Het draait allemaal om verbinding!

Het draait allemaal om verbinding!

Verbinding. Een vreselijk woord. Vind ik tenminste. Het is zo’n woord die in mijn allergie zit. Waar ik de kriebels van krijg. Als iemand over verbinding begint gaan bij mij de nekharen overeind staan.

Waarom?

Omdat ik als ik aan verbinding denk ook denk aan werken, gedoe, overleggen, iedereen op één lijn krijgen. Dat soort dingen.

Ik merk het ook in de gespreksgroep van onze kerk waar ik deel aan neem. Dat is ook zo’n groep die 5 jaar geleden is gestart met het idee van: we gaan een boek bespreken. 3 a 4x en dan is het klaar. Ondertussen zijn we 5 jaar verder, bestaat de groep nog steeds en zit ik er ook nog steeds in! Mmm.

Laten we er geen misverstanden over hebben. Ik vind het ook leuk hoor. We organiseren stilte uren, avonden over engelen. En dat allemaal in de kerk. Hartstikke leuk. Ik houd daar wel van.

Maar waarom ik hier nu aan moet denken nu ik het over verbinding wil hebben? Omdat één van de deelnemers van deze groep het contact over verbinding heeft. Hoe graag hij bij wil dragen een verbinding. Tussen de kerk en daarbuiten. En hoe hij kerk cafés ed wil organiseren om die verbinding tot stand te brengen. En misschien ligt het aan mij. Ben ik gewoon heel erg egoïstisch. Maar ik word al moe bij de gedachte. Ik heb er gewoon geen zin in. Het voelt als we gaan met zijn alles discussiëren. Praten. En nu ben ik echt niet vies van een discussie of een praatje. Maar niet hierover. Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan. En dat is is goed. Maar ik ben klaar met mezelf te moeten verdedigen of zo denk ik. En ja, ik weet, dat zit ook in mij.

Maar om eerlijk te zijn, snapte ik het ook niet zo goed. Waarom ik hier steeds zo’n stampei tegen maakte. Waarom het woord verbinding bij mij kokhals neigingen opriep. Ik al beroerd werd bij de gedachte hieraan.

Maar nu wel! Nu snap ik het. Ik heb het licht gezien om het zo maar te zeggen. En het grappige is. Ik wist het al die tijd al. Alleen herkende ik het niet. Heb jij dat ook wel eens? Dat je achteraf terug denkt van:

dat heb ik toen ook al gezegd alleen snapte je de betekenis ervan niet?

Ik heb nl in de gespreksgroep ook vaak genoeg gezegd, laten we ons eerst maar eens bezighouden met de verbinding in ons zelf. Eerst maar eens stil staan wat voor jou belangrijk is. Of jij verbonden met jezelf bent. Voordat we er weer van alles bij gaan pakken. Ik bedoel, net zoals je eerst echt van jezelf moet houden wil je werkelijk van een ander kunnen houden. Is het natuurlijk ook handig als je eerst echt verbonden bent met je zelf voordat je je met anderen kunt verbinden.

En opeens zag ik het. Vanochtend tijdens mijn dagelijkse schrijfsessie. Het gaat inderdaad om verbinding. En het gevoel van verbinding met de wereld om je heen is zeker weten belangrijk.

Maar het begint met de verbinding met jezelf!

Dat je in contact staat met je zelf! Met je eigen innerlijk weten. Je eigen innerlijke leiding. En jezelf daar door laat sturen. Daar door laat leiden. Je werkelijk in verbinding staat. En dan komt de rest vanzelf! Waarom? Omdat je eigen verbinding liefde is. En als je echt in verbinding staat met jezelf, met je innerlijk weten, met je innerlijke stem. Dan voel je je sterk. Dan voel je je krachtig. Dan voel je je verbonden. Dan voel je. Dan weet je.

En dan maakt het niet meer uit wat een ander voelt. Wat een ander weet. Hoe een ander denkt. Nee, dit zeg ik verkeerd. Als jij echt verbonden bent met jezelf, met die stem in jezelf die jou de weg wijst, dan laat je je niet meer van de wijs brengen door de stem van anderen. Dan voel je je niet meer de behoefte om te gaan verdedigen, te gaan discussiëren, jouw waarheid uit de doeken te doen als een ander over zijn waarheid begint.

De verbinding met jezelf. Als die sterk is. Dan is de verbinding met de ander automatisch ook sterk. Want dan ben je oordeel loos. Omdat je weet. Dat ieder hier zijn eigen weg te gaan heeft. En dat is goed.

Verbinding dus. Daar gaat het om. Alleen zijn we, ook als het om verbinding gaat, zo snel geneigd om het buiten onszelf te zoeken. Zoals we geneigd zijn om alles buiten onszelf te zoeken. Maar ook hier geldt: binnenwereld is buitenwereld. Dus herstel eerst de verbinding met jezelf. Vind het verbinding met jezelf. Je werkelijke zelf. Je innerlijke zelf. En laat het dan ontvouwen. De verbinding in je binnenwereld naar de verbinding met je buitenwereld. Ik denk dat we verrast zullen zijn!

-XX-

Anke

Ps: Ik kan het niet laten :). Zoek je nog naar een andere vorm van verbinding? Wat dacht je van De kunst van Gelukkig zijn facebook groep?! Een mooie plek om de verbinding met gelijkgestemde vrouwen aan te gaan. Ik ontmoet je graag op deze Magische Maandag!

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.