker nodig. Alleen het is niet voldoende. Alleen weten wat het is dat je moet eten, alleen weten wat het is dat je wilt, alleen weten welke stappen je moet zetten om te gaan doen wat je echt wilt is niet voldoende!

Dat is het uiterlijke werk. Wat echt wel belangrijk is maar met alleen het uiterlijke werk kom je er niet. Dat is wat veel mensen vergeten. Dat is wat veel mensen voor het gemak willen denken. Ik weet wat ik moet doen, dus klaar toch?

Nee!

Het gaat ook om het innerlijke werk. Het één is niet belangrijker dan het ander, nou toch wel. Ik vind dat het innerlijke werk het allerbelangrijkste is. Daar gaat het om. Daar gebeurt het. Maar als je alleen het innerlijke werk doet en geen actie onderneemt gebeurt er ook niets. Dus daarom is het uiterlijke werk ook belangrijk. Maar het gaat om de combi. Van het innerlijke en het uiterlijke werk. Los zijn ze beiden waardeloos, maar samen? Gecombineerd? Onstopbaar!

Maar mensen willen een quick fix of zo. Hup, zeg me wat ik moet doen en klaar. Geef me de wonderpil. Nou, weet je, als ik hem had dan gaf ik hem aan je.

En ik heb hem!

En ik geef hem aan je!

Die wonderpil.

Alleen is het een wonderpil waarmee je wel iets moet doen!

Jij moet het werk doen! Weten wat het is dat je wilt. Beslissen dat dit is wat je wilt. Kiezen dat je hier voor gaat! Vertrouwen dat het komt. Dat het er is. En dan handelen, doen, alsof het al zo is. Zijn wie je zou zijn als het al zo was. En dan komt het!

Maar ja, dat is niet altijd zo makkelijk. Dat vertrouwen he?! Dat loslaten. Dat overgeven. Overgeven aan het leven. Overgeven aan het proces .

Dat is ook waar ik jaren mee geworsteld heb. Ik voelde dat het tijd was voor wat anders. Tijd om te kiezen. Om mijn baan los te laten. Gaan doen wat ik echt wilde. Maar wat was dat dan precies? Want ik voelde ook dat waar ik toen mee bezig was in mijn eigen bedrijf(je) niet was wat ik echt wilde.

En toen ik dat eenmaal duidelijkheid. Wat dan? Mijn baan opzeggen? Kon ik dat wel? Durfde ik dat wel? Zou ik ooit weer geld verdienen? Wat zou ik mijn gezin aan doen? Hoe zou het leven van mijn kinderen veranderen.

Maar weet je, als jij niet kiest, kiest het leven op een gegeven moment voor jou! En dan gaat de overgang meestal niet zo soepel. Dan krijg je een burn-out, word je ontslagen. Dat soort toestanden.

Dat is mij niet overkomen. Het grappige is nog wel dat ik een reorganisatie heb overleefd. Ik heb in die periode wel eens gedacht, misschien had ik er wel bij moeten zitten. Dan waren me 2 ellendige jaren bespaard gebleven. Maar toen durfde ik nog niet de stap te zetten.

En ik weet nu dat het inderdaad zo heeft moeten zijn. Ik moest de stap zetten. Ik moest beslissen. Ik moest kiezen!

En hoe dit heeft uitgepakt? Geweldig! Ik doe! Ik doe wat ik echt wil! Ik geniet! Elke dag weer.

Is het allemaal rozegeur en maneschijn? Nee, natuurlijk niet. Maar 1 ding wat ik van dit alles heb geleerd: ik weet nu hoe ik met angsten en weerstand om moet gaan! Ik heb het doorleefd, ik heb mijn lessen geleerd en als het weer eens omhoog komt weet ik wat ik moet doen! Weet ik wat ik moet doen om mijn angsten en onzekerheden de deur uit te schoppen en te gaan doen! Dat is nl het enige. Gewoon doen! Je angsten houden je tegen om te gaan doen en daardoor blijf je stil staan. Voel je je ellendig. Gebeurt er niets. Maar als je die angsten weet te omzeilen wordt het opeens veel eenvoudiger! Want het maakt dat je gaat doen! En als je die sneeuwbal eenmaal aan het rollen hebt! Als je eenmaal begint met doen wat het is dat je echt wilt. Nou, laat me je dit zeggen: dan ben je niet te stoppen!

Dus, wat kies jij?

-XX-

Anke

Ps: Wil jij dit ook? Gaan doen wat je echt wilt? Je niet meer laten tegen houden door je angsten? Je niet meer laten beperken door je twijfels en onzekerheden? Je eigen leider worden ipv je laten leiden? Dan is Reset je Mindset perfect voor jou!

Reset je Mindset is mijn nieuwste online training. 21 dagen lang werken we aan het reseten van je mindset. Om angsten en blokkades te overwinnen. Je geest te herprogrammeren. Zodat je gaat doen! Je eigen leider gaat worden ipv je te laten leiden door je angsten en onzekerheden.

Klaar om in jezelf te gaan geloven?

Is het tijd voor actie? Tijd om te gaan doen? Doen wat je echt wilt? Doen wat je hier op aarde te doen hebt? Waarvoor je geboren bent? Je ware zelf aan de wereld te laten zien? Voel jij tot in je tenen dat je de wereld meer te bieden hebt? Meer dan dat je nu laat zien?

Niet dat je nu een beroerd leven hebt. Helemaal niet. Van de buitenkant heb je het vast goed voor elkaar. Misschien zeggen mensen zelfs tegen je: waar maak je je druk om? Je hebt het toch goed? Maar jij weet. Dat dit het niet is. Dat dit niet is waarvoor je gekomen bent. Dat dit niet is waarvoor je hier op aarde bent. Dat je meer te doen hebt. Een boodschap hebt. Een boodschap die je met de wereld wilt delen.

Alleen: wanneer dan? En hoe?

Dan is Reset je Mindset voor jou! Een online training voor gedreven vrouwen die weten dat ze de wereld meer te bieden hebben en klaar zijn om te gaan geloven in zichzelf! Stop met twijfelen. Stop met uitstellen! Je gaat jezelf resetten en je gaat doen!

Ik spreek met zoveel vrouwen die vol zitten met passie. Passie om een verschil te maken. Passie om de wereld te veranderen! Passie om te gaan doen wat ze echt willen. Maar ondertussen niet doen! Waarom niet? Omdat ze bang zijn! Bang om te doen. Bang om te falen. Bang dat ze het toch niet kunnen. Bang wat een ander er van zal zeggen. Bang dat ze niet goed genoeg zijn. En ondertussen maar uitstellen. Je leven op pauze zetten. Eerst nog dit. Eerst nog een cursus. Nog een opleiding. Eerst die website perfect. Eerst tot achter de komma weten wat het nu precies is dat ik wil.

Gevolg? Je doet niet! Je leeft niet! De tijd tikt alleen maar door weet je nog! Er gaat waardevolle tijd voorbij! Waarin jij niet doet waarvoor je hier op aarde bent! Jij niet leeft volgens je passie. Je dus niet echt leeft!

Hoe lang nog? Hoe lang ga je nog zo door? Daarom heb ik Reset je Mindset gemaakt. Met alles wat je nodig hebt om je angsten en twijfel te overwinnen, echt te gaan geloven in jezelf en te gaan doen! Doen wat het is dat je wilt. Het leven creëren dat je wilt!

We beginnen over 2 dagen! Woensdag 24 mei! 21 dagen lang informatie en opdrachten zodat ook jij je angsten gaat overwinnen, gaat geloven in jezelf en gaat doen!

Doe je mee?

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.