Wat doet jouw innerlijke saboteur?

Herken je dat? Dat alles super goed gaat. Je lekker in je vel zit. Succes hebt. In de flow bent. En dan opeens. Boem. Val je keihard op aarde terug. Of iets minder hard maar toch val je. Plat op je kont. Dat je denkt: hoe kan dit? Wat is hier aan de hand? Het ging toch allemaal zo lekker?

 

Nou, ik weet wat er aan de hand is. Het is namelijk jouw innerlijke saboteur die aan het werk is. En de boel aan het verstieren. Weet je, we hebben het zo vaak over het glazen plafond. In de media e.d. Dat wij vrouwen te maken hebben met een glazen plafond waardoor we minder betaald krijgen dan mannen, de betere banen naar mannen gaan. Dat soort dingen. Zoiets. Maar dat is niet het enige glazen plafond. Ik bedoel, dit is een duidelijk glazen plafond. Waar de één meer last van heeft dan de ander. Er is nog een ander glazen plafond. Wat ik bedoel?

 

Het glazen plafond in jezelf!

 

We hebben allemaal ook een glazen plafond in onszelf. Totdat we bij dat glazen plafond komen gaat alles prima. Loopt alles lekker. Maar kom je daar boven. Ervaar je meer succes, overvloed of liefde dan je aankan? Ben je boven je eigen glazen plafond. Dan boem. Komt je innerlijke saboteur om de hoek kijken en die duwt je lekker weer een eindje naar beneden.

En dit gebeurt natuurlijk allemaal niet bewust. Ik bedoel, we staren allemaal verlangend naar boven. Naar ons doel. Ons verlangen. Daar waar we naartoe willen. Denken we. En dat willen we ook. Alleen zit daar ergens in ons een klein stemmetje die denkt: dat kan nooit goed komen. Dit is niet voor jou. Te veel geluk, te veel liefde, te veel succes, te veel overvloed. Het komt met een prijs. Je verdient het niet.

En daardoor, als wat je wilt binnen handbereik is. Je stappen maakt naar meer succes. Meer liefde. Meer overvloed. Dan boem. Gebeurt er wat. Waardoor je weer terug glijdt. Op de geluksladder.

 

Hoe ik hierbij kom? Nou, vanuit mezelf natuurlijk 🙂 . Ik herkende het bij mezelf. Afgelopen week. Ik zag het gewoon gebeuren.
Ik had een top week achter de rug. Ging heerlijk. Succesvol. Was echt stappen aan het zetten richting mijn doelen. En wat gebeurde er? Opeens ging ik me weer over van alles en nog wat zorgen lopen maken. Kan ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg? Al mijn oude angsten kwamen op eens in alle hevigheid weer opzetten.

En ik werd ziek. Ook vaak zo’n teken aan de wand. Ik ben al tijden niet ziek geweest. Nu was ik nu ook niet echt ziek. Ik hing er wat tegen aan. Snotteren en zo. Ook dat kan een teken zijn dat je innerlijke saboteur aan het werk is. Gek is dat he? Hoe dat werkt. En hoe ik het me echt realiseerde? Wat er aan de hand was? Dat ik mezelf liep te saboteren?

Dat kwam door de kapper 😉 . Ik sta deze week in den lande op een podium. Voor zo’n honderd vrouwen. En ik had bedacht, een tijdje geleden al, dat ik dan nog wel van te voren even naar de kapper moet. Want ja, mijn haar werd al weer wat lang en die uitgroei he?! En ik zei nog tegen mezelf: dit moet je op tijd regelen want mijn kapper heeft het altijd smoordruk. Maar wat doe ik? Afgelopen weekend ga ik pas een afspraak maken en het eerste plekje is pas over 2 weken. En ik wil niet naar een andere kapper.

En toen ik daar zo over aan het nadenken was. Over aan het invoelen. Van wat is hier nu aan de hand. Waarom doe ik dit? Waarom heb ik niet 2 weken geleden die afspraak gemaakt? Toen wist ik het toch ook al? Toen realiseerde ik het me. Mijn innerlijke saboteur is weer aan het werk. Ik ga te goed. Zit te veel in de flow. Mijn doelen lijken realiseerbaar te worden. En onbewust vind ik dat blijkbaar toch ook eng. En dat maakt dat mijn interne saboteur al mijn oude angsten weer omhoog duwt en ik mezelf ga saboteren. Daar het plannen van afspraken uit te stellen.

 

Dus wat nu? Wat doe je? Als je met dit soort dingen te maken hebt? Herkennen voor wat het is. Daar begint het altijd mee. En dan? Jezelf verbinden met je angst. Die daar onder zit. Want je interne saboteur is er natuurlijk niet voor niets. Op een bepaalde manier probeert hij je te beschermen. Tegen jezelf. Want ja, wat als alles lukt? Ik super succesvol ben. Al mijn doelen haal? Wat dan? Dat is bijvoorbeeld mijn angst. Wat is de jouwe?

 

Voel je angst. Accepteer dat die angst er is. En laat dan los. Als je tenminste door je eigen glazen plafond wilt. Wilt groeien. Naar ongekende hoogten. Als je dromen waar wil maken.

 

Ik wel! Ik wil dat wel! En het is een constant proces. Laagje na laagje. Afpellen. Door allerlei glazen plafonds breken. Vooral in jezelf.

 

Maar het is het waard!

 

En hoe zit het met jou? Wat doet jouw interne saboteur? Waarin houd jij jezelf tegen?

 

-XX-
Anke
De Kunst van Gelukkig zijn

 

Ps: Ik werk weer aan wat nieuws! Ik heb zoveel ideeën. Kan het soms zelf niet meer bijhouden 🙂 . Maar volgens mij is het weer tijd voor een nieuwe masterclass. Iets over verbinden met je innerlijke stem. Maar er borrelt ook een nieuwe training in mijn achterhoofd. Over hoe je je eigen licht kan laten stralen. Ontdekken wie je werkelijk bent en aan de wereld kunt laten zien.

Mmmmm, nog even langer over invoelen dus. Wat gaat het worden. Masterclass? Training? Of allebei?

Wat vind jij? Laat het me weten!

 

Anke van Ommen
Hoi, ik ben Anke

Ik help jou herinneren wie het is dat je bent en wat je hier op aarde te doen hebt. En het leven en bedrijf van je dromen te manifesteren. Tijd om aan de slag te gaan!

Gratis

ebook

Manifesteer je droombedrijf!!
De 5 vragen die je jezelf moet stellen om je droombedrijf te manifesteren.

Meld je aan voor je wekelijkse dosis inspiratie!

Ben je er klaar voor om de stap te zetten naar het ondernemerschap? Ik help, motiveer en inspireer jou om magisch te gaan ondernemen.