Droom jij de juiste droom?

Waarom Essentiële Oliën? I Anke van Ommen

Droom jij de juiste droom?

En wat ik bedoel met juiste droom? Je echte droom! Je werkelijke droom! Die droom die je hart oplicht. Je super blij van wordt. Je in vuur en vlam staat.

Maar je misschien niet helemaal durft te dromen. Omdat hij te groot lijkt. Te ver weg. Onhaalbaar. Onmogelijk. Oh, misschien wel voor een ander. Maar niet voor jou. Nog niet in ieder geval.

En dus zwak je af. Je droom. Settle je voor iets anders. Minder. Minder groots. Nog steeds wel spannend. Nog steeds wel een stretch. Maar realistischer.

Alleen wat is het probleem? Als je niet de juiste droom droomt? Je echt droom misschien wel ver weg in een uithoek in je hersenen hebt weggestopt. Waar hij heel af en toe weer omhoog komt poppen. En je denkt, oh jaaaaa. Als dat toch eens zou kunnen. Maar nee, dat is echt to much. En dus stop je hem weer gauw weg. Bewust of onbewust.

Wat is het probleem? Als je niet je echte droom droomt? Ook al denk je van wel! Want dat is er meestal aan de hand. Je denkt dat het je echte droom is! Je denkt dat het de droom is! Want ja, het zou toch geweldig zijn als…

En het zou ook geweldig zijn als….

Maar is het ook fantastisch? Superformiweldigeindefantakolosachtig? Gaat je hart er van zingen? Kan je er soms gewoon niet van slapen als je in bed ligt te fantaseren van hoe het zou zijn als? Loop je vol adrenaline om aan de slag te gaan? Ook al heb je nog geen idee waar je moet beginnen?

Nee? Dan is het dus niet dé droom! Niet de juiste droom! Niet de echte droom!

En dat gaat zo makkelijk! Dat we de verkeerde droom dromen. Niet dat hij helemaal verkeerd is. Niet dat je totaal van het padje af bent. Nee, je zit op het goede pad. Alleen heb je het (voorlopige) eindstation veel te vroeg neer gezet! Heb je je doel te klein gehouden! Niet spectaculair genoeg gemaakt. Niet opwindend genoeg!

Hoe ik hier zo op kom? Omdat ik me dit zelf laatst realiseerde. Dat de doelen die ik voor mezelf had gesteld. Me helemaal niet blij maakten. Niet opwinden. Mijn geen gevoel van yes gaven. En ik dacht. Hoe kan dit nou? Waarom geeft dit me nou geen energie? Waarom heb ik nu geen zin om aan de slag te gaan? Stappen te zetten.

Want het waren toch mooie doelen. Geen einddoelen. Van waar ik uiteindelijk naar toe wil. Maar tussendoelen. Voor het komende jaar. Wat ik in 2018 wil bereiken. En dat leken me hele mooie, haalbare doelen.

En toen ik er aan op het invoelen was dacht ik:

Shit. Het doel is te klein! Dit is het niet. Niet echt. Dit is niet spannend genoeg. Dit is niet opwindend genoeg. Dit maakt niet dat ik lig te stuiteren in bed van de opwinding om aan de slag te gaan.

Dit maakt niet dat ik denk van shit hoe ga ik dit in vredesnaam voor elkaar krijgen. Want het is te groot. Te spectaculair. En daardoor alle hoe’s als vanzelf los laat. Het gewoon laat gebeuren. En het nog gaat gebeuren ook!

Ik was er in getrapt! Ingetrapt in het idee dat je realistische doelen met stellen. Haalbare doelen. Dat groei trapsgewijs gaat. 10%, 25% of 50%. Maar geen 200%. Of laat staan 1000%.

En dus had ik keurige, nette, haalbare doelen voor mezelf geformuleerd. Die me al verveelden toen ik ze op papier had staan!

Want dat is hoe het werkt! Als je niet durft toe te geven wat je werkelijke doelen zijn! Wat je werkelijke verlangens zijn! Wat je werkelijke dromen zijn! Voor 2018. Of je hele leven .

Omdat je denkt dat het te groot is. Niet realistisch. Of bang bent. Wat ‘zij’ er wel niet van zullen denken. Dat jij zo grootst droomt.

En het überhaupt niet eens durft te zeggen. Want ja, stel je voor dat je het niet haalt? Dat je je doel niet bereikt? En het lachertje van de buurt wordt? Of erger nog, Het hele internet .

En dus zwak je af. Je doel. Je droom. Je verlangen.

Maar realiseer je dit! Als het niet je echte droom is. Niet je echte verlangen. Je werkelijk verlangen. Maar een verkapte versie er van. Dan zal jij niet alles in het werkt stellen om het te realiseren! Zal je niet tot het gaatje gaan om het mogelijk te maken! Zal je niet alles op alles zetten. Het maakt niet uit hoe! Het gaat gebeuren. Dat gevoel!

En gaat het dus ook niet gebeuren! Je niet echte droom. Maar ook niet je werkelijk droom!

Dus durf te dromen! En durf er voor uit te komen. Van wat het is dat jij wilt! Waar jij van droomt. Waar jij naar verlangt!

En durf er voor te gaan!

Wat mijn droom is? Mijn doel? Mijn werkelijk doel? Voor 2018? Want ik heb ze aangepast natuurlijk. Ik heb nieuwe doelen. Pittige doelen. Doelen waarvan ik denk hoe ga ik het in vredesnaam voor elkaar krijgen. Maar tegelijkertijd weet: het maakt me geen ene moer uit hoe. Het gaat gewoon gebeuren!

En doelen die maken dat ik denk: laten we kerst en oud & nieuw maar overslaan. Ik ben er klaar voor! Voor 2018! Want het gaat gebeuren! Het komt voor elkaar. Hoe? Geen idee! Maar het zal! Het gaat! Dat voel ik. Tot in mijn tenen!

Dus mijn doelen voor 2018? Komen ze :):
-Dé spirituele life & business coach van Nederland
-€25.000,- per maand ontvangen
-Mijn eerste boek geschreven én gepubliceerd (voor 1 juni 2018)
-Geweldige zielsvriendinnen
-1 van de 5 bekendste online ondernemers Nederland

En jij? Hoe zit het met jou? Wat zijn jouw doelen?

-XX-

Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

Ps: Is jouw droom een leven vol vrijheid? Eigen baas zijn? Mensen helpen? Je eigen bedrijf te beginnen? Maar dan op een manier die bij je past? Zodat het ook nog een beetje (veel ) leuk is?

Ben jij die ondernemer, die op het punt staat om te beginnen of misschien al even bezig is, en denkt dat je je een slag in de rondte moet werken? En door de bomen het bos niet meer ziet?

Moet ik een ebook maken? Of toch een challenge? Of beter nog! 10 tips? (Jak). Hoe krijg ik mijn website seo proof. Hoe wordt ik in vredesnaam gevonden in google (ben ik totaal niet mee bezig en toch nemen mijn resultaten alleen maar toe!) Moet ik op facebook, instagram, twitter….. en hoe doe ik dat? En hoe maak ik dan de perfecte facebook advertentie? Wat is de juiste afbeelding, hoe lang moet de tekst zijn en wat schrijf ik dan? Waar kan ik hier een cursus over volgen? (Ik heb geen enkele facebook training gevolgd! En toch doet mijn advertentie, geschreven vanuit mijn hart, het super goed!) Online marketing is je van het. Maar welke stappenplan ga ik hier nu in volgen? (Ik volg geen enkel stappenplan, alleen het plan van mijn hart!)

En ik snap je. Echt waar! Want ik ben ook in die valkuil gestapt. Dat het allemaal maar op 1 manier kan. Dat je maar op 1 manier een succesvol (online) bedrijf kan opbouwen.

Volgens de regels van de zogenaamde internet marketeers. Waardoor je de hele dag bezig bent met alles uit te werken volgens het zogenaamd perfecte stappenplan.

Nou, ik geloof er niets van! Ik geloof in ondernemen vanuit je hart! Een bedrijf runnen vanuit je hart! Want dat is de leukte en succesvolste manier! Ik zie het aan mijn eigen bedrijf .

En wil jij dit ook? Stoppen met je druk maken over wat je allemaal wel niet zou moeten doen en gaan ondernemen vanuit je hart?

Dan is mijn 3 maandse intensive Ondernemen vanuit je hart voor jou!

In deze 3 maandse intenive gaan we eerst kristal helder krijgen wat het nu precies is waarin jij wilt ondernemen. Wat is jouw droombedrijf?

Want daar gaat natuurlijk om! Als je dat niet helder hebt laat je je gemakkelijk gek maken door al die internet goeroes waardoor je druk blijft met strategieën uitzoeken in plaats van te beginnen met doen. Te beginnen met mensen helpen! Want daar gaat het je tenslotte om! Toch?

We gaan onderzoeken waar jouw angsten en blokkades liggen. Wat jouw in de weg staat. Om van je droombedrijf een succes te maken. En deze uit te weg ruimen natuurlijk! Zodat niets je meer in de weg staat. Om te gaan doen! Een succesvol bedrijf opbouwen. Jouw droombedrijf! Vanuit je hart!

En uiteraard laat ik je alles zien. Hoe ik het doe! Hoe ik mijn droombedrijf heb opgebouwd en verder aan het uitbouwen ben.

En dit is helemaal niet zo ingewikkeld. Maar wel leuk!

Dus, ben jij klaar om uit je hoofd te stappen en ook te gaan ondernemen vanuit je hart? Ben jij klaar om je droombedrijf te gaan bouwen waarin je doet wat je wilt, wanneer je het wilt en hoe je het wilt

Want dan kan! Echt!

Neem dan contact met me op over mijn 3 maandse intensive ‘Ondernemen vanuit je hart’ en we hebben het er over!

We beginnen op maandag 8 januari! Ben jij er bij? Neem dan nu contact met me op! -> http://www.ankevanommen.nl/aanmelden

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.