Durf jij te beslissen?

Beslis wat je wilt

Durf jij te beslissen?

Durf jij te beslissen? Durf jij de knoop door te hakken om het zo maar te zeggen? Over dingen die er werkelijk om gaan? Maar ook over de kleine dingen in het leven. Ik heb gemerkt dat mensen die moeite hebben met de grote beslissingen ook vaak worstelen met de kleine beslissingen. Neem ik nu wel een ijsje als toetje of niet? Eten we vanavond worteltjes of spruiten? Zal ik nu wel gaan sporten of blijf ik lekker thuis? Dat soort dingen.

En als dat als lastig is (en dat is het natuurlijk, laten we daar eerlijk over zijn. Ik kon ook altijd dralen over wat ik ging eten. Helemaal als ik in een restaurant of zo was. Want ja, wie weet, was dan andere gerecht wel veel lekkerder en had je later spijt). Mar als dit soort beslissingen al moeilijk zijn hoe moet het dan met de echt grote beslissingen? Dingen zoals het opzeggen van je baan bijvoorbeeld om te gaan doen wat je echt wilt?

Nou, niet denk ik. Als ik naar mezelf kijk tenminste. Ik bedoel, ik voelde al jaren dat dit het niet meer voor me was. Dat ik niet geschikt was voor werken in loondienst. Voor het werken volgens anders mans regeltjes (waar ik het helemaal niet mee eens was). Het me moeten houden aan het tempo van anderen (terwijl ik zelf veel sneller wilde, waarom doet iedereen toch zo moeilijk). En wat gaf me dat toch altijd een stress. Want ja, ik was ook zo’n type die dan ging proberen de omgeving te veranderen in plaats van mezelf te veranderen. Hopeloos natuurlijk. Dat is iets dat sowieso nooit werkt dus laat ik je die moeite besparen.

Wat dan wel? Wat werkt dan wel? Nou, helaas maar 1 ding. Beslissen.

Beslissen wat het is dat je wilt en beslissen dat je het gaat doen! Hoe dan ook!

Beslissen om te gaan springen ook al heb je geen idee waar je terecht komt. Ook al kan je de bodem onder je nog niet zien. Beslissen ook al vind je het super eng. Beslissen om zekerheden los te laten en gewoon je gevoel te durven volgen.

Want weet je wat het is? Uiteindelijk heb je maar 1 zekerheid in je leven en dat ben jezelf! En je gevoel! Je innerlijke stem / je innerlijk weten zoals ik het ook wel noem. En die weet! Die weet wat je hier te doen hebt. Wat de weg is die je moet gaan! Die weet dat het goed komt! Als je maar vertrouwt. Op die innerlijke stem. Als je de weg maar voor je laat ontvouwen. Je gaat het pas zien als je het ziet niet waar?!

Dus wacht niet totdat je denkt er klaar voor te zijn. Wacht niet totdat je meer weet . Totdat je denkt een goed plan te hebben. Een doordacht plan van hoe je van A tot Z kan komen. Zover kan je het namelijk helemaal niet over zien! Begin gewoon. En het plan zal zich aan je ontvouwen.

Hoe? Hoe je dan ‘gewoon’ begint?

Door te doen! Door te beslissen! Maar wacht, er is nog 1 ‘magische’ stap. Een geheim wapen dat het een stuk makkelijker maakt! Wat dat is?

Begin met het einde voor ogen!

Waar wil je naar toe? Wat is nu (voor zover je het kan overzien, want het veranderd uiteindelijk toch weer een dat geeft niets) je einddoel? Wat is het nu wat je wilt? Je ultieme droom? Houdt dat voor ogen, beslis dat je er voor gaat en begin!

Met wat? Met wat het is dat je nu kan doen. ER is elke dag wel 1 ding dat je kan doen om een stap dichter bij je droom te komen.

Stel je voor, jou droom is een boek te schrijven. Maar ja, hoe dan? Waar begin je mee? Hoe begin je? Nou, door het overzichtelijker te maken.

Je einddroom is dat boek. Hoe ziet dat er uit? Wat is de titel van dat boek? Waar gaat het over? = je einddoel.

En dan? Nou, wat kan je nu doen om dat doel dichterbij te halen? Nou, bv door de onderwerpen van je boek te bepalen, of te wel de hoofdstukken. En dan per hoofdstuk weer zoveel onderwerpen vast te stellen en dan 1 voor 1 de hoofdstukken te gaan schrijven. En je hier elke dag een uurtje aan besteed, elke dag 1 stap in het proces zet, dan heb je binnen no time je boek!

En zo werkt het met alles!

Als je maar beslist! Je einddoel voor ogen houdt en gaat doen wat je nu kan doen?

-XX-

Anke

Ps: Hulp nodig? Hulp nodig bij het duidelijk krijgen wat het nu precies is dat je wilt. Waar je over moet beslissen. Wat nu die angsten en blokkades zijn die je tegen houden en hoe die te overwinnen. Hoe nu daadwerkelijk tot doen te komen? Neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek en we bekijken of en hoe ik jou kan helpen!

Pss: Vergeet je niet om je aan te melden voor de facebook groep! De gratis Ja challenge loopt ook nog in deze groep. Je kan nog mee doen! Meld je hier aan.

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.