Druk, druk, druk

Herken je dit? Altijd druk met dingen die je “moet” doen maar je komt niet toe aan de dingen die je graag wilt doen? Je passie. Wat je leuk vind. De dingen waar je van houdt.

Zelf heb ik jaren als een hamster in een kooitje rondjes lopen rennen omdat ik zoveel moest van mezelf. Druk, druk, druk met van alles dat ik dacht te ‘moeten’ doen.  Werk wat je niet echt meer leuk vind maar waar je me door moet gaan. Want je kan toch niet stoppen? Met poetsen en wassen. Want je huis moet toch netjes? Met sporten want ja, je lijf wil je ook nog een beetje toonbaar houden. Met gezonde maaltijden koken. De toekomst van je kinderen hangt er vanaf (al zouden zij me wel wat dankbaarder hiervoor kunnen zijn).

En misschien doe jij ook al een beetje van wat je echt wilt. Ben je al begonnen met een eigen bedrijfje of hobby naast je werk (zo ben ik ook begonnen ) maar wordt je daarin ook zo overweldigd door alles wat er ‘moet’ gebeuren dat wat je leuk vind je nog tegen gaat staan ook!

Gevolg?

Aan het eind van de dag plof je moe op de bank en kijk je wat tv. Onrustig door alles wat er door je hoofd spookt van wat je nog ‘moet’ doen. En balend van jezelf omdat je eigenlijk een goed boek wilt lezen in plaats van een nutteloze tv serie te kijken maar je kan het gewoon niet meer opbrengen.

Waarom?

Waarom doe je dit? Waarom werk je zo verrekte hard aan dingen die je eigenlijk niet wilt en doe je niet waar je blij van wordt? Ik denk dat dit komt door angst. We zijn bang. Waarvoor? Laat ik even een rijtje angsten opnoemen. Wees eerlijk, je herkend ze vast wel. We zijn bang om:

  • Niet goed genoeg te zijn
  • Dat het je niet gaat lukken (een ander wel, maar jij niet)
  • Dat je het niet kan
  • Dat je nog niet genoeg weet (je moet eerst nog een paar opleidingen en cursussen volgen)
  • Dat je te oud bent
  • Dat je te jong bent
  • Geen geld meer te hebben
  • enzovoort, enzovoort….

Dit heb ik ook gedacht. Jaaaren. En ik heb opleidingen gedaan. Plannen gemaakt. Heel enthousiast met nieuwe dingen begonnen, maar niet afgemaakt.  En uiteindelijk allemaal zonder resultaat want, ik was nog steeds bang.  Al deze angsten, en meer, waren er nog steeds. Ondanks wat ik allemaal deed. En toen drong het tot me door. Als je blijft wachten tot het juiste moment, tot je er klaar voor bent, dan word je op een dag wakker met het besef dat het leven aan je voorbij is gegaan. Dat je hebt geleefd maar niet wordt geleefd.

En er drong nog iets anders tot me door. Het gaat niet om de actie. Het gaat niet om het doen. Het gaat om wat er in binnen in je gebeurd. Als je dat kan veranderen, dan heb je goud in handen. That’s where the magic happens!

Dus, laat dit het moment zijn. Hier stopt het! Laat je niet meer tegen houden door je angsten maar ga voor het leven van je dromen! Spannend? Ja. Leuk? Jaah! Dit is het moment. Zeg ja! Ja tegen je droomleven. Ja tegen de magie. De magie die in je zit en creer het leven dat je wilt! Ga voor een Magisch Leven!

Wil je weten wat de 5 stappen zijn naar een Magisch Leven? Download hier.

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.